Marsvin: lättskött och stor underhållning

En tyst torsdag kväll och jag var i min ateljé, redigering dagens värde av kapitel för min roman-in-progress. Jag satt på golvet med min bärbara dator som inrättats på stolen framför mig. Mina två marsvin, vakuum och mus, hade befriats från sina burar för sin nattliga lekplats tid och körde runt i rummet i ren glädje.
Jag håller Vakuum (kallas så för sin omättlig aptit) och mus (mycket blygsamma) i separata burar, eftersom vakuum är initiativtagare problem, och hon kommer bry Mus på att göra högfrekventa squealing ljud, vilket är något som du kan sova igenom.
När de är fria att ströva omkring i studion (efter att jag har plockat upp någon lite något de skulle försöka tugga på) de kommer att göra sitt bedårande jump-kick-twist drag som guineas uppvisar när de är lyckliga, det är heter pop Corning och det gör för stor underhållning!
Jag gjorde tunnlar av konstruktion papper och placerade dem över hela golvet, de älskar racing genom dem och peta sina huvuden ur den andra änden. Då och då kommer röret får an mot väggen, och de ska dyka in i det och inser att de inte kan få den andra änden, så rusning rusning-De tillbaka hela vägen ut ur röret.
Jag fick mina marsvin för ett år sedan, från två olika lokala djuraffärer. Generellt bör ägarna få ett par av samma könsbestämmas piggies från samma kull, men du ser, jag menade aldrig att få en ny. Min make köpte mig Vakuum, och jag gick till djuraffären nästa dag för att få leksaker och godis för henne …. och jag gick ut med leksaker, en ny bur setup, och mus. (Hon var så söt och när allt de gör bättre i par.) De var bara ett par veckor gammal, och med dynamiska personligheter från den första dagen. Vakuum är mestadels vit med bruna fläckar och rosa fötter och öron. Hon är alfa honan utan tvekan, mycket bossy, djärv och nyfiken kvinna. Hon är en liten bulldog, när hon kramar mellan trånga utrymmen, kommer hon driva igenom det, med hjälp av axlarna som en fotbollsspelare. Hon tuggar på allt – på grund av henne jag har gått igenom två par iPod-hörlurar, och en gång hon åt månaden hela hyran kvitto. (Det är fantastiskt hur mycket hon kan konsumera på en bråkdels sekund är värt ouppmärksamhet.)
Musen är bara om motsatsen, hon är trefärgad, med en vit rand ner näsan. Tre av hennes fötter är vita, och hon har en svart en. Hon är väldigt skygga och ödmjuka, Vakuum tycker jagar henne överallt. Den enda gången musen kommer att visa någon aggression är om jag föra dem äpple bitar, mus favorit behandla.
Marsvin är en av de vanligaste typerna av husdjur i USA, men har du någonsin undrat om historien bakom dem? Vilken typ av djur är en “försökskanin”? Var kom de ifrån? När började folk börjar ha dem som husdjur?
Marsvin är i gnagare familjen, deras vetenskapliga namn är Cavia porcellus.
De kör stora för gnagare, vanligen väger 1 ½ -2 ½ kg. (Den normala råttan är mindre än ett halvt kilo). De växer till mellan 8-10 inches lång, och de lever i 4-5 år. (Den äldsta marsvin på skiva hette Snowball och levde efter en gammal 14 år!) De har sitt ursprung i Anderna och är mycket viktig för många sydamerikanska ursprungsbefolkningar, där de används för livsmedel, mediciner folk och religiösa ceremonier.
Marsvin har varit i Nordamerika sedan om 16-talet, när de fördes upp av europeiska handlare och de har varit ett populärt husdjur sedan dess.
De är i allmänhet lätta att sköta, men de kan ha sitt sortiment av problem. De vanligaste är luftvägsinfektioner, diarré och skörbjugg. Det senare är det vanligaste en som försökskaniner är oförmögna att producera sitt eget vitamin C. Detta kan förhindras genom att mata en pelleterat mat som är berikad med C-vitamin, och genom att behandla dina piggies till sådana läckerheter som äpple och apelsin skivor. När jag ger mina flickor godis, sitter jag med korslagda ben på studion golvet och de omedelbart lopp över och klättra i mitt knä, vilket gör deras söta tigga ljud. Vakuum älskar morötter, medan mus föredrar äpplen. De båda går galen över sallad och banan. (Obs: inte gå överbord på sallad, eller du kommer att sluta med den andra av de ovannämnda problemen: diarré. För en vuxen marsvin, är en liten handfull bra.)
Om ditt marsvin (s) tillbringar mycket tid i buren, se till att du ger dem speltid, en tid och plats i dag när de kan stoja och utforska. En av de mest stressande saker du kan göra för att piggies är att hålla dem i bur hela dagen. De är lekfulla, nyfikna djur och är mycket underhållande när de spelar!
För mer information kolla in:

Hur ta hand om hundar med Hip och ledbesvär
Toy Rat Terrier en tuff och vänlig liten hund
Dog Training Tips för nybörjare
Tips för Horse Training: avancerade steg
Fördelarna med kastrering ditt husdjur kanin
Hundarnas parvovirus: en hälsorisk för Valpar
Hur hundar får Bandmask och hur man behandlar dem
Hur man väljer en papegoja bur
Varför inte ta din hund att arbeta?
Vilda Boas och pytonormar: kommer snart till en Florida ligger nära du
Hemlagad Hundfoder Topping

Leave a Reply