Olika mutationer av Gouldian Finches

Den normala Gouldian Finch kan paras med olika huvud färger, men inte olika färger kropp. När en Gouldian Finch dyker upp med en annan färg bröst eller rygg, det är en mutation från det normala. Det är möjligt att föda för dessa mutationer, och det finns flera olika typer som redovisas som vanliga mutationer.
Vit Breasted Gouldian
En vit bröst på en Gouldian Finch är en recessiv egenskap. Det innebär att om du skulle para en fågel som visade den vita bröst med en fågel som inte hade någon genetisk historia av vita bröst, skulle avkomman inte visa vita bröst drag. Men om man parar avkomman av denna vita bröst / normal bröst par med en annan vit breasted Gouldian fink, är det mycket troligt att ungefär hälften av avkomman skulle födas med vita bröst.
Lila Breasted Gouldian
Gouldian Finches med lila bröst först finns i Storbritannien. De var oväntade resultat parning mellan normala breasted Gouldian finkar och vita breasted Gouldian finkar. Att ha lila bröst är en recessiv egenskap när parad med en normal breasted Gouldian, men det är den dominerande drag om två vita breasted Gouldians bör kompis.
Gul Tillbaka Gouldian
Den gula Tillbaka mutationen skiljer sig från den vita bröst mutationen eftersom det inte kommer att finnas i avkomman, om inte mamma och pappa Gouldian både uppvisar denna egenskap. Det finns två sätt att egenskapen utförs av föräldrarna: enskild faktor och dubbel faktor.
Enskild faktor Gul Tillbaka Gouldian
En enda faktor hane gul rygg kan ha en lila eller vitt bröst. En hane med en lila rygg ser ut precis som en vanlig Gouldian, men hans rygg är en ljusare grön utan svarta markeringar, som ser mer ut som en gråblå. Den kvinnliga enskild faktor gul rygg Gouldian ser exakt ut som den dubbla faktorn gula ryggen Gouldian, med en lila eller vitt bröst.
Dubbel faktor Gul Tillbaka Gouldian
Endast Gouldian män kan ha dubbla faktorn gula tillbaka. Vita breasted gula tillbaka män har slående, klargula ryggen med absolut ingen svart uppenbar. Lila breasted gula tillbaka manliga Gouldians har mindre påfallande gula ryggar som är mer grönaktig färg men ändå uppvisar ingen svart.
Blå bakgrund Gouldians
För att uppnå en blå tillbaka på en Gouldian måste den naturliga gröna färgen vara blå. Detta är en annan recessiv egenskap, och de blå bröst är mycket svåra att framställa i kontrollerade avel situationer. Blå bakgrund Gouldians är mycket sällsynta.
Var kreativ och informerade när du odla Gouldian Finches att visa dessa färgglada mutationer.

Svart Neon Tetra Faktablad
En hyllning till Abby
Equine Eye Cancer Behandlingar
Lila Kaniner Ras profil
Att hålla en Cobalt Blue Tarantula som husdjur
Hur man reser med ditt husdjur
Hårbollar och loppor: Naturliga hem rättsmedel för frisk katt
Dog tricks: crawl
Tips för Horse Training: mellansteg
Bästa Sängar för små Hundraser
Virka Mönster: Dog Tröjor

Leave a Reply