Marsvin som husdjur

Allmän information: Marsvin blir utmärkta husdjur. De finns i många olika färger och mönster hår, långa, korta, snygga, och även flintskallig (sk Skinny Pigs). Marsvin är ofta över såg av barn som lockas till de mer kelig ser djur som hamstrar, men hamstrar är nattdjur (de kommer att hålla dig vaken på natten), och är mer benägna att bita än ett marsvin är. Marsvin prata med dig, vilket gör dem lättare att knyta an till, och är en bra hanterbar storlek för ett hus sällskapsdjur.
Som riktiga svin, är kvinnor kallas suggor och män kallas vildsvin. Men kom ihåg, de är gnagare och är benägna att vara nervös ibland om de känner sig hotade. De har sitt ursprung i Anderna i Sydamerika och användes för mat, och kanske även som offerdjur. De är också ofta kallas den sydamerikanska Cavy.
Välja ditt marsvin: Du bör leta efter en Guinea Pig som används för att hanteras och är tam och vänlig Ofta de som säljs i djuraffärer är inte lika vana vid att hanteras som de du kan hitta från en privat säljare, en person vars Guinea gris har haft barn (ungar). Du kan vanligtvis hitta dem för adoption från djurhem, i allmänhet till ett lägre pris än vad du skulle få från en djuraffär, och de kan även komma med sin bur och tillbehör.
Hur länge du vill ditt husdjur till? Om du inte är beredd på en 5-8 års engagemang, så kanske du bör överväga att få en vuxen Guinea Pig snarare än en unge, eller att inte få ett marsvin alls.
Bostäder och skötsel: Marsvin kan inte klättra så de behöver en ganska stor horisontell yta att gå runt. En kort bur är acceptabel, bör det vara minst 3 meter lång, och 1,5 meter bred, men som med de flesta husdjur, är en större bur alltid bättre. Det är möjligt att hålla två av samma kön djur tillsammans om de är syskon eller höjdes tillsammans. Införa två marsvin annars kan vara en riskabel procedur. Uppfödning av marsvin rekommenderas inte, helt enkelt därför skyddsrum ofta hitta mer föds varje år än det finns hem för, och du kan hitta den enda marknaden för dina Svin barn Guinea är att vara orm mat.
Du kommer också att behöva ge dem ett hus, kan det antingen vara en plast som du köper eller en kartong med en post skuren i den, kommer en skokartong fungera bra. De gillar rör att spela i. Strö bör vara tall spån, använd aldrig ceder. Du måste rengöra hörnen på buren ganska mycket varje dag och dumpa hela buren ut en gång i veckan – 10 dagar eller så beroende på hur stor buren är och hur många djur du har i den.
De kan inte tolerera för mycket värme, så håll dem i direkt solljus under sommaren.
Om du hittar din Marsvin naglar växer länge de kan behöva en trimning eller så småningom krypa i orsakar det stor smärta och ångest. Om du inte är bekant med hur man gör detta, har en erfaren person visar hur även en hund groomer kan göra det.
Se till att ditt marsvin får tillräckligt med tid ur sin “bur. Annars kommer det att bli uttråkad och deprimerad. De verkligen bör tillåtas ut varannan dag åtminstone, men skulle vara bättre om de tillåts ute dagligen i minst en timme. Detta kan delas upp i två halv-timme play gånger.
Föda: Marsvin är växtätare, och de har ett krav på vitamin C. Detta innebär att de måste ges ordentlig mat Guinea Pig med C-vitamin till, eller så kan du komplettera det i deras vatten. De bör ges timotej (gräs) Hay varannan dag, och färsk frukt eller grönsaker liksom. Morötter, ärtor, äpplen och broccoli stjälkar är några av sina favoriter. De kan också ha maskros greener eller blommor, men bara om du vet att de inte har besprutas med bekämpningsmedel eller ogräsmedel. Tvätta alla frukter och grönsaker från butiken. Erbjuder inte potatis eller rabarber till ditt husdjur marsvin. Du kommer att vilja se till att de har pellets hela tiden.
De kan ges vatten i en skål eller från en vattenflaska, men vissa människor tycker att de är mycket grov på sina vattenflaskor. Om du ska sätta vattnet i en skål försöka välja en tung keramik eller icke-spill en, även en rostfri fågel skål som kommer klämma på sidorna av buren kan fungera bra för dig.
De måste tugga saker att hålla sina tänder slitna, morötter och stjälkar broccoli hjälper detta, men du kan även ge dem en gren från ett äppelträd, eller vide. Butiker säljer vanligtvis tugga objekt för gnagare. Försök att undvika de med färg färgämnen.
Övrig information: Hur du hanterar ditt husdjur Marsvin är alla viktiga. De behöver stöd underifrån och bör hållas med två händer, inte pressas i mitten. Eftersom de har ganska vassa naglar kan det vara lättare att lägga en handduk under dem när du har dem i knät. Också detta är bra om de råkar kissa. Marsvin är inte så ljusa de kommer att falla bort tabeller eller sängar om de lämnas utan uppsikt. Ett fall kan lätt döda eller förlama dem.
Marsvin gör en mängd olika ljud för att indikera nöje, missnöje, eller upphetsning (som när de ser att du föra godsaker). En ny ägare måste vänja sitt husdjur sätt att kommunicera.
Du kan borsta ditt marsvin med en katt borste. De i allmänhet inte kräver bada, men om du måste använda baby schampo eller helst mild sällskapsdjur schampo, och se till att de noggrant torkas innan han återvände dem till deras bur.
Marsvin och alla husdjur, bör aldrig vara ett barns husdjur. Alla djur kräver ett engagemang och ett barn kan inte förstå eller acceptera ett livslångt åtagande. Det är okej att ha det vara en familj husdjur, med barnet får hjälp, men se till att det är du, den vuxna som kommer att vara villiga att ge den pågående vården bör barnet bli uttråkad.
De är inte relaterade till grisar alls, och kallas marsvin, eftersom priset för en, brukade vara en Guinea.
Ett bra alternativ husdjur till en Guinea Pig är en kanin, inte de största skillnaderna (förutom den uppenbara utseende) är att kaniner inte kräva att C-vitamin i sin mat, är strö trainable, och att de inte pratar.

Jämfört Priser för Advantage Flea Killer för katter
Pet Insurance Välj den bästa planen
Allt om rasen: Elo
Därför bör du inte ta din hund att arbeta
Vad du behöver veta om Canine gikt
Platser att anta Katter i Salt Lake City, Utah
Lugnande din gnällande hund
Friska Care Tips för äldre hundar
Hur ta hand om din häst under vintern
Guinea Pig: Är det husdjur för dig?
Hur smart är din hund

Leave a Reply