Ögoninflammation hos hundar

Ögoninflammation hos hundar eller Uveitus, orsakas när något blir i hundens ögon, som en valnöt. Detta öga problem kan också orsakas av systemisk sjukdom inklusive ehrlichios, borrelia, Rocky Mountain Spotted Fever och brucellos. Andra orsaker till ögoninflammation hos hundar är repor, bakteriella infektioner, grå starr, autoimmuna sjukdomar, cancer eller arasitic sjukdomar.
Symtom på inflammation i hund ögon som ägare kan leta efter är vindögd och blinkar mer än vanligt, kan hunden gå motvilligt till områden som är ljusa och hundens öga kan ha en urladdning som är vattnig. Hundens ögon också förändras i utseende och dessa förändringar är hundens ögon visas tråkig eller ens ha en blå nyans, kan ögonvitor vara röd och / eller svullna och hundens iris faktiskt kan ändra färg. Om dessa symtom förvärras hunden bör tas till veterinär så snart som möjligt.
Diagnos av ögoninflammation hos hundar bör vara av en legitimerad veterinär och bör ske så snart som hundens ägare märker hunden har något av symptomen som just nämnts. Veterinären kommer att använda särskilda instrument som belyser det inre av ögat. Blodprov och andra tester används också för att diagnostisera detta öga problem och låta veterinären avgöra den bästa vägen för behandling.
Behandling av inflammation i en hunds ögon börjar med att behandla smärta i samband med det. Veterinären kommer att ordinera droppar att vidga hundens öga som slappnar av musklerna i ögat och bidrar till att minska smärtan hunden bestående. Extrem behandling av ögoninflammation kan också innebära att ta bort det drabbade ögat.
Ögoninflammation hos hundar kan vara ett resultat av många saker. Detta villkor kan variera från inte allvarligt till mycket allvarliga, till exempel, kan en insekt sting orsakar hundens ögon att bli inflammerad och skulle inte nödvändigtvis vara en instans där hunden skulle behöva tas till veterinären. Det bästa råd för hundägaren är att titta på hundens öga för ett par dagar och besluta om det finns någon markant förbättring av tillståndet. Om ingen förbättring eller om villkoret tycks förvärras, då naturligtvis, är en resa till veterinären i ordning. De flesta av de fall av ögoninflammation kan behandlas med utmärkta resultat, vilket är bra för hunden och hundägaren.

Allt om rasen: Elo
Purina OM: Viktminskning Hundfoder-En översyn
Argentinska Svartvita Tegus finns stora Pet Ödlor
Hur man berättar en medarbetare inte ta sin hund till arbete
Dog Training: Är ditt husdjur Rädd för vakuum?
Anledningar att ta din hund att arbeta
Avel Sugar Gliders
Hur gammal är din katt?
Hur ta hand om din hamster
Naturlig Flea Control för husdjur och hem
Tarmparasiter och luftburna Skadedjur hos hundar och katter

Leave a Reply