Nöp nerver i Hundar

Nöp nerver är extremt smärtsamt för människor och hundar. Hundar med normalt fogliga temperament kan reagera med aggression vid beröring eller Yelp i smärta. Nöp nerver kan orsakas av ett antal händelser som ärftlighet, trauma, och även bara lite otur och behandlingsalternativ är något begränsade.
Hundar kommer att ställa någon eller alla av följande symptom om de upplever nöp nerver: stel gång, oförmåga att uppvisa hela skalan av rörelse i det drabbade området, läte vid beröring eller när de flyttas, aggressivt beteende bland morrande och bitande, och svaghet. De normala områdena åkomma är i nacken och / eller spinal regionen, även om andra leder kan påverkas. Till exempel, kommer vinthundar upplever generellt en klämd nerv i en skuldra i stället för i dess hals.
Veterinärvård för hundar som uppvisar något av dessa symtom borde ha anstiftat så snart som möjligt eftersom ju längre behandlingen fördröjs, desto längre hunden måste lida och hårdare villkor är att behandla.
Traditionella behandlingar för nöp nerver är: bur vila, administration av antiinflammatoriska läkemedel såsom NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, dvs acetylsalicylsyra) glukokortikoidsteroider som predisone, manuell manipulation av den drabbade leden (under narkos) och kirurgi .
Veterinärer normalt börja med den minst invasiva behandling, väljer bur vila och farmakologisk hantering av smärta, men detta tillvägagångssätt är i allmänhet endast lyckas om 50 procent av tiden. Hundar som upplever nöp nerver gång är mycket sannolikt att uppleva det igen vid ett senare tillfälle i livet. Många hundar kommer att uppleva kronisk nöp nerver och kräver kirurgi med en certifierad neurokirurg.
Alternativa behandlingar för detta tillstånd är: besök en certifierad hund kiropraktor och behandlingar akupunktur. Båda dessa behandlingar har haft måttlig framgång för att lindra symptomen av klämma nerverna, men, som med mer traditionella behandlingar, är förekomsten av återfall hög.
Förhindra din hund från att hoppa upp och ner från möbler, speciellt hundar med avlånga ryggar samt att hålla din hund på en hälsosam vikt hjälper till att förhindra uppkomsten av nöp nerver. Hundar som är särskilt benägna att ha detta problem inkluderar Beagle, Basset Hounds och Daschunds. Särskild försiktighet bör iakttas med dessa raser att hålla antalet personskador låg.

Välja det perfekta namnet för din hund
Project One Jackson Square
Hur man väljer ett namn för din hund
Bistå med Avlivning av hundar i ett djurhem
Guide till bästa hund livsmedel för små raser
Ras Egenskaper-Trakehner häst
Min personliga berättelse om att anta en Shelter djur för Adopt-a-Shelter-Animal månad!
Häst Stall Rengöring: Halm, sågspån, hyvelspån och pellets
Att hålla en Choklad Labrador som husdjur
Från Dagböcker av Black Lab Owner
Biljardboll Standards

Leave a Reply