Molly Faktablad

Molly Faktablad
Molly är faktiskt mer än en art. Detta faktablad är ett försök att ge information som är gemensam för de flesta av dem ofta hålls i akvarium. En av de mest populära arter av Molly är Sailfin Molly, Poecilia latipinna. En annan vanlig Molly är Poecilia sphenops. Molly är i samma släkte som Guppy, Poecilia reticulata. Molly tenderar att vara större än Guppy. Mollies växer normalt till ca 4 inches (10cm), men under mycket goda förutsättningar att växa sig större än det här. Mollies i Brisbane River rapporteras att nå 7 tum (18cm).
Vattenförhållanden
Molly är ett salt kärleksfull tropiska fiskar. De gör inte bra i vatten som är alltför ren i den meningen att det saknas i salt. Molly kommer även leva i havsvatten, och ibland till saltvattensakvarier. En lämplig temperatur är 24 ° C (75 ° F). De föredrar basiskt vatten och gillar mycket hårdhet.
Mat.
Molly är en allätare med en förkärlek för vegetabiliskt material. De kommer njuta levande föda som Daphnia och mygglarver som de flesta fisk, men också äta mjuka alger. En normal fiskmat är lämplig, och en del människor gillar att komplettera detta med alger plattor eller spirulina flingor.
Följeslagare
Molly kan hållas som en gemenskap fisk så länge du välja lämpliga följeslagare. Mollies är lite större än många av de små fiskarna ofta hålls tillsammans. Medan jag har hållit Mollies med NeonTetras de inte idealiska följeslagare. Det är inte så mycket skillnaden i storlek som de olika vatten preferenser. Mollies är i allmänhet fredliga fiskar, men jag skulle undvika att sätta dem med Siamesisk kampfisk. Jag känner ett fall där två manliga Mollies hölls med maleSiamese Fighting Fishand försökte para sig med det. Så småningom Mollies härjade de fattiga striderna fisk till döden.
Några lämpliga följeslagare för Mollies areGlass Bloodfin Tetras, kejsare Tetras, Black Widow Tetras, Peppered Catfish, svärdbärare och Platies. Den Guppy och Endlers Guppy är specialfall som förklaras i Avel.
Avel
Mollies är levande bärare och är lätta att odla. Men de är inte riktigt lika lätt som Guppy. Uppfödning av många fiskar påverkas av dagslängd. Guppy uppmuntras att föda med en lång dagslängd. Mollies, ännu mer så. Att föda Mollies, föreslår jag har minst 13 timmar per dag av ljus. Ljuset kan vara antingen naturlig eller artificiell, eller en kombination av båda.
Observera att Molly är i samma släkte vid Guppy och Endlers Guppy. Mollies kommer att hybridisera med guppy. (Jag har inte någon information om Molly-Endlers Guppy hybrider, men också låter möjligt.) Molly-Guppy hybrid är en dyster ser fisk. Jag har aldrig korsade sedan själv, men jag har sett hybrider. Dessa hybrider är enligt uppgift ibland fertila. Jag har aldrig sett den andra generationen av denna korsning.
Jag har också hört rapporter om Mollies korsning med Platies och svärdbärare, men jag har vissa reservationer om dessa rapporter.
Pest fisk
Varje fisk släpps eller som får bort och hamnar i naturliga vattendrag är en potentiell fara för inhemska fiskar av livsmiljön. I vissa delar av Queensland Mollies blir ett problem. I Queensland kan Mollies lagligt hållas i akvarium, men inte i situationer där de kan få i naturliga vattendrag.
Källor
Jag erkänner tacksamt information från en fisk del av Queensland regeringen Akvarium Life Aquatic gemenskapen och fisk Lore.

Är Spay / sterilisera lösningen till Pet Överbefolkning?
Att välja rätt husdjur för ditt barn
Hur du installerar en hamster bur
Hösten Vandring i Adirondacks
Katt och stråkar: Söt men dödligt
Degloving Skador i djur
Utomhusaktiviteter med hunden
Hur bör du reagera på Canine undergivet beteende?
Hur Grind din hunds naglar med en Dremel verktyg
Skaffa en ben från Growling hundens mun med denna teknik
3 Halloween Tips för hundägare

Leave a Reply