Livsmedel passar inte för hundar

Djurägare hade väckarklocka när sällskapsdjur som visade sig vara förorenad fjol. Som folk som gör sina egna barnmat, vände djurägare till sin egen skafferi för att hålla sina husdjur säker. Vad många inte inser är att många livsmedel som är säkra för mänsklig konsumtion är ganska dödligt för hundar. Vissa människor livsmedel innehåller gifter eller specialiserade tillsatser som kan orsaka leverskador och inre blödningar hos hundar. Här är mina topp 13 plockar av livsmedel för att undvika att mata din hund tas från Humane Society, följeslagare djur och andra djurvänliga källor.
1 Choklad – hundar älskar lukten av godis och vanilj, men detta är mycket giftigt för hundar. Ett bättre alternativ skulle vara fettfri jordnötssmör smaksatt milkbones eller vitabones.
2 Vitlök – i motsats till den gamla wive berättelse om att hålla din hund loppa-fri, är denna ingrediens giftigt för ditt husdjur. Använd endast tillsatser som är veternarian godkända och säljs av välrenommerade butiker sällskapsdjur.
3. Lök – när du har lust att smyga en bit hamburgare eller ytterfilé band till din hund, se till att det inte finns några små bitar av lök gömmer sig på dem. Dessa är undigestible med små hundar och orsakar leverskador. Det orsakar också blodiga ögon och tarmrörelser.
4. Russin (och druvor) är inte heller bra. De hemliga ingredienser som gör gott vin är giftigt för hundar.
5. Kaffe och te på grund av koffein. De kan bränna munnen och grunderna inte smälta.
6. Alkohol av något slag som ges till ett husdjur är djurplågeri och kan faktiskt vara straffbart enligt lag.
7. Råa ägg, fisk, mejeriprodukter mjölk (laktos) och andra råa livsmedel kan innehålla salmonella och därmed matförgiftning.
8. Sockerfria produkter som spannmål, kakor och bakverk eftersom de innehåller xylitol, dödliga för hundar.
9. Jäst-baserad deg. Munkar och bröd genomkokt är ok, men se upp för hög jäst livsmedel. De kan orsaka expansion av gaser i magen och bristning av tjocktarmen.
10. Fet mat som lamm mandelmassa och tjock bacon. Fettet orsakar förödelse i magen och tarmarna.
11. Gropar, frön (som Sesam) och muttrar av alla slag är alla är en dålig idé. Se upp för dolda gropar i persikor, oliver och andra vanliga livsmedel.
12. Vissa ben som splitter, chip och andra svåra att bryta ned-godsaker som gris öron och Greenies. Små hundar får särskilt små delar som fångats inne i deras magar. Dessa kan också orsaka pankreatit.
13. Champinjoner och andra livsmedel som innehåller formar som ädelost.
Slutligen, inte att ge människor mediciner som aspirin till din hund innan du kontaktar din veterinär. Flytande Pepto Bismal i små doser givna med pipett kan vara OK för vissa. Ett bättre alternativ skulle vara pektin-baserade naturliga livsmedel som äppeljuice.

Katt beteende: Varför en katt Spela med Prey?
10 åtgärder för att hålla Aquatic fisk Alive
Spjälor i Hästar
Guide till bästa hund livsmedel för små raser
Bonnie: Sök Hund Sök Dog Foundation
Hur att välja den bästa hund sängkläder för din hund
Ska du köpa en Wolfdog?
Människans bästa vän: En Ode till hundar
Sju steg för att möta en hund för första gången
Ta hand om ditt husdjur kanin
Vad du behöver veta om Canine gikt

Leave a Reply