Några ord om Utfodring din katt

Att en katt ägare för ett par år, kan jag säga att jag har sett många intressanta saker om katt beteende. En av dessa är hur katter äter. Utfodring din katt är inte så enkelt som att sätta ner en maträtt tonfisk när de mjau. Om du gör detta kommer du att ha några fler problem än att veta hur man mata en katt. Så, här är några tips för att veta om utfodring din katt som jag har lärt mig av mina egna katter.
Katter och ljud
Du kanske inte tror det är möjligt, men din katt kan höra dig nästan från vilken plats i hemmet. Katter har utmärkt hörsel av naturen. Jag tyckte att det här när jag skulle gå in i köket och öppna mat. Det behöver inte vara konserver heller, de kommer att köra om de hör en ruta öppnas. Du kan vara helt ensam när du får maten, men öppna den och sedan vända, och där de väntar på sin del. Utfodring din katt kräver inte att du kallar dem, bara öppna en burk eller låda. Och du kommer att märka att katter springa för att komma till maten nästan som om de inte äter om de inte får det tillräckligt snabbt. En annan del av att förstå hur att mata en katt är att katter är otåliga och dess normala för dem att göra buller tills maten är nere framför dem. Vilket leder fram till nästa avsnitt.
Övergödning
Att förstå hur att mata en katt innebär att veta när du matar din katt för mycket. Huskatter kommer inte sluta äta om det finns mat som framför dem. Medan de kan sluta äta för tillfället, kommer din katt äter hela skålen. Detta är ett problem när du följer teorin att du enkelt kan sätta en skål med mat ut och låt katterna äter efter behag. Även med hälsosam mat, kan katter gå upp i vikt om du matar din katt obegränsat med mat under dagen. Katter bör aldrig äta mer än 6 gram mat per dag.
Titta vad katten äter
När du matar din katt måste du titta på vad katten äter. Jack, min smoking katt, sällan äter allt annat än kattmat. Bandit, min andra katt, äter nästan allt du ger honom och ibland kommer rycka mat bort. Exempel på vad Bandit äter innehåller barnmat, hundmat (hård och våt), SPAM, och han älskar att klättra upp i knät och göra en smyga attack mot din middag. Han är också känt för att gå efter Rambo s fritids ben eftersom det finns kött på dem. Rambo är hunden i huset. Jack brukade äta Rambo mat när han var kattunge. Gränd, en älskvärd Orange Tabby jag hade ätit yoghurt, kinesisk mat, äggröra och blåbär pannkakor. Jag är inte en bra att fråga om frisk katt kostvanor, men jag vet att mata alla djur för mycket folk mat kommer att påverka deras hälsa. Så titta på vad din katt äter och försöka hålla kontroll över den. Vilket leder upp nästa punkt på listan.
Mjölk
Mjölk är inte bra för katter. Katter är laktosintoleranta, vilket innebär att de inte kan smälta den ordentligt, du kommer att märka detta när du ser den leriga röran i kattsand. Problemet är att katter älskar mjölk eftersom det är sött. Försöker lista ut hur man matar en katt mjölk är något som tar en stund att göra. Det finns katt formel som säljs i butikerna, och är ganska dyrt för det belopp du får. Ett trick jag hittat är att använda kondenserad eller sötad nondairy mjölk såsom Carnation eller Eagle Brand. Mata inte detta alltför mycket, eftersom det är rikt, jag bara använder ungefär tre matskedar per katt och bara ge det till dem kanske tre gånger i veckan som en särskild morgon behandla efter frukost.
Naturliga instinkt
När du matar din katt inte får fråga när de börjar jaga. Du är inte svälter dem, är det i sin naturliga instinkt. Innekatter kommer jaga möss och buggar, utomhus katter kommer jaga ekorrar och fåglar. Min Jack älskar spindlar tills han kliver på den och spelet är över. Alley brukade ta mig möss och jag fick höra mer än en gång om en kanin eller ekorre någon såg henne lämna bakom sig. Detta är normalt. Och ja, de kommer få döda dig ofta som ett tecken på respekt eller kärlek.

Ditt första husdjur råtta
Nadya Suleman vill expandera familj igen
Varför Katter gör underbara följeslagare
Ta reda på om din fisk är sjuk
Vilken Dog Breed är rätt för dig?
Borrelia i Cats
Hur man gör Hemgjort Hamster leksaker
Styra Loppor
Los Angeles Pet Memorial Park
Tips för Djurägare
Holistic Pet Care – Hands-On terapier

Leave a Reply