Manx: Är denna katt rätt för dig?

Allmän Info: Manx är en hållbar och robust katt med en något rundad utseende. Denna ras har en uppenbar signatur drag av att vara tailless dock kan vissa kattungar ärva hela svansar, korta svansar, eller en ökning som kan kallas en Rumpy Riser (den svanslösa sorten kallas bara en Rumpy). Det är också möjligt för alla dessa svans längd: s (inklusive svanslösa) att vara närvarande i en kull på Manx kattungar. Manx kommer i korthåriga och långhåriga sorten. Den korthåriga Manx kräver minimalt grooming vård, men den långhåriga Manx skulle göra bäst om borstat 2 till 3 gånger i veckan. Manx har höga bakdelen med bakbenen är längre än frambenen. Dessutom, huvudet och bröstet är mycket breda. Denna ras har också en dubbel päls.
Personlighet / KARAKTÄR: Manx kan vara lekfull och mycket energisk, ibland porträttera egenskaper som är hund-liknande. Vissa Manx katter gillar att leka hämta med dig, och ibland kommer att samla små föremål eller begrava sina leksaker. Denna speciella ras är känd för att göra snabba skarpa svängar samtidigt spela. Om någonsin du letar efter Manx se till att kolla i höga områden eftersom Manx tycker om att övervaka verksamheten som görs runt huset från förhöjda områden såsom hyllor. Denna ras har en tendens att fästa sig till antingen en person eller hela familjen. När bundna med någon Manx finner det mycket svårt att vara nöjd i ett annat hem. Dessa katter är mycket tillgiven och vänlig och de kommer bra överens med barn och andra husdjur, men det är bäst för din Manx att införas till andra husdjur i unga år. Denna ras av katt har en lugn mjau, och de brukar uttrycka en signatur drill. Manx kommer emellanåt använda samma drill att svara på en mänsklig röst. Vissa Manx är kända för att vara skyddande av deras hushåll, och kommer även producera en låg morrande när de hör ett konstigt ljud.
Living arrangemang: Manx gör bra i alla hem, även om de föredrar en tyst hus. Om du har en lugn hem Manx blir van vid och sedan höga ljud kommer skrämma Manx. Denna ras är inte nervös eller blyg. Manx betalar nära uppmärksamhet till din reaktion på olika saker och beror mycket på att ta reda på vad de borde vara osäker.
Hälsa: Manx är mycket benägna att få Manx syndrom som orsakar spinal defekter.
Roliga Fakta: Manx är mycket intelligent och i vissa fall Manx är känd för att öppna dörrar med hjälp av dörrhandtaget. Dessutom kan Manx leva väl i 20-årsåldern.

My Dog Jack
Bryta ner meddelandet barriärerna mellan Hörntänder och människor
Hud Bölder hos hundar
Varför ska du vaccinera ditt husdjur kanin
Boarding din hund: Hur man hittar en trygg och säker kennel för din hund
Kan du hjälpa till att identifiera Patrick?
Internutbildning Tips för hundar
Kinesisk mops Dog Breed
Ras Egenskaper-Trakehner häst
Citron Tetra Faktablad
Vad orsakar tugga hos hundar?

Leave a Reply