Några tips för att hantera små hundar

Hundar kommer i alla storlekar och typer med alla olika personligheter. Jag vet att för mig att jag har en liten ras Yorkshire Pudel som har en tendens att tro att han jag en stor hund när han är den minsta hunden i mitt hem. Men jag måste hantera honom helt annorlunda än jag hanterar mina andra två hundar annars får han svartsjuk eller blir skadad, som är ännu värre än han bli svartsjuk. Här är hur jag har funnit att jag måste hanterare min lilla ras hund för att säkerställa att han har tillbörlig uppmärksamhet ägnas åt honom.
Det första sättet som jag fann att hantera min lilla ras hund är att genom att gå att jag måste göra det separat från de större hundarna. Nu detta inte säga att jag inte har de andra hundarna ute samtidigt som jag har honom, men jag försöker hålla honom borta från dem annars han kommer att försöka springa efter dem och nyp i benen som kan leda honom att bli sparkad och skadad.
Den andra saken som jag måste göra annorlunda med min lilla ras hund är att jag måste hantera honom i en total annorlunda sätt när jag är i hemmet. Med mina större hundar kan jag berätta för dem att gå fastställa och de kommer. Med min lilla Yorkshire Pudel Jag måste berätta för honom att ligga ner och sedan måste titta var han lägger ner så att mina stora hundar inte gå och lägga ovanpå honom! Så det betyder oftast att han kommer att hamna ligger på soffan hörnet undangömt i filten.
Den tredje saken som jag måste göra annorlunda när jag hanterar mina små hund jämfört med mina större hundar är att jag måste inse att han kommer att bli kallare snabbare än de större hundarna. Nu är eftersom han inte har allt det fett som mina stora hundar har för att hålla honom varmare på de kalla vinterdagar. Så jag måste hålla en filt ute för honom att hålla honom varm även i mitten av sommaren!
Den fjärde sak som jag måste vara mycket uppmärksam på med min mindre hund är att när han är utanför jag kan inte lämna honom ute själv. Att bo i landet vårt hus är omgivet av ugglor och träd. Nu eftersom han är så liten ugglor har fått en tendens att börja hooting oftare när jag har honom på natten, så jag måste se till att jag har rätt bredvid honom hela tiden.
Vid hantering små hundar är mycket annorlunda än att hantera dina större hundar kan det vara mycket roligare också. Det innebär att du kan göra olika saker med dem och inte behöver oroa sig för dem bowling dig över, du behöver bara komma ihåg att eftersom de är mindre kan du inte vara så grov med dem under brottning perioder!

Den Varför är & Hur är att hålla din hund säkert på kopplet
Hur du gör din katt sova på natten
Den engelska setter: A Gentle Companion
Hur man gör hemmagjord Hundfoder
Not Quite Tame ännu
Allt om rasen: Virelade Hound
Njut Walking din bästa vän
En ny besökare
Övningar för din hund
Djur Agency Reagerar på Recession
Kil-tailed örn

Leave a Reply