Montering bitar Hästar

En storlek passar inte alla när det kommer till bitar. En rådande uppfattningen är att ju tjockare bit desto bättre. Medan en bit med en större diameter munstycke kan vara mindre skärning på samma sätt som en bit slang är mindre sannolikt att skära dig än en bit tråd, innebär det inte alla hästar ska ha lite med en stor diameter munstycke .
En ras som detta särskilt kan vara sant för den fullblod. Jag upptäckte tillbaka på 1960-talet när jag höja TB: s att ett betydande antal av dem verkade ha problem med den tjocka gummi tränsbett jag använde som en första bit. Jag tog inte problemet på allvar eftersom, trots allt, var detta första gången dessa ungdomar var klädda lite.
Det tog en häst utanför banan, OTT, visa mig felet i mitt tänkande. Han var verkligen missnöjd med gummi bit och orsakade mig en hel del problem med det. Han var bra i Dee lite som följde med honom. En Dee bit är en tränsbett med klämkäftstyckena formad som ett kapital D som ofta används för kapplöpningshästar.
Jag undersökte hästens mun för att göra säker på att han inte hade några skador. Det är när jag märkte att han hade en ovanligt tjock tunga. När jag kontrollerade ytterligare insåg jag att han också hade en mycket ytlig mun. Gummit bitars passar honom som en munkavle passar en människa. Inte undra på att fattiga hästen var så upprörd av den milda bit.
Jag tog tid att granska alla resten av mina hästar och upptäckte att över hälften av dem hade samma tjocka tunga, grunt mun kombination som gjorde stor diameter bitarna mer av en tortyr enhet snarare än en mild lite.
Jag började experimentera med olika bitar och slutligen upptäckte att det för dessa hästar var Dee lite med sin ganska smal munstycke biten av valet. När jag hade tränat dem till det stadium där de var redo att gå in i full tygel jag var tvungen att vara noga med att hitta bitar som hade smala munstycken här också.
När du får en bit för en häst är det viktigt att kontrollera sin mun och hitta en bit som gör det möjligt för hästen att bekvämt hålla munnen stängd när bara bär lite. Vissa hästar trivs bäst i de tjocka diameter bitar, men det finns hästar som behöver en smalare bit för att vara bekväm.

Den Forest Lawn Pet Cemetery i St Louis säljs
Uppgifter som krävs för rida Bridleless
Hur tvätta en hund
Pet Care: King Snake
Att välja rätt katt för din familj
Rosa öga hos hundar
Grundläggande fakta om Owl Finch
Hur adoptera en katt
Besluta om en hästtäcke – att klä din häst eller inte
Min gamla favorit stol
10 Viktiga tips för bättre Dog Training

Leave a Reply