Lugnande din gnällande hund

Det bästa sättet att gnälla är en aktiv strategi. En frisk hund som har massor av leksaker, massor av uppmärksamhet, och massor av motion, färskvatten och mat kommer förmodligen aldrig att besvära dig med gnällande. En väl omhändertagen hund är säker och innehåll. Ta väl hand om din hund, och han kommer att ha något att gnälla om.
Om välutbildad, väl omhändertagna hund gör gnälla, kontrollera att se varför. Kontrollera om fysiska skäl först. När du har fastställt att ut, se hans mat och rätter vatten är fulla och hans favoritleksak har inte rullat under kylskåpet och det finns inte en tvättbjörn under huset (eller något sådant). Kontrollera att se om han behöver gå ut. Är det nästan dags för en promenad? Om du kan hitta något fel och problemet kvarstår, kan du ta din hund till veterinären för en check-up.
Alltid vara helt säker på att din hund inte har ett giltigt skäl för gnällande innan en beteendevetenskaplig metod. Om han har ont eller något är verkligen fel, kommer ingen mängd av beteende förvaltning stoppa hans gnäll. Du vill inte göra din hund lida för att du missförstår honom.
Naturligtvis är det första du kommer att göra om din hund gnäller berätta för honom att stoppa det. Berätta för honom, Nej! Tyst! i ett företag tonfall. Om det verkar finnas någon anledning för gnäll och det fortsätter, kommer du vill använda en teknik som kallas utrotning ta itu med det. Med utplåning, går du helt enkelt om ditt företag och ignorera gnäll.
Om din hund följer dig ängsligt eller uppvisar andra tecken på ångest, kan det vara något på gång som du inte eller kan inte veta. Till exempel uppvisar min hund detta beteende när en storm närmar sig eller när vissa åkgräsklippare används i grannskapet. I det här fallet, en dos av kava-kava och lite stillestånd i sin bur hjälpa henne att komma förbi det.
När din hund är tyst, se till att ge honom positiv uppmärksamhet och beröm. Han kommer snart lära sig att gnälla kommer att få honom ingenstans och tyst beteende kommer att få honom vad han vill ha.
För mer om hundträning och beteende, kan du njuta av:
Hundkamper & hur man kan förebygga eller stoppa dem

Rätt hund säng Ger din bästa vän en mängd fördelar

Att handskas med din hund är kliande hud

Vanliga orsaker till att din katt inte kommer att använda kattlådan och hur man rättar till problem
Så att tala om tid genom att titta på en hunds beteende
Vad är det bästa kosten för eremitkrabbor?
Brittiskt korthår: Är denna katt rätt för dig?
Dog Training Schools i Norfolk, VA
Fyra saker att veta om din hund Ate en begagnad Tampon
Adjö till ledstjärna
Problem vid Avel Finkar
Lätt sätt att spara pengar på Dog Care
Förstå Katten slickar beteende
WrestleMania 25 Recap

Leave a Reply