Några frågor du bör alltid ställa en hunduppfödare

Jag lärde mig den hårda vägen att det finns vissa frågor som du bör ställa en hunduppfödare innan den antar en valp. När jag var ungefär 12-åriga tog mina föräldrar hem en vacker trefärgad collie som hamnade dör på grund av medfödda defekter. Uppfödaren var väl medveten om problemet och aldrig lämnat den. Det var hjärtskärande. Här är några viktiga frågor som du bör ställa en hunduppfödare.
Den # 1 frågan du bör ställa en hunduppfödare: Är valpen vid god hälsa? Vilka är dina garantier? Kommer hunduppfödare står bakom kvaliteten på sina hundar? Detta kan vara ett verkligt problem om du antar en sjuklig hund.
Finns det några medfödda defekter i rasen? Defekter kan köra en bred färgskala, så undersöker rasen väl och bestämma om du är redo för ansvaret för rasen.
När kan jag ta min valp hem? Svaret att en bra uppfödare kommer att ge dig är 8-12 veckors ålder. Detta är den optimala åldern tas från sin mor och band till sin nya familj.
Var var valp upp? De bästa avelsdjuren höjer sina kullar i deras hem så valparna är vana vid en familjens aktiviteter och ljud hushåll.
Har de socialiserade? Tillsammans med en valp lärande i uppfödaren hem, måste de gå utanför denna miljö. Valpar behöver utsättas för en mängd nya situationer, andra hundar och människor. Min son och hans fru antog en räddning boxare som hade bott i en kennel i sex månader. Det har tagit henne två år att vänja sig vid ljud, främlingar och situationer. Hon är fortfarande blyg, skygg och rädd ibland.
Hur lång tid tog uppfödaren spendera med valparna i kullen? Det är mycket viktigt för en valp att ha tidig interaktion med människor. Vi blir i huvudsak hundens pack och han behöver lära sig tillit.
En annan fråga du bör ställa en hunduppfödare: Hur länge har du varit avel denna hundras? Varje uppfödare som föder mer än 2-3 raser på en gång under en kort tidsperiod vanligtvis inte tillägnad en ras. Gå till en annan uppfödare. Hur många kullar har du varje år? En bra uppfödare kommer att ha högst ett eller två kullar per år. En kull valpar tar oerhört mycket tid om de får den bästa vården. Det finns en fin linje mellan att vara en hunduppfödare och med en valp kvarn.
Fråga hunduppfödare för referenser som du kan kontakta som har antagit hundar från honom. Leta efter en ren hund kennel. Uppfödarens hundar ska se friska och vara lugn, väluppfostrad och vänlig hund. En bra hund uppfödare kommer också ställa frågor. De vill att deras hundar gå till ansvariga, kärleksfulla hem. De frågor du bör ställa en hunduppfödare är ovärderliga när det antar en hund.

Super Pet Mega Run-Om boll: ett säkert sätt för dina små husdjur att utforska
Insekter av betydelse för Djurägare
Vad du behöver veta om Canine gikt
Crazy för Catnip: Den magiska ört som katter Go Ape över
Hund promenad från en åskådare Point of View
Att handskas med en överstimulerad och försagd katt
Fördelar med Professionell Dog Training – 10 skäl till varför din hund behöver det
Vilken typ av person bör anta en Collie?
Bästa Hundar för Män
Hur borsta Yorkshire Terrier
Vilka vaccinationer behöver min hund egentligen?

Leave a Reply