Life Lessons Min katt har lärt mig

Jag hörde en gång någon säga, Du kan lära mycket av ett djur, och jag har funnit att det är sant. Just nu har jag, eller hon har mig, en honkatt som jag antog tillbaka i år 2000. Hon var redan minst 7 vid den tiden, så hon är inte en kattunge, men hon är mycket hälsosamt för sin ålder. En del av detta, tror jag, är att hon är främst en innekatt, och inte omfattas av de faror som utekatter möter. En del av det är bara tur i genpoolen och det faktum att jag glömmer att hon inte är en människa ibland. Hon vet att hon är älskad, och hon belönar mig med samma kärlek.
Vad jag har lärt mig av min katt Tålamod

är en dygd – Jag har en bild av min katt som jag hade skannas in i datorn och skrivas ut för en stund sedan, jag har den där bilden visas tydligt på mitt kök skåp på min ögonhöjd så jag minns att lugna ner när jag fastnar i röstbrevlådan helvetet eller någon annan test av mitt blodtryck nivå. I den bilden är min katt framför fönstret och såg utanför på fåglar eller ekorrar och lyssnar uppmärksamt, och inte betala någon uppmärksamhet till allt annat som händer. Det påminner mig att sluta, slappna av och titta ut genom fönstret och uppmärksamma min omgivning, eftersom vad det är som driver mig till vansinne då kommer att vara över med snart. Självklart, om jag hade någon att ta hand om min varje önskan som hon gör, skulle jag alltid innehåll som henne också.
Personliga utrymme är viktigt – Min katt har flera favoritplatser runt i lägenheten som hon suppleanter. Jag tycker det är en instinktiv sak som gör katter byter sovplats var så ofta. Oavsett – Jag kan oftast hitta henne, men ibland vet jag inte var hon har försvunnit till, som alltid gör mig stor oro tills jag inser att det inte finns något sätt att hon kunde ha blivit utanför. Det förvånar mig alltid att hon kan hitta en plats att gömma sig i denna lilla lägenhet. Jag har lärt mig att respektera det när hon går bort av sig själv så där – det betyder att hon inte mår bra känslomässigt eller fysiskt, hon vill vara ifred, eller hon vill ta en tupplur och har vissa lugn och ro. Liksom de flesta katter, standard hon kör under min säng om hon måste söka skydd i en hast. En gång hade jag inte kunnat hitta henne för en och en halv dag, och jag var verkligen bli orolig, men jag såg några päls äntligen där jag svor att jag inte hade sett det förut, och visst, där var hon , alla hopkurad ner bland de saker jag håller lagras i min garderob. När jag också fick nära för henne, morrade hon åt mig. Hon har aldrig gjort det förut, jag tror att hon måste ha haft en hårboll och hennes mage var stör henne. Jag berättade för henne, Oh, okej, jag ville bara veta var du var, jag lämnar dig ifred!. När hon kände sig bättre, hon kom ut och var hennes samma gamla glada jag igen.
Tupplur är en konst – Jag och min katt är på motsatta scheman, jag sover på natten, och hon sover under dagen. Jag behöver ofta ligga ner på eftermiddagen, dock. Min mamma myntade uttrycket, Cat Nap, där du och katten tar en tupplur tillsammans. Ja, det är sant, jag sover med min katt. Egentligen vi båda njuta av dessa tupplur sessioner så mycket att hon kommer att få mig och kommer inte att lämna mig ifred tills jag krypa i sängen. Jag får insidan av omslagen på sängen, hon får utsidan. Jag svär att hon tror att jag är hennes kattunge på grund av detta. Hon vet min rutin så väl vid det här laget att hon vet vad mina avsikter är, och om jag tar mig glasögonen för att ligga ner. Hon är ofta avvecklas för att stanna i sängen på natten, men hon börjar valla mig mot sovrummet kl 10:00, och får alltmer högljudd om jag inte lyder henne.
Stretching är viktigt – Jag har följt min katt i flera år nu, och hon alltid sträcker efter hon sovit. Naturligtvis är en katt, hon kan göra otroligt akrobatiska saker med sin kropp, på grund av 3 extra kotor i hennes ryggrad, som jag lärde mig i min college biologi klass på ryggradsdjur struktur och funktion. Jag kan inte göra saker som vik själv i halv, sticka ett ben upp i luften, och sedan böja, men hon har hjälpt mig att få en förståelse för att hålla mina muskler flexibel och smidig så de är redo för användning.
Motion är viktigt – Detta ämne går hand i hand, eller tass-i-tass, med en ovan. Jag hålla flera leksaker möss och andra leksaker kitty runt lägenheten, som har för vana att få swatted under möbler. Jag har hört att det alltid kattungen inuti, även om din katt är en äldre husdjur och min älskar att leka. Allt som springer runt, hoppar och så vidare är bra motion. Själv är jag ganska atletisk, vilket verkar ha gett resultat, eftersom ingen tror att jag är 45, och i min katts fall gissade veterinären kanske hon var 5 tills jag sa till honom att hon var mer som 15. Hälsofördelarna är väldokumenterade, både för människor och husdjur. Jag har funnit att stretching har blivit avgörande för min övning rutin, eftersom jag inte 18 längre, och kan inte komma undan med det jag brukade göra för mig själv i den åldern. Det håller också mina muskler från kramper upp och gå in spasm när jag är sömnig, vilket får mig att röra plötsligt eftersom det alltid ont, och det upprör katten och hon hoppar ur sängen.
Personlig hygien är inte att försummas – Om jag var lika kräsen som min katt handlar om tvätt, skulle jag förmodligen tvångssyndrom, men hon har varit ett bra exempel på värdet av ser bra ut och ta hand om mig själv. Jag är alltid tittar på min budget, men jag fick lära mig att klä sig i klassiska kläder, och se ut som en dam, inte en hora. Jag kanske inte alltid att köpa nya kläder, men jag är noga med att inte klä sig som en slusk, och även om jag inte har råd att ha mitt hår gjort, tvättar jag den ofta och ta väl hand om den. Jag har aldrig sett en katt som inte var graciös och stolt över sig själv – en attityd som går en lång väg att göra ett intryck på folk oavsett hur fett och patetisk jag känner inuti den dagen. Jag att mina tänder är rena, min hållning bra, och vad jag ser i spegeln ser presentabel, och jag ignorerar den lilla rösten inuti som håller säger jag inte bra eftersom jag har mindre än $ 5,00 i min handväska.
Oroa dig inte, Be Happy – Jag har märkt att min katt aldrig verkar som om hon är på gränsen till ett nervöst sammanbrott eftersom hon inte kan räkna ut vad hon ska ha till middag. Hon uttrycker inte ett behov av att ringa hennes andra katt vänner att se vad de har, eller läsa om vad som är mer populär – kyckling eller fisk. Även om någon gjorde det för mig och sedan sätta skålen framför mig som jag gör för henne, skulle jag vara glad också. Ändå är det en bra lektion att inte gräma om detaljerna så mycket och vara tacksam för de stora varelse bekvämligheter i livet, som skydd, säkerhet, kamratskap, mat, vatten och kärlek.

I försvar av dogfighting offer
Tre platser i och runt Knox County Tennessee att adoptera en katt i juni
Var du kan köpa Fertile Chicken kläckägg
Letar du efter en Mellow, Laidback hund?
Typer av Horse Shoes
Unika och ovanliga produkter för din katt
Hur bli av Hakmask i Valpar
Pet Care för socker Glider
The Orange Tabbykatt
Ska du berätta ditt barn att hans / hennes husdjur dog?
Saker jag har märkt om katter

Leave a Reply