Obamas hund – Portugisiska vattenhund

Det händer varje fyra eller åtta år som en ny president och deras familj flyttar in i Vita huset. Även de mest respektabla reportern är Johnny på plats med en tv-team för att få att alla viktiga skott av första husdjur. Obamas hund, den portugisiska Water Dog, Bo, är inget undantag. Han är verkligen en söt, förtjusande, stilig exempel på hans ras. Sedan Bo kastats in i rampljuset för alla att se, har intresset för rasen skjutit i höjden. Att vara vaktmästare på ett djur är givande, men det finns flera saker att tänka innan du sätter ett koppel till en hund krage.
Beslutar att ta en valp eller vuxen hund i ditt hem är ett åtagande som ges för den tid hunden. Dela ditt liv med rätt hund av rätt anledning kommer att ta hand om ett husdjur en glad, frisk och givande upplevelse för vårdgivare och husdjur. En portugisisk vatten hund är en underbar hund, men anta eller köpa någon typ av husdjur bör inte göras eftersom någon berömd har samma ras. Det finns ingen ras som är bättre än alla andra. Det finns dock att en speciell hund eller valp som kommer att passa in hos en familj bättre än någon annan en kan. Tänk alla familjemedlemmar, inklusive eventuella husdjur som redan i hemmet. Inte alla hundar är kompisar till katter eller andra smådjur. Barnens ålder bör också övervägas. Vissa hundar är mer aktiva än andra, och vissa kräver mer pälsvård. Tid, engagemang och energi kommer att krävas för att möta behoven hos en hund.
Vad är en portugisisk vattenhund. Även kallad PWD eller Portion.
Native till Portugal, dessa arbetande hundar uppfödda för att gå med fiskare på sina båtar och vara deras högra assistent. Utmärkt vid dykning och simning, som utstationeringsdirektivet meddelanden till andra båtar och stranden, hämta skadade nät, dyka efter fisk, hämta något som föll överbord och vakta sina ägarens båtar när de satt i hamn. Av 1930-talet ersatte radio och wenches den Portion på fartyg och rasen nästan dog ut. De återupplivades när en rik sjöfart Tycoon, Vasco Bensaude som älskade kvaliteter hunden började avel dem. Ett avelspar av Portion lanserades i USA 1958. AKC erkände i början av 1980-talet, är den portugisiska Water Dog anses vara en sällskapshund idag samt en terapi och assistanshund. De är överlägsna i vattenaktiviteter och försök vatten, agility och lydnad.
Livet med en portugisisk vatten hund.
En Portion är lojal, mycket intelligent, kärleksfull, stout, energisk och modig. De är lättlärd, men som med alla hundar, måste du etablera dig som alfa av förpackningen. En tyst, säker, fast röst fungerar bäst att etablera dig själv som flockledare. Var konsekvent med kommandon. En Portion är smart och oberoende nog att rycka huvudrollen från sina ägare om de känner att de är mer i kontroll än sina ägare. Lekfull, med ett sinne för humor, de gillar att vara i centrum för uppmärksamheten. Om du letar efter en hund att hålla på bakgården, glömma en portugisisk vatten hund. De behöver mycket motion och vill vara runt dem de älskar. Tugga kan vara ett problem, men så länge tuggleksaker görs tillgängliga tillsammans med lämplig utbildning, skadad bord och ben stol kan förebyggas. En Portion kommer snabbt anpassa sig till de flesta andra djur. Dock kan katter och en Portion behöver lite tid att anpassa sig till varandra.
Medelstora och allergivänliga, är denna ras en utmärkt hund för barn. Pälsen behöver regelbundet underhåll. Kamning och borstning är en stor bindning upplevelse för hunden och alla i familjen.
Hälsoproblem för den portugisiska Water Dog.
Generellt friska, väger en manlig PWD uppåt till £ 60. och den kvinnliga upp till £ 50., med en förväntad livslängd på 10-14 år. Simmare öra är en angelägenhet om de tillbringar mycket tid i vattnet. Se till att torka öronen efter ett dopp. Se upp för höftledsdysplasi, en missbildning i höften, och PRA, vilket är en förutsättning med inget botemedel som orsakar blindhet hos hundar. Innan avel en Portion, måste de testas för GM-1 Lagring sjukdom som är en dödlig nervsjukdom som kan dyka upp i en valp när de når 6 månaders ålder. De flesta renrasiga hundar är känsliga för genetiska defekter, men eftersom den portugisiska Water Dog anses sällsynta nuförtiden är genpoolen begränsad. Kvalificerade uppfödare är noggrann och försiktig när du väljer hundar till rasen för att minska genetiska sjukdomar. När en viss ras är med i media, drar populärt intresse människor som antingen inte bryr eller som inte har en aning om vad de gör i verksamheten av hund avel. Valp fabriker växa upp och köpare behöver se upp för uppfödare som inte har en licens. Kolla kvalifikationer för att se en uppfödare är seriös. Annars kan du sluta med en valp som är ohälsosamt, kräver dyra veterinär räkningar eller ännu värre, slutet i en tidig död. Använd endast välrenommerade uppfödare genom att gå till PWDCA.org webbplats för information om medlemsländer uppfödare eller utstationeringsdirektivet Hälsa och strö databas för uppfödare. Kostnaden för en Portion är mellan $ 1,000.00 till $ 2,900.00.
Portugisisk Vattenhund skulle vara en uppskattad familjemedlem för den som söker en stor kampanj som är lojal, stark, pålitlig och intelligent. Ta din tid när man beslutar att sätta en hund i ditt hem. Tänk alla i familjen samt det utrymme du har på insidan och utsidan. Oavsett om du väljer att adoptera från ett skydd eller köpa från en uppfödare, gör dina läxor för att försäkra hunden du vill dela ett hem med är rätt passform för alla, inklusive hunden. Håll dig borta från valp fabriker. De kan erbjuda en renrasig hund billigare, men du kommer sannolikt att sluta med en ohälsosam djur med defekter som inte visar fram till valpen är äldre.
Ta inte en portugisisk vatten hund eller ras in i ditt hem för att någon berömd har en. Tänk en för att du vill öppna ditt hem till en kärleksfull husdjur. Det är den enda anledningen att köpa eller anta ett husdjur och du kommer att belönas med en av de bästa relationer du någonsin kommer att ha.
AKC Möt Raser: portugisiska Water Dog, American Kennel Club
Portugisiska Water Dog, Mahalo
Portugisiska Water Dog Club of America, PWDCA

Frågor att ställa när du placerar en Pet i ett nytt hem
Dog Paw Pad Sprickor: orsaker, behandling och förebyggande
Utbildning en hund att vänta på kommando att hoppa in bil: enkla tekniker
Måla en bild med American Paint Horse
Hur att välja den bästa Pet för din lilla barn
Tips för att välja en valp namn
Den Hatchetfish: en fisk med vingar
Hur att hitta rätt veterinär för ditt husdjur
Utbildning Huskies
Hur att bada en rädd hund
Skunk 911 Nödanvisningar

Leave a Reply