Lite historia och fakta om American Paint Horse

Jag växte upp på en gård i häst land. Av Cherokee arv, visste jag om de fyra sorter av indiska ponnyer, den Buckskin, den Appaloosa, den Pinto och färgen.Denna artikel täcker fem punkter om den amerikanska Paint, del av den ursprungliga historien, register krav, officiellt erkända mönster färg och några genetiska problem i samband med denna ras: De conquistadorerna förde hästar till den nya världen.Några av dessa hästar hade beskrivningar liknar Pintos eller färger. Den Plains Indians föredrog dem. Sina bilder hittades på forntida buffalo kläder.Innan du går ut i krig, skulle Plains Indians måla själva och sina hästar i specifika mönster för att skydda dem i strid.Hästarnas markeringarna kompletterat effektivt tillsatta målningar. Dessa hästar har
kallats Pinto, färg, LJUSFLÄCKIG och mjöliga.Dagens amerikanska Paint härstammar från dessa förfäder.

Alla färger är Pintos (förutom det lilla antalet fasta tillåts i färgen registret).Men inte alla Pintos är Paints. Detta är ett faktum. I slutet av 1950-talet, den första officiella organisationen uppkallad efter den Pinto.Sedan år 1962 har den amerikanska Paint Stock Horse Association (APSHA) inrättades.
Enskilda hästar måste vara en fullständig registrerad American Paint från båda föräldrarna eller en halv registrerat färg med ett registrerat American Quarter Horse eller ett registrerat fullblod förälder.En Pinto har markeringarna. Men utan den specifika genetiska registret är det inte en färg.

En registrerad Paint har samma kroppsbyggnad som Quarter Horse, muskulös, tung, inte alltför lång, med en låg tyngdpunkt för manövrerbarhet och kraftfulla bakkvartsparter för hastighet och tävlar.
En färg kan registreras som en vanlig färg, som har färg / spotting eller som en fast Paint-uppfödda, utan färg / spotting.Regular registret kräver ett minimum av vitt hår över opigmenterad (rosa) hud.Den fasta substansen är utan vitt, men har registrerat American Paint föräldrar.

Varje häst har olika kombinationer av vitt och färg inklusive svart, vik, brun, fux, dun, Grullo, ängssyra, isabell, gulbrun, grå eller roan.Märkningar är vilken form eller storlek, var som helst på kroppen. Det är bara tre godkända coat mönster: Overo har vassa, oregelbundna markeringar i en horisontell riktning. Det är oftare mörkt än vitt, även om ansiktet är oftast vita, ibland med blå ögon. Ryggen är sällan vitt, och de nedre benen är vanligtvis mörk.
Det finns tre Overo varianter: Ramar, har dramatiska, trasiga, skarpa vita fläckar på sidorna av kroppen, med en frameof icke-vit färg vanligtvis inklusive top-line, Sabino, har en liten spotting mönster med vit hög på benen , mage fläckar, vita markeringar i ansiktet sträcker förbi ögonen och / eller roan mönster ensamma eller på kanterna av vita tecken, plaskade vita, oftast blå ögon, skarpa, jämna, kantiga vita markeringar som vanligtvis inkluderar huvudet och benen. Svansen är ofta vit eller vit spets, och kroppen markeringar går från under magen på överkroppen.
Tobiano är den vanligaste mönstret, med rundade markeringar, vita ben och vita över ryggen mellan manken till svansen. Det är vanligtvis vertikal med mer vit än svart. Huvudet är oftast mörkt, med en stjärna, klipp, band eller bläs.
Den tredje erkända mönstret är Tovero. Det kombinerar tobiano och Overo färgning, såsom blå ögon med en mörk huvud.
Det finns flera genetiska problem i samband med Paint: Dödligt Vit syndrom är recessivt och manifesteras i en häst när båda föräldrarna bär genen. En häst kan vara en bärare utan att påverkas om bara en förälder är bärare. Hästar med Overo rammönster oftare drabbas. En sjuk föl dör inom några dagar, efter födseln på grund av underutvecklade tarmar.DNA-tester hjälper uppfödaren att undvika avel två genbärare.
HYPP, är en dominerande genetisk sjukdom från Quarter Horse. Den drabbade hästen passerar manifestationer 50% -100% av tiden. Sjukdomen orsakar våldsamma muskelryckningar, svaghet eller förlamning.Det är riskabelt att rida hästar med HYPP sedan förlamning kan uppstå plötsligt.Hästen kommer att förlora kontrollen.Vissa hästar är mer drabbade och vissa attacker är allvarligare.

HERDA kommer också genom Quarter Horse. Det är en recessiv gen som orsakar extremt ömtålig hud, riva lätt och svårt läkning.Huden skiljer mellan den djupa och ytliga dermis. Det finns inget botemedel. De flesta skadade hästar läker inte.

Wobbler sjukdom kan komma igenom fullblod. Det är ett villkor för halskotor orsakar ostadig gång och svaghet. Det är flera ryggraden förhållanden som orsakar liknande symptom, CSM och CVM.

Sjukförsäkring för husdjur
Emma Emu
En loppa-Free Home och hund utan Aktuella Insekticider
Hur man gör Hemgjort Hamster leksaker
Att äga ett husdjur är bra för din hälsa
Sällskapsfåglar – Köpa och underhålla en bur
Hur Coax en Foster katt att äta
Hjärtsvikt i Cats
Hitta Ansedda Allergivänliga hunduppfödare
Din sökning kan ge din förlorade Pet Home
Koppel Aggression hos hundar

Leave a Reply