Mänskliga Pacemakers Ge hundar en andra chans i livet

Hängande läppar, viftande svansar och allt, många människor ser på sina hund mästare som om de är en del av sin familj. De vill bara det bästa för dem. När det gäller att hantera hjärtproblem, eftersom deras hund ålder, det finns inte alltid enkla lösningar.
Nu finns det minst en ytterligare alternativ för hundar med hjärtproblem – pacemakrar. Även implantera mänskliga pacemakers till hundar är en ganska ny procedur, uruppfördes i början av 80-talet har det blivit ganska vanligt. Vid UC Davis Veterinary Medical universitetssjukhus, är i genomsnitt en eller två pacemaker förfaranden som utförs på hundar varje månad.
Mänskliga pacemakers kan implanteras i hundar för att hjälpa sitt hjärta funktion när medicinering behandlingar har misslyckats. Eftersom det inte finns några pacemakers gjorda för djur, med föråldrade mänskliga pacemakers har varit nästa hållbara alternativet för att rädda livet på husdjur.
Det är en operation sällan hänvisas till djurägare men rekommenderas i avancerade fall av hjärtsvikt. Veterinärer vid UC Davis har kunnat utöka en hunds liv upp till åtta år genom att utföra den mänskliga proceduren pacemakern implantat.
Pacemakern är en liten generator med ett batteri som implanteras under huden och fäst till en ledning som går ner hundens hals ven och in i den högra sidan av hjärtat för att hjälpa den att hålla en normal rytm. Även mänskliga pacemaker kan ge hundar en andra chans i livet, de kommer till ett pris.
Totalt upp veterinära besök och kostnader kirurgi kan komma till en genomsnittlig prislapp på $ 5.000. Merparten av tiden, veterinärer använder föråldrade pacemakers från tillverkande företag att implantera hos hundar. Ett annat alternativ, men inte lika vanligt, använder pacemakers donerade från människor som har gått bort.
En mänsklig pacemaker kan inte återanvändas implanteras i en annan person, eftersom det inte skulle vara full batterikraft. Eftersom hundar inte lever så länge människor behöver de inte fullt laddade pacemakrar att leva ett hälsosamt liv. Detta gör dem perfekta kandidater för att ta emot begagnade pacemakers.
Veterinärer uppmuntrar dem som vill donera sina pacemakers, för djur efter bortgång, att låta sina nära och kära känner deras önskemål. Pacemaker kan doneras till UC Davis Universitetets djursjukhus, vilket kan bidra till att bestrida kostnaderna för dem som vill ha det förfarande gjort för sina husdjur.

Seroma Utvecklingen inom hund
Breaking Bad Cat vanor innan de får ut av Hand
Den gröna skräcken Cichlid
I Obamas Vita huset hund
Att hålla en leguan som husdjur
Finns Hybrid Vigor i Labradoodles och Goldendoodles?
Problem vid Avel Finkar
Frågor att ställa när man köper en häst
Dödsorsakerna i Valpar och hur man mata dem för hand
3 Halloween Tips för hundägare
Go Green Gnagare: Natural Pet Food för marsvin, hamstrar, kaniner, gerbiler, möss och råttor

Leave a Reply