Lila Kaniner Ras profil

Den lila är en av de raser som vissa förväxla med lila färg inom andra raser. Till exempel har Rex lila och lila uttrar och Netherland Dwarf har en lila sort. Den lila som ras är dock en äldre ras, krediteras med ett ursprung i två länder inom några år.
En lila typ ras som kallas Gouda utvecklades i Nederländerna, uppskattad som en kött och päls kanin på ca 7 till 8 pounds. Denna ras spred sig till Frankrike och Tyskland, där de förblir idag, fortfarande kallas Gouda. I England fem år senare 1922 genetiker RC punnet korsade blå Beverens med choklad Havanas. Detta var ursprungligen kallades Cambridge Blue än ändras till lila av den brittiska Kanin Club.
Amerika importerade båda dessa kaniner och i mitten av 1920-talet fanns ett stort intresse för dem särskilt på västkusten. Den engelska standarden antogs här och med 1940 25 Syrener visades på ARBA konventet visar.
På 1950-talet många uppfödare tappade rasen med bara visas en handfull och rasen var nästan utrotad från kanin scenen. Sakta men säkert framsteg har gjorts, men lila idag fortfarande anses vara en klocka ras med den amerikanska husdjursraser Conservancy.
Med de ursprungliga engelska kaniner är utspädda färger resulterade detta i en recessiv utspädning som skapade den ljusa färgen som lila är känd för. De är en fyra-klass kanin ur en show synvinkel med klasser som erbjuds för junior och senior dollar och gör. Även om de är en mindre kanin, med bucks 6-7 pounds och gör en halv pund tyngre, bör de ställas som en kommersiell ras.
Färgen är duvgrå med rosa nyans över hela kroppen. En jämn färg önskas med ögonen för att matcha pälsen och en rollback päls. Med en nära arv med Havanna rasen är lila utmärkande i färgen, med en god mängd muscling och kött skick trots storleken. Ur en show synpunkt kan diskvalifikationer komma från vita eller inkompatibla tånaglar eller vita fläckar i pälsen.
På grund av sin storlek och kvaliteter kött med en god dressing procent, är detta en bra alla ändamål kanin för utställning och kött samt vackra päls att använda från fritöser. De är av en storlek som inte tar alltför mycket utrymme eller foder, och är tillräckligt små för ungdomar att hantera samtidigt som tillräckligt stor för att producera kött för frysen.
Den största nackdelen med rasen är svårigheten att hitta dem. På grund av sin ovanliga status rasen är i behov av mer hängivna uppfödare för att öka tillgången på dessa vackra och mångsidiga kaniner. Den nationella Lilac Rabbit Club of America kan hjälpa till att hitta uppfödare med startmotorn lager för försäljning, och ARBA är en bra källa för allmän kanin information samt länkar att föda information. Det finns också en e-postlista för rasen för ytterligare information.
Skönhet och funktion är alltid en vinnande kombination. Överväg att lägga till några Lilacs!

Svart Neon Tetra Faktablad
En titt på Arbeta Hundar på amerikanska gårdar
Sällsynta Megamouth Shark Caught, Well Done Megamouth Shark Ätit
Hund vård: Att handskas med brist på mjölk och trasiga naglar
Anta-A-Cat månad i San Francisco, Kalifornien
Steg för steg guide att anta en katt
Allt om rasen: Virelade Hound
Din hund och du
Vår vackra värld
Det är en hunds liv!
En nybörjares guide till Utbildning en häst

Leave a Reply