Little Horse, Big historia: Berättelsen av Kaspiska hästen

Länge trott vara utdöd, var Caspians återupptäcktes 1965 av Louise Firouz, en amerikansk kvinna som bor i Iran. Söker mindre hästar för de unga ryttare på ridcenter hon sprang nära Teheran, kom hon över en hingst som heter Östad i staden Amol. Medan drabbats av sin fysiska styrka och mild temperament, vad förvånade henne var hans perfekta proportioner och liten storlek. Bekant med ristningar av hästar vid Persiska ruinerna i Persepolis, såg hon i Östad liknande egenskaper. Hon trodde att hon hade hittat den antika persiska rasen som de avbildas. Hon hade rätt.
Namnge dem för den närliggande Kaspiska havet, tog fru Firouz fler hästar ner från den bergiga Elburs regionen, inrättande av en liten flock. Tyvärr i 1974 Royal Horse Society av Iran köpte henne besättning, som de skingrades. Men i 1976, var en gåva av flera Caspians görs till prins Philip av England, som hade varit imponerad med hästarna, som han hade sett i Iran 1971. Med dessa var han roll i inrättandet av rasen i England.
Revolutionen 1978 alla utom förstörde de återstående hästarna i Iran, men mrs Firouz arbetat för att återupprättas besättningar i senare år, exportera några hästar till Amerika och Nya Zeeland.
Caspians är sanna miniatyr hästar, hålla proportionerna av större raser. De har tuffa hovar, som aldrig behöver vara skodda. Stående på 11,5 händerna högt, de är perfekt för barn, jämfört med andra raser vid 14 till 16 händer. Färg är främst bay, kastanj eller grå.
Med inga kända hälsotillstånd kräver de ingen särskild vård. Kommer från torra klimat, de webbläsare snarare än betare, med den enda försiktighet är kostrelaterade, för mycket rika foder kan orsaka fång, en inflammation i skikten i hovarna. De trivs i en aktiv miljö bäst på hoppning och är utmärkt för barn att visa i konkurrens.
Med mindre än 1.000 över hela världen, Caspians är en sällsynt ras, men tack vare invigningen av den sena Louise Firouz, och arbetet prins Philip, är detta exceptionella ras återta sin plats i den moderna världen.
Kristull Ranch
Seattle PI – Louise Firouz

Behöver din hund en Hjärtmask piller?
Mindy vid Regnbågsbron
Hur man korrekt träna kattungen
Nackdelen med hunduppfödning
Hur Re-Hem ditt husdjur när det är ett absolut måste
Hitta frisk hund mat för ditt husdjur
Hur till Stopp Nattetid jama i Cats
Fördelar och nackdelar med att äga portugisiska Water Dogs
Luxation av leder hos hundar
Symtom på blåscancer i Cats
Innekatter VS. Utekatter

Leave a Reply