Nödvändig utrustning för en sötvattensakvarium

Det finns en uppsjö av tillgänglig utrustning på marknaden för alla tänkbara typer av inställningar … så vad behöver du egentligen? Vid det här laget har du valt ditt akvarium och bör ha en ganska bra uppfattning om vad du ska sätta i den, så nu är det dags att däck ut med all nödvändig utrustning och ta hem att ställa upp och starta den cykling. För att detta inlägg ska vi anta att du börjar med en tom akvarium och ingenting annat har kommit med det, många nybörjare väljer att köpa ett kit men även om det är vad du gör jag skulle vilja du vet vad du ska ha i det och varför.
Först, en tank huva. Många typer av fisk inte absolut kräver en huva, men andra kommer lätt hoppa ut ur akvariet utan en. Huven täcker toppen av tanken och kan vara ett hus för tanken ljus, men det skyddar också akvariet från föroreningar eller rovdjur (dvs. huskatter) och hjälper till att reglera temperaturen på vattnet genom att hålla värme i och medhjälp till att förhindra plötslig drastiska förändringar som kan stressa din fisk.
Ett ljus. De flesta huvor i djuraffärer och sådana kommer att ha en ljus redan inbyggd, men ofta har du fortfarande valet av vilken typ av glödlampa som du vill sätta i det … nämligen fluorescerande eller glödande. Glödlampor är i allmänhet betydligt billigare än lysrör och om allt du vill är en tillfällig topp på ditt akvarium kan de fungera alldeles utmärkt. Personligen gillar jag inte glödlampor eftersom de kör varmt och kan ändra vattentemperaturen, de inte lika länge och ljuset verkar gulnade. Lysrör, å andra sidan, är ungefär fem gånger dyrare men de håller längre, inte ändrar temperaturen på vattnet och ger dig ett rent, vitt ljus för att göra ditt akvarium ser bra ut.
Filter Det finns många olika val i filtrering, inklusive kapsel filter, interna filter, filter svamp, filter hällen (som hänger på baksidan av tanken) och undergravel filter.
Undergravel filter är min minst favorit, de får ofta i vägen för grus dammsugning och verkar göra mer för att dölja gunk än något annat, enligt min erfarenhet är de mer av en skuld än något annat.
Canister filter har i allmänhet fungerat bra för mig, men dessa kan ta en hel del utrymme bakom akvariet eller i skåpet under den och de inte skapa en hel del störningar på vattenytan så en separat luftare är oftast nödvändigt.
HOB filter har alltid varit min favorit eftersom de tar mindre plats – en hel del av huvuddelen av filtret sitter över kanten på akvariet – de faktiskt bort gunk helt från akvariet, de erbjuder mer yta för bio-fel till lever på filterdynan och de skapar tillräckligt med ström för att underlätta syreutbytet så att du ofta inte behöver en luftare. En nackdel med hällens filtret (om du gillar lugn och ro i hemmet) är att vattnet som pumpas genom dem kan bli ganska högt om tanken inte är helt fylld.
Interna filter har alla funktioner som en spishäll, förutom att hela delen av filtret är inne i tanken, vilket är bra om du har en baldakin som inte tillåter yttre filter. Den interna filtret inte hålla alla gunk inuti akvariet, även om det samlade ihop, så du måste se till att den är korrekt blir rensas ut med varje partiell vattenbyte eller kan du sluta med extra nitrat uppbyggd trots korrekt underhåll.
Sponge filter slår mig som en övergripande inte-mycket-effektivt filter eftersom de inte har mycket hög omsättning och hålla allt inne i akvariet, men de fungerar bra för ett akvarium befolkad av svaga simmare som inte gillar mycket ström (dvs. en betta eller angelfish) eller en stek tank där den lilla fisken kan sugas in i de flesta andra typer av filtrering.
Oavsett vilken typ av filter du väljer ihåg belastningen filtret kommer att ta. De flesta mindre tropiska fiskar på en lämplig bestockning kommer att kräva en 4x omsättning per timme (säga att du har en 50G tank, detta innebär att du behöver ett filter som är klassad för 200G per timme) och större fiskar som Oscars och guldfiskar behöver en 10X omsättning per timme (klassad för 500G per timme för den 50G tank).
En luftare. Omrörning av vattenytan är nödvändig för korrekt syreutbytet att säkerställa en sund fisk och nyttiga bakterier (bio-bugs). Om du har valt en typ av filter som inte underlättar denna agitation kommer det att bli nödvändigt att köpa en separat luftare, strålsamlare slang och en regulator för att se till att det inte uppstår ett vakuum ska luftaren vara avstängd eller sluta arbeta. Dessutom kan du också köpa luft stenar eller snygga dekorationer som kan ha luft ansluten till dem att göra luftaren lite mer dekorativt än bara en bar rör sprutande bubblor.
En värmare är inte nödvändigt och kan vara skadligt för kallvatten fiskar som guldfiskar och det finns några härdiga gemenskap fisk (guppy, platies och liknande) som klarar sig fint på en normal rumstemperatur, men om ditt hus blir kallare än 65 grader när som helst under dagen eller natten, det finns kraftiga variationer i husets temperatur eller om du har något pickier fisk du behöver en värmare.
En termometer. Jag bryr mig inte om du har en guldfisk som kan hantera ett stort antal temperaturer eller en avel tank som måste hållas vid exakt rätt temperatur, behöver du en termometer i ditt akvarium. Detta är ett enkelt verktyg som kan användas för att hjälpa till vid diagnos av oväntade dödsfall, algblomningar eller irrelevanta i din fisk så för ungefär $ 2 – $ 3 är det ett måste utrustning. Det finns termometer dekaler som bara fastnar på utsidan av tanken och är mycket lätt att läsa … dessa kan arbeta okej för en allmän uppfattning om din tank temperatur och / eller om det inte behöver vara exakt, men de har en tendens att reflektera husets temperatur mer än vattnets temperatur och så kan vara felaktiga om det är mycket fluktuation i huset temperatur under dagen. Jag föredrar en flytande termometer som antingen kan lämnas lös i tanken eller fastnat via sugkopp till en diskret inre yta eftersom dessa i allmänhet endast kostar ca 0,50 mer än klistermärken, är mer exakt och håller längre eftersom de inte är permanent fäst vid akvariet de först sätta in
Fiskfoder. Den här kan tyckas självklart, men kanske inte så mycket med tanke på att du inte behöver fisk för detta akvarium ännu. I inlägget på cykling tanken jag kommer att förklara detta mer i detalj, men fiskfoder krävs för min personliga gynnade cykling metoden, om du vet någon med gamla, inaktuella fiskfoder som fungerar fint för cykling ändamål.
Dekorationer. Dessa behövs inte för de flesta fiskar i sig, men de flesta vill att de ska lägga till skönheten i akvariet. Jag kommer att lägga senare om att välja lämpliga dekorationer och substrat för ditt akvarium eftersom det är lite som går in i detta beslut grundar sig på vilka typer av fisk du kommer att ha i akvariet och välja dekorationer som inte kommer att skada tanken.
Dechlorinator. Det finns flera typer av dechlorinator på marknaden, är Start mina favoriter Redan från Jungle Labs för den ekonomiska sidan och stress Cote för bidraget sidan. Båda dessa produkter kommer att neutralisera klor, kloraminer och potentiellt skadliga tungmetaller och saker i vattnet, förutom Stress Cote har aloe och andra ingredienser för att hjälpa en fisk slem kappa läka från hantering och minska stressen att flytta till ett nytt akvarium.
Städutrustning. Detta består vanligen av en skrapa svamp att bli av alger uppbyggd på glasytor, borstar flaska för insidan av rören som på filtret och en grus vakuum. Det finns billiga manuella grus luckor på marknaden som kräver användning av en hink och många resor till diskhon eller trädgården, eller så kan du spendera ungefär $ 25 – $ 30 och få en Python. Ett Python är ett underbart rengöring verktyg som hakar upp till diskbänken, behöver du inte försöka få din egen naturliga vakuum kommer och du behöver inte göra något lyft. När du är klar grus vakuum och har tömt 25-50% av vattnet du bara vrida en bit och det kommer att sätta rent vatten tillbaka i tanken … Python är min hemlighet till att kunna göra en gång i veckan partiella vatten förändringar på 19 akvarier.
Så det är om det för de riktigt grundläggande saker, dags att ta akvariet hem och börja sätta upp!

Djur kan känna en jordbävning
Hand om hästhovar – Inspektera & Clean
Gemensamma sår hos hundar
Häst Stall Rengöring: Halm, sågspån, hyvelspån och pellets
En Poem för Bailey hunden
Bästa Sängar för små Hundraser
Hur Re-Hem ditt husdjur när det är ett absolut måste
Hur ta hand om vilda möss
Vikten av Saddle Fit
Grundläggande kungspyton Avel Tips
Hur att välja den bästa hund mat till din hund

Leave a Reply