Miniatyr hästar som husdjur

Allmän information
Miniatyr hästar är inte ponnyer. De är aa specialitet ras avsedd att se ut som en häst bara mindre. En av registren är AMHA, eller American Miniature Horse Association, som kräver att hästar inte vara högre än 34 inches i mankhöjd. De finns i en mängd olika färger och det är att föredra att ha dem liknar en nedskalad version av en större ras, såsom arabiska, eller Quarter Horse.
Urval för inköp
Om du vill ha en miniatyr för show, eller avel, är det viktigt att köpa en som är registrerat, och från en show hem. Detta kommer att visa värdet av ditt djur. Enkelt registreras betyder inte en häst är bra kvalitet, måste det visas eller om unga, kommer från föräldrar med show poster. Välj en som är vänlig, accepterar sina fötter plockas upp, och öron rörd. Har det gick och travade för dig så att du kan studera dess “gång efter tecken på hälta. Miniatyrer lider ofta försummade fötter, något du bör kontrollera innan du köper din häst.
Se till att hästen du köper är lämplig för dina behov. Om det är att vara en barn-pet kommer du vill vara säker på att det är tyst och lugnt. Köper inte en hingst för ett husdjur. Så romantiskt som det låter, kan hingstar vara mycket aggressiv. Valacker ofta anses vara det bästa för sällskapsdjur, eftersom ston kan vara lynnig. Föl är söt, men kan växa upp betyda om de inte hanteras på rätt sätt.
Om du planerar att spendera mycket pengar på din mini, se till att du får en veterinär check göras. Minis ofta kan köpas på auktioner kommer kvaliteten som varierar kraftigt.
en bra bostad.
Huset kräver miniatyrer är inte annorlunda än det som behövs för större version, det behöver bara vara mindre. De kräver skydd mot värme och kyla i extrema temperaturer, och bör alltid ha en skuggig plats att gå. De kan hållas i en lada på natten eller i en hage hela tiden, om den har tak över huvudet. Om den införs på rätt sätt kan de hållas i fållor med större hästar, det enda bekymret är runt utfodring gånger. Det har varit en del människor som har hållit de mycket små miniatyrer i sina hem, även om dessa djur inte kan vara helt hus utbildade. Innan hålla dem i ditt hus eller gård bör du kontrollera din lokala stadgar på att hålla boskap.
Korrekt stängsel är ett måste. Mindre minis kan smyga ut under staket gjorda för större djur. Jag skulle inte rekommendera att hålla mer än tre miniatyrer per hektar betesmark. Liksom de flesta flockdjur de är lyckligast när de hålls med minst en vän.
Miniatyr hästar kan hållas med getter och får, återigen, särskild omsorg kring utfodring gånger är viktigt att se till att minis inte får några havre eller korn (se Utfodring och skötsel).
Utfodring och skötsel
Miniatyr Hästar är benägna att grundaren. De bör inte ges några havre eller har för mycket tillgång till frodiga gräset. Det kan vara nödvändigt att hålla miniatyr i en dålig kvalitet betesmark och mata honom eller henne, hö under sommaren istället vrida loss på gräs. Liksom alla djur de kräver färskt vatten.
Du kanske vill kontrollera att se till att du har en hovslagare villig att trimma dem, eftersom deras små fötter, och låg höjd, gör för en svår tid.
Miniatyrer kan vara underbart och vänliga eller något bortskämd och snorkig. De är mycket smart, vilket leder dem att lära sig dåligt beteende som att vara dum när det är dags att bli fångad. Se till att du är villig att spendera mycket tid med din häst, eftersom de är sociala varelser och frodas på uppmärksamhet.
Mineral block och slickar salt är viktiga.
Annat
Miniatyrer vanligtvis hålls som enbart som husdjur, men de är ofta utbildade för att dra vagnar eller för små barn att rida (endast på större minis). Många tycker visa eller avel deras miniatyr hästar. Vissa människor har funnit miniatyrer sig vara användbara som terapi djur för äldre, funktionshindrade personer, eller ens som djur guide för blinda.
Mindre miniatyrer bör inte vara ridit, är ryggen inte gjorda för det, och de kommer att drabbas speciellt i äldre från att vara alltför ridit när unga.
Hästar, även minis, är flockdjur, de föredrar att vara med andra hästar. Om du inte kan ha andra hästar, säkert ge din mini med en vän, en miniatyr åsna, lama, eller ens får.

Hur du tränar utan koppel Tillförlitlighet
Inomhus Zenhouse
En ny besökare – Del 2
Hur ta hand om en chinchilla
Hur man håller en Fennec Fox som husdjur
Hur man gör Hemgjort Hamster leksaker
Vad man ska mata ditt husdjur kanin
Att hitta den perfekta Kennel Pet Boarding in Town
Mata din hund Natural Way!
Typer av tillgängliga resurser för hemlagad Hundfoder
Afghanhund: En Majestic Dog Breed

Leave a Reply