Nackdelen med hunduppfödning

Du kan inte planera för allt att avveckla positivt och det finns tillfällen när du råkar på frågor och du behöver snabba svar. I hundaveln, vara redo att förutse vissa hinder på vägen men dessa är anständiga förfaranden så att du kan förbereda dig. Om du bara hålla på att tro att alla kommer att gå smidigt, kommer du att förkrossad när du är i en dålig situation. Du måste tänka positivt men vara beredd för “tänk om” inblandad i avel hundar.
För att förbereda dig, här är de potentiella gåtor som du kan stöta på medan avel hundar. Sådana problem skiljer sig dock om du är medveten om dessa och deras eventuella korrigeringar kan du enkelt arbeta genom dessa när de kommer upp.
Födelse bekymmer – födelse problem är mycket vanliga och som uppfödare, det är ditt jobb att hålla ett skarpt öga när hund är nära förlossningen. The’re stunder som din kvinnliga hund kan dö under förlossningen och det är ett scenario som du måste förbereda dig för att förutom möjligheten till döden, kan vissa valpar vara missbildade när de föds och bara några valpar är ok. Ett annat problem är att den kvinnliga fortfarande inte kan vara beredda att ta hand om sina ungar, och om så är fallet, måste du utföra som moderns enhet för valparna utfodring dem genom flaskor eller sondmatning oavsett situationen kräver. Du har tur om en hund är impregnerad första parning tid och faktiskt födda valpar utan problem.
Kompatibilitet hundar – även om hundar verkar bra ihop, innebär detta inte att de är lämpliga och du måste vara säker på att dessa hundar är kompatibla innan parning dem. Det vore bäst att para hundar av liknande ras men om du vill att korsa ras, måste du titta in i arvsmassa och förfäder av dessa raser. Det är för att vara säker på att dina valpar inte är bundna att ärva några brister eller hälsoproblem så till exempel, det är inte en bra idé att föda en Sankt Bernard och en bulldogg. Honan kommer säkert dö när hon födde eftersom hundarna inte är kompatibla så kontrollera med avel normer varje hund så att du kan hitta en anständig partner.
Hunduppfödning är verkligen en dyr verksamhet och många uppfödare tror att de kan tjäna enorma summor pengar inom avel industrin. Ärligt talat, kan detta vara saklig med stor skala genererar valpar även om du bara äger en enda kvinnlig hund, det är inte en anständig metod att tjäna pengar. De kostnader du drabbas är för höga i förhållande till de vinster du kommer att tjäna när man tar hänsyn till kostnaderna för stud kostnader, veterinär och slutligen valpar kostnaderna. Vissa uppfödare inte tittar in i “pengar” inblandade eftersom de helt enkelt vill odla hundar som de kan få som husdjur hemma eller om deras släktingar eller vänner bad om valpar.
För individer som vill prova på hund avel, oavsett dina syften är, är det bra att inse att det finns mycket att tänka på, särskilt hur mycket du är benägen att spendera och vilken typ av arbete du är villig att utöva. Om du kan lösa dessa frågor och om du är redo att möta de eventuella frågor som går längs med hunduppfödning, gå för det, men bara vara redo att möta hinder ett i taget när du stöter på dem och inte ge utan strid .

Top 5 Utbildning Artiklar varje hund ägare behöver
Skunk 911 Nödanvisningar
Allt om rasen: Virelade Hound
Hur Anta en kanin
Canine Bloat – Gastric Dilitation och tarmvred (GDV)
Anledningar till att ge dina Scraps Dog Table
Topp 10 Puppy Potträning tips
Hålla ditt husdjur säker från Coyotes
Ceder hund Barn med veranda
10 “x 8” viktorianska hund Kennel Kit
Friska Care Tips för äldre hundar

Leave a Reply