Luxation av armbågen hos hundar

Hundar kan drabbas av en förskjutning av deras armbågen, som kommer orsaka dem smärta. I en hund, underarmen ben och armbågen kombineras för att skapa en vridpunkt. En kapsulära ligament är belägen i var och en av dessa armbågsleder – övre ligament har en ringliknande bandet och lägre ligament använder tvärgående ligament att hålla dem på plats. Luxation av hundens armbåge, vilket händer när hunden något roterar radie av deras armbåge, ofta orsakas av hunden hoppa från något som är ganska hög, t.ex. ett bord eller en stol eller sängen av en pickup, eller från hund faller från något högt. När störningen inträffar från hunden hoppar de förskjuta underarmen ben och den rör sig utåt och bakåt. Om förskjutning av armbågen är i det undre leden, då hundens underarm ben kan flytta bakåt och framåt.
Symtom som en hund ägare kan märka när deras hund har vrickat sin armbåge är hunden håller sin underarm böjd, kan hundens armbågsleden bli orörlig vilket betyder att det inte kommer att flyttas eller hunden får helt enkelt bära en av sina ben istället för att gå på alla fyra. Om hundägaren märker dessa symtom, kan de känna av hundens armbåge område att avgöra om armbågsleden är ur led. Armbågsleden är fråga kommer att känna något bredare än en på motsatt sida av hunden, kan den vrickat delen av armbågsleden känner för det är ur led eller har flyttat på sin plats, kan hunden varna ägaren känslighet för område av dislokation och området kan vara svullna. Andra symptom eller saker ägaren kan märka kan innefatta för mycket elasticitet i armbågsleden eller hunden kan tyckas vara i stor smärta.
Behandla förskjutning av hundens armbåge är viktigt eftersom om den lämnas ur led, då hunden helt enkelt bära den och inte använda den. Det enklaste sättet att behandla en förskjutning av armbågen i en hund är att bära hunden till veterinären (veterinär) som kommer fysiskt tillbaka vrickat armbågen till sin rätta plats och kommer mer än sannolikt använda en dressing på den för att hålla den på plats för om förbandet inte placeras på det gemensamma i fråga, så varje gång hunden står på benet med vrickat armbågen kommer störningen återkommer enkelt och hela behandlingen förfarandet måste upprepas.

10 Stora hundraser för familjer
Vad är pyometra hos katter?
Vad man ska mata ditt husdjur kanin
Hur man tränar en katt att använda kattlådan
Hur att välja den bästa hund mat till din hund
Tips för att hålla en ny valp lycklig i ditt hem
Fördelar med anta en katt
Brittany Spaniel Dog Breed
Hur du lär din hund att komma när kallas
Ska du äger en Alaskan Malamute?
Pet Cats – Vad gör dem så speciella?

Leave a Reply