Metoder för avelssvin

Så, har ni beslutat att bli en gris bonde. Bara bestämma som är ett stort steg, men hur avel grisarna. Några idéer där? Bara för att du har resurser och du har beslutat om vilka grisar, du har gett metoderna för avelssvin alla tankar? Detta är en viktig aspekt av att vara en gris uppfödare som det finns minst fem olika metoder och varje på har sina fördelar och nackdelar. Två av dem inte ens kräver att du äger en galt eller manlig gris, men alla av dem kräver att du äger en förgylld, som kommer är en ung kvinnlig gris eller en sugga, som är en äldre svin av honkön och gylta eller sugga måste vara i värme. Dessa metoder för avelssvin för hand parning, penna parning, betesmark, parning, artificiell insemination (AI) och embryon transplantation.
Hand-parning är den metod som innebär endast ett vildsvin och en sugga eller gylta. Fördelar för hand-parning metod för avelssvin att undanröja eventuella sociala konkurrens som skulle skada graviditeten, är uppfödare säker på föreställningen datum och kommer att ha en bättre uppfattning om leveransdatum, kan uppfödaren vara säker på föräldraskapet av avkomman och vildsvin blir bättre tas om hand som uppfödaren kan styra när han används. Nackdelar med hand-parning metod för avelssvin inkluderar den tid som uppfödaren måste investera i metoden.
Pen-parning är den metod som omfattar flera suggor som vidtas för att en galt när de är i värmen. Fördelar för pennan-parning metod för avelssvin är det inte så mycket tid som krävs från uppfödaren som andra uppfödningsmetoder och vanligtvis suggorna som förs till galtar pennan är mer upphetsad och därför mer mottaglig. Nackdelar med pennan-parning metod för avelssvin inkluderar en brist på effektivitet där galten är bekymrad eftersom det finns en chans att han kommer att föda en sugga som han redan har täckt, därför slösar bort sin insats och det finns en chans till en förlorad graviditet på grund av social konkurrens.
Betesmark-parning är den metod som är den enklaste och endast omfattar galtar och suggor som in i en hage tillsammans och får låta naturen ha sin gång. Denna metod för svinuppfödning är den med den minsta mängden av någon typ av kontroll.
Insemination (AI) är en metod för avelssvin som innebär en gylta eller sugga som är i värme och sperma från ett vildsvin. Denna metod kräver inte att uppfödaren äger en galt, bara sperma, som kan köpas. Fördelar med denna metod för avelssvin är att uppfödaren inte har på bekostnad av ett vildsvin, kan genetiken manipuleras i grisbeståndet och datum för befruktningen och leverans är förutsägbara. Nackdelar med denna metod för avelssvin inkluderar uppfödaren behöva lära sig att utföra denna metod.
Embryo transplantation är metoden för avelssvin som uppstår när uppfödaren transplantationer embryot eller har ett embryo transplanteras in i en gylta eller sugga som är i värme. Som med AI denna teknik kräver kunskap om förfarandet, men kräver inte en uppfödare äger vildsvin inblandade i avel. Denna metod kräver inte heller suggan eller gylta som är ägg har använts ägas av uppfödaren.

Tips för att hitta Golden Retriever Uppfödare
Pet Air Travel Tips
Chug Hundar
Minska din hunds vikt
Försäkring för din katt: Är det överkomligt?
Vita Bites hundgodis
Häst Antagande
Lär din hund att skaka din hand!
Produkt granskning: Hikari First Bites Fry Mat
Allt om rasen: Cimarron Uruguayo
Illrar och din familj

Leave a Reply