Little kända fakta om djur.

Aktörer i djurvärlden!
Den frilled ödla är liten och ofarlig, men det sparar sig genom att låtsas vara stor och farlig. När den öppnar sin mun, sprida flikar av hud runt halsen ut.
HOG nosed orm är också ofarligt, men det öppnar sin mun och väser, och låtsas att det kommer att bita. En annan metod den använder är att rulla över på rygg, och låtsas vara död.
Vissa djur låtsas de är inte djur alls! Till exempel låtsas att Tawny Frogmouth att vara en del av ett träd, eftersom dess fjädrar matchar barken.
Den sydamerikanska löv fisk ser ut som en flytande blad och när en mindre fisk simmar genom, når det och sväljer det.
Queer varelser!
Känguru råttor lever i öknar, och aldrig dricka vatten. De sval i sina underjordiska hem dagtid, men på natten, kom ut för att leta efter frön. De gör vatten till sina behov från fröna.
Den anknäbbs eller Platypus är ett däggdjur, och även en del fågel, det lägger ägg, och även producerar mjölk.
En annan däggdjur som blandas upp som näbbdjur är Echidna eller taggig anteater. Det ger också mjölk och lägger ägg.
Ajolote, en ödla som bara finns i södra Califormia, ser ut som en mask. Den använder sina två ben att krypa och gräva hål för att dölja jord under dagen.
Glaset orm är faktiskt en ödla, men utan ben. Den har ögon, till skillnad från en orm, och dess svans bryts av en annan olikhet med en orm.
Walking fisk kommer att drunkna om det stannar vattnet för länge. Det måste komma upp till toppen för att överleva, och även kryper ut att gå på land, drar sig tillsammans med sina fenor.
Den afrikanska lungfiskar har en unik läge för överlevnad när sjöarna torka upp, och annan fisk dör. Det bygger ett skal av lera runt sig själv och går iväg för att sova, tills sjön fylls igen och mjukar upp leran. Denna art kan andas i både vatten och luft.
Konstiga fakta!
Katter ansågs helig i Egypten, som framgår av deras statyer.
En katt landar alltid på fötterna, för när den faller, det instinktivt använder sin svans för balans. Sen byter kropp tyngdpunkt, så tassarna alltid pekade på marken.
Kattens ögon lysa på natten, och den gröna bländning heter eyeshine. Det finns ett foder på baksidan av ögat, som hjälper den att se bättre på natten, och orsakar glöd.
I Belgien finns det en festival av katter! Det erinrar den tid då Belgiums blev kristna, och gav upp dyrkan av Freja, som hade en katt och vagn.
Det finns även en katt sjukhus i Damaskus.
Människans bästa vän, hunden, härstammade från en liten vessla som djur, som kallas Miacis, som levde 40, 000, 000 år sedan! Det är relaterat till tre vilda djur: varg, coyote och schakal.
Hundar kan tas fram med tysta visselpipor, eftersom de kan höra ljud som kastade högre än det mänskliga örat kan höra.
Taxar få sina namn från tyska meles vilket innebär grävling och hund, som betyder hund. Förr i världen var dessa hundar kända för jakt grävling.
Kranen anses vara en symbol för förmynderskap eller vaksamhet, eftersom det sover på en fot, och är uppmärksam på fara. Om det ser något misstänkt, tar det en sten i en klo, och är beredd att kasta den. Det förblir vaken så här, men nu är det slumrar bort, sjunker stenen bort, och det vaknar.
Det är verkligen ingen brist på underverk i djurvärlden!

Hur man tränar Guinea Fowl att komma när kallas
10 Stora hundraser för familjer
Tre Frågor om English Mastiff Behavior
Allt om rasen: Kanadensiskt Pekare
Har du märkt dessa märkliga men vanliga beteenden av din hund?
Skötsel av hundar med Hip och ledbesvär
Cribbing i Hästar
Viktiga Avancerade Horse Training Tips
Fancy Cat Myter: mörkerseende förklaras och mer
Dog Training Schools i Norfolk, VA
Livsmedel som du måste undvika att ge till din hund

Leave a Reply