Levandefödare och deras unga

En livebearer är en fisk som föder fullt utvecklade fisk som kan simma från födseln, snarare än att lägga ägg. Några av de vanligaste levandefödare är Mollies, svärdbärare, Platys och guppy. Den dräktighetstiden för de flesta levandefödare är ca 28 dagar, men kan variera mellan 20 och 40 dagar. Kvinnor kan ha upp till 100 yngel (termen för baby fisk) per graviditet och även vissa arter kan ha flera graviditeter från en avel session, så att de kan overpopulate din tank mycket snabbt.
Födelsen processen är mycket stressande för en kvinnlig fisk, så det är viktigt att ta bort aggressiv fisk från tanken medan hon föder. Om hon blir för stressad under förlossningen finns det en god chans att hon kommer att dö efteråt, så det är viktigt att hålla henne som stressfri som möjligt. Du kan placera henne i en uppfödare låda som håller andra fiskar borta från henne och hennes ifrån hennes ungar. Det är en låda som har en V-formad insats i den. Mamman sätts i den övre delen av lådan när det finns en indikation på att hon kommer att föda snart. De flesta fiskar kommer att ha en mörk plats nära svansen, som kallas gravid plats. När mamman är på väg redo att föda denna plats kommer att bli transparent och du kommer att kunna se ögonen på ynglen. När ynglen föds de går direkt rakt ner, så i uppfödaren rutan finns en skåra i botten av v att ynglen gå igenom, som skiljer dem från deras mor.
Kvinnor äter sina ungar, så det är viktigt att antingen erbjuda en hel del gömställen i tanken eller ta bort dem från mamman tanken och lägg dem i en tank egen, så att de inte kommer att ätas upp av andra fiskar. De är mycket små när de föds, vilket kan göra dem svåra att se. De är också mycket snabb simmare och döljer från dig. De gillar att gömma sig i växter och i gruset sig som ett sätt att behålla sin överlevnad.
Om du bestämmer dig för att hålla din stek i modern tanken, se till att de har gott om gömställen. De kommer att äta matrester från vuxna som flyter ner till grus, så de kräver ingen speciell mat. Men om du väljer att lägga dem i sin egen tank du att antingen köpa särskild mat eller gör din egen. Vissa djuraffärer säljer steka mat, som kommer i en liten påse, maten mals upp riktigt små så lite kommer att gå långt. Du kan också göra din egen genom att ta vuxna mat och sätta den i en zip-lock påse och rulla en kavel eller ett glas över den tills den är mycket liten. Jag har också hört talas om människor kokar äggvitor och låta dem svalna till rumstemperatur och sedan ge några till ynglen. Jag har försökt denna metod och det är inte mycket bekvämt och man måste se till att du matar dem små bitar i taget. Personligen föredrar jag att köpa ynglen mat från butiken.
När ynglen når ungefär tre månaders ålder kan du berätta om de är manliga eller kvinnliga, så om du inte vill mer fisk bör du skilja dem åt. Du kan köpa en tank avdelare på djuraffären och sätta kvinnor på ena sidan och män på den andra. Svärdbärare och guppy är lättast att bestämma kön, eftersom män av båda arterna har mycket att definiera egenskaper. Man svärdbärare är de som har svärd-liknande svans. Man Guppies är ljusare och har större svansar än honorna. Mollies och Platys är inte så lätt att diagnostisera. Män kommer att ha en extra spetsiga fena på sina underbellies. Denna fena kan flytta och peka i olika vinklar. Det används för att impregnera honan.

Seroma Utvecklingen inom hund
Skötsel av hundar med Hip och ledbesvär
Mindy vid Regnbågsbron
Din hund tillhör endast på jobbet om det blir betalt
Pet Care för Geckoödlor
Bronchoesophageal Fistula hos hundar
Tips för Djurägare
Uppskattar en ko Idag
Värdiga Pet Tjänster: en begravning hemma för husdjur
Skönheten av små hundar
Genetisk Fördelning av gener som styr Labrador Retriever pälsfärg

Leave a Reply