Livet som Cocker mamma

Jag hörde först termen Cocker mamma från kolleger tillhörande innehåll författare, Tricia Gross, och tyckte att det var det perfekta sättet att beskriva mig eftersom det är en lek på sikt fotboll mamma. Som en fotboll mamma, jonglera jag min tid matlagning, städning, tvätta, ta hand om administrativa och finansiella uppgifter, träna, försöker se halv-anständigt, springa ärenden, umgås med min man, skriva och marknadsföring, och naturligtvis, är en cocker mamma.
EURI, min engelska cocker spaniel är nummer ett på min radar nuförtiden. Han är bokstavligen anledningen till att jag stiger upp på morgonen – mest för att han hoppar på sängen och väcker mig – och bota till en av mina många fysiska hälsoproblem: Staph infektioner. Ärligt talat, ända sedan vi antog EURI min Staph infektioner har gått bort, det är verkligen en medicinsk mysterium och ett mirakel. Läkarna kunde inte bota mig efter 14 års försök, men min lurviga barn gjorde.
Jag är lyckligt lottad att min man tar hand om att låta EURI ute på morgonen och mata honom hans första måltiden på dagen men efter det, är det oftast jag som tar hand om EURI för resten av dagen, och om du tror att ha en Engelsk Cocker Spaniel är ingen stor sak, tänk om. EURI är mycket hög underhåll och ibland är han mer som ett barn eller en deltidsjobb.
Varje morgon innan jag ens dusch, täcker jag mitt ansikte med solkräm, satte på min solhatt och solglasögon, och kör EURI till en trädbevuxen park. Detta är jag är en bra cocker mamma eftersom jag vet EURI älskar skogen. Han är lyckligast när han är ett med naturen sniffa marken, hoppa på träd på jakt efter ekorrar och jagar allt som rör sig. Eftersom EURI går så fort han kan, är jag tvungen att springa lika snabbt – det är inte en lätt sak att göra eftersom jag inte har samma lungkapacitet. Och eftersom EURI är inomhus efter hans morgonpromenad / springa, han behöver en andra promenad på natten för att bli av med några kvarvarande energi.
EURI är mycket behövande eftersom han inte fick mycket individuell uppmärksamhet innan vi adopterade honom. Lyckligtvis kom han till rätt hus eftersom vi lödder honom med massor av kärlek. Men nu när han är bortskämd, han blivit lite av en diva. Och tyvärr kan EURI inte lämnas ensam mer än fyra timmar – det är en engelsk cocker sak, inte en EURI sak.
Om han inte får magen gnuggar och gosa tid på soffan då han får på humör – liknar andra två-åriga pojkar. EURI kräver mycket uppmärksamhet och om han inte får det, då han moans om sitt missnöje – det är hans sätt att tala till oss. Till exempel han stönar motsvarande Ugh! när vi oavsiktligt väcka honom mitt i natten genom att gå till badrummet. Han har stönade en Uh-huh! Liksom Barry White när vi frågade honom en fråga, och han ger oss det gamla axelryckning-off stöna som för att säga, tala med tassen. Jag vet inte om alla cockrar kommunicera med sina ägare på detta sätt, men EURI säker är högljudd och om hans ljud inte kommunicera effektivt, då hans ögon gör.
EURI är för smart för sitt eget bästa och ständigt längtar intellektuell stimulans. Jag lärde EURI en uppsjö av tricks och kommandon – som han har en talang för att plocka upp på några minuter – men det är inte tillräckligt för vår lurviga barn. Ibland tror jag att han skulle gå på college eftersom han verkar förstå vad vi säger till honom, trots att engelska inte är hans modersmål – ja, det är ett skämt, eftersom EURI kommer ursprungligen från Tjeckien.
EURI kan inte äta bara en måltid om dagen som många hundar, nej, utan han måste äta hela dagen på grund av den höga syrahalten i magen. Om han inte gör det, då han kastar upp så våra liv bokstavligen kretsar kring EURI s utfodring. Han är på en speciell diet så ingen säd, fläsk eller fettrik mat för EURI – om bara min man och jag åt så väl. Köpa hans mat är inte så enkelt som en resa till snabbköpet heller, de flesta av sina godsaker måste beställas på nätet.
EURI älskar att gå för bilturer så snart han ser oss redo att gå ut, han skruvar mot dörren. Jag har aldrig sett en hund så blir glada att gå för en enhet. Han hoppar in i baksätet på min SUV – se, jag är precis som en fotboll mamma – och jag sätter på hans säkerhetsbälte. Ja, jag har en hund bilbälte, det är faktiskt lag men få människor vet om det. Och när EURI ser ut genom fönstret och andas in den friska luften, vägrar han att erkänna min närvaro. Det är som om jag är hans chaufför och jag har brutit mot reglerna genom att försöka titta på honom och prata. Han är verkligen en diva.
Sedan finns det grooming. Han måste vara professionellt tränas var 6-8 veckor, men på en daglig basis måste jag städa hans långa cocker öron (som smittas eftersom de släpar i marken och ofta blir våt), torka ögonen och borsta pälsen. Den borsta ensam kan ta upp till en timme eftersom hans tjocka underull blir tovigt och hans päls lockar grader.
Eftersom han gillar att rulla runt i gräset och bli smutsig under sina promenader, måste han badas varannan vecka. Och som jag, behåller sin päls vatten så det kan bokstavligen ta hela dagen att torka eftersom hårtork är meningslöst när man försöker torka engelska Cocker päls. Vi måste se till att hans rygg päls torkar platt så han måste ha antingen en skjorta eller en handduk med säkerhetsnålar. Det är verkligen som att ha en baby, så för att undvika hans att bli blöt i första hand, har han nu bära en vattentät byxdress och en vattentät snood för öronen – mycket pinsamt för honom men mindre arbete för oss.
Jag måste städa tänderna eftersom han har käkar (igen, som sin mänskliga mamma) vilket betyder att hans tandkött är utsatta och mer känsliga för infektioner. Med allt detta arbete är det ungefär som att få ett mänskligt barn redo för skolan på morgonen.
EURI är mer som en liten människa i en hund kostym utom naturligtvis när han äter bajs och jaga ekorrar – även om de flesta män jag känner gillar att jaga svans också. Så ni ser, är en cocker mamma är en hel del arbete och det är som att vara en fotboll mamma. Även EURI kommer aldrig spela fotboll på ett lag med andra hundar, få hängslen, gå till skolan dans, köra bil, eller få en doktorsexamen, anser vi fortfarande att han är vår lilla pojken.
* Bobbi är en frilansande skribent som bor i Houston, Texas. För att läsa mer av hennes artiklar om Associated Content klicka här.

Hur du kan hjälpa din hund ångest
Min hund är min bästa vän
Reser utan ditt husdjur
Diabetesneuropati i Cats
Dog Training Schools i Daytona Beach, Florida
En Poem för Bailey hunden
Colonial Anemoner: Hur du får ut mesta Färg från dem för ditt akvarium
Urininkontinens hos hundar
Hur Inspektera Kitten Rescue Center innan de antar från dem
Pudel Dog Breed
Vilken typ av husdjur är rätt för dig?

Leave a Reply