Mops Dog Encefalit Fakta

Mops hundar tillhör leksaken gruppen. De växer till ca 8 inches i höjd, väger ca 18 pounds och har en livslängd på about12 till 14 år. Emellertid, som de flesta renrasiga hundar, mopsar är mottagliga för flera ras specifika sjukdomar och tillstånd. En av dem, som är dödlig, är Mops Dog Encefalit.
Mops förföljer Encefalit är en inflammation i hjärnan. Emellertid är juryn ute på precis hur rasspecifika sjukdomen är. Det brukade ses bara en mops problem men maltesiska, pekingese och Yorkshire terrier har en liknande tillstånd. Huruvida eller inte det är exakt samma skick eller om det finns skillnader har ännu inte fastställts.
Symtomen omfattar kramper, depression, onormal gång, blindhet och stirrade ut i rymden, trycker huvudet mot väggen eller möbler, en svindlande promenad, och intermittent skrek. Om en mops som inte fyllt ett år eller äldre av 5 uppvisar någon eller alla av dessa symptom, bör det testas inte bara för mops förföljer Encefalit men andra inflammatoriska sjukdomar i det centrala nervsystemet också.
Mops förföljer Encefalit är alltid dödlig. Uppkomsten av sjukdomen är i dess akuta skede och fortskrider med olika hastigheter. Det kan vara så lite som några få dagar till 6 månader eller i några fall ännu längre. Det finns faktiskt två klassificeringar av Mops Dog Encefalit: Långsam progressiv PDU har krampanfall. I vissa fall andra symtom visas först. De anfall kan pågå i några sekunder eller några minuter och sedan komma tillbaka i så lite som ett par dagar eller så länge som ett par veckor. Däremellan kommer hunden verkar helt normalt.
Snabb Progression PDE har också beslag, men i de flesta fall är mer frekventa. Den största skillnaden är att mellan anfall, kommer hunden inte återgå till det normala. Hunden kommer att uppvisa andra symptom som depression, förvirring, desorientering och svårigheter att gå.
Det finns inget botemedel och ingen behandling i sig. Det enda som kan göras är att ge behandling för att minska inflammationen och kramper, men det kommer inte att fungera länge.
PDE tros vara en genetisk sjukdom eftersom det brukar finnas i kullsyskon. Det har emellertid också visat sig i hundar som inte har någon familjehistoria av sjukdomen. Det kan vara så att det liknar andra genetiska sjukdomar där honan är en bärare som inte visar några symtom på sjukdomen, och skickar den till sin avkomma. Välrenommerade uppfödare kommer inte avla en hund som hade PDE, och det är något som en potentiell köpare bör be om innan de köper en valp. Men eftersom det kan visas ut ur det blå, utan tidigare känd historia, är det inte en idiotsäker kontroll och balans.
källor: Mops Dog Information
Åker Husdjur Amerika
Mops Village

Bokrecension: Akvarium Bruksanvisning, av Gina Sandford
Använda ljus att underhålla dina Bored Housecat
Är Beagle rätt hund för vår familj?
Hur du kan börja träna din valp på rätt sätt
Topp 10 Tillgiven Hundraser
Tre fantastiska fördelarna med en stor ras hund
Bästa Stora ras hund Sängar: att hitta den perfekta Dog Bed
Förhindra Destruktiva Chewing
Hem rättsmedel för din hunds torr kliande hud
Cat Rescue Grupper behövs – Denton, TX
Komma till rätta med Koi Avel

Leave a Reply