Leopard Gecko: Vad du behöver innan du tar ett hem

Leopard geckos har blivit mycket populära bland reptil entusiasten, lärare och barn i de senaste åren. De främsta orsakerna till deras ökning popularitet beror på det faktum att de är söta, lätt att tämja, och mycket prisvärd. Du hittar Leopard geckos för så lite som 20 dollar. Men inte luras av detta pris, om du funderar på att köpa en mer sällsynt färg eller unika mönster så måste du spendera mycket mer. En av de sorgligaste situationerna är när någon spontant köper en leopard gecko utan att veta vad de behöver för att hålla det friska och glada. Jag är en stolt ägare av flera Leopard geckos och jag skulle älska att dela några tips till dig.
Innan du tar din leopard gecko hem behöver du en tank för att sätta den i. Om att köpa bara en gecko då du kommer att behöva minst en 10 liters tank. Om du planerar att köpa två, då du kommer att behöva en 20 liters tank. Tänk på att Leopard geckos måste vara minst 6 månader gammal innan de kan könsbestämmas. Baby geckos är TS eller temp. könsbestämmas. Denna metod är inte 100% så du kanske tror ditt köp två kvinnor, men sluta med två hanar. Om detta händer måste du köpa en andra tank eftersom de kommer så småningom börja slåss.
Nu när du har din tank, som inte kostar er för mycket, måste du skapa din leopard geckos livsmiljö. Första du behöver är en värmedyna som går under tanken. De säljer dessa som mest djuraffärer. Din pad måste vara tillräckligt stor för att skapa en varm plats på den ena änden av tanken. Du vill inte köpa en lika stor som tanken. En ände måste vara varm, och den andra änden sval. Du behöver pappershanddukar till linje botten av buren, eller speciella sand. Jag använder en kalcium sand som gör rengöringen buren en vind. Med sanden du scoop bara bajs ut. Om du kommer att gå denna väg se till att du köper kalcium sand. Denna sand är lättsmält, och kommer inte att skada din leopard gecko. Du behöver minst en påse per varje 10 liter tank. Du kommer också att behöva hudar. En huden kommer att placeras i det varma området, och den andra i den svala delen av tanken. Var noga med att placera fuktiga naturliga mossa under en av hudar och fukta den dagligen för att hålla din gecko friska. Du kan också köpa den naturliga mossa som du behöver på din lokala djuraffären. Utöver vad du redan har köpt, behöver du en vatten skålen, en matskål (som mjölmask inte kan fly från, sand sil (för att städa ur bajs), en spay flaska (till dimma ditt mossa), tank termometer , cricket djurhållare, kalcium damm, levande syrsor och levande maskar måltid.
Exempel på förväntad kostnad: 10 liters tank $ 12,00
Enligt tanken värmare $ 20,00
2 påsar med kalcium sand $ 30,00
2 Göm rutor $ 25,00
Vattenskål $ 4,00
Feed skål $ 4,00
Sprayflaska 1,00 $
Naturlig mossa $ 8,00
Sand såll $ 4,00
Termometer $ 3,00
Cricket djurhållare $ 15,00
Kalcium damm $ 10,00
Levande syrsor $ 1,00 (12)
Live måltid maskar $ 3,00 (30)
TOTAL $ 140,00
Det finns några viktiga grundläggande regler att komma ihåg. Placera inte något lös i sin bur som de kan svälja. Se till att ändra sin vatten dagligen. Geckoödlor är nattdjur så att de inte kräver någon speciell belysning. Om du äger en katt, kanske du vill också köpa ett lock för din tank. Geckoödlor inte kan klättra på väggarna glas tank, så deras finns ingen anledning att oroa sig för dem att fly.
Som ni kan se att billiga lilla söta gecko, kräver lite mer pengar då en hamster eller gerbil skulle. Men en leopard gecko kan leva länge om han är hus ordentligt och hålla friska man kan förvänta sig att vara runt i upp till 10 år eller ännu mer. Leopard geckos göra stor sällskapsdjur och de är roligt för alla åldrar. Men se upp, är Leopard geckos addicting, innan du vet att du kommer att äga några.

Hur en katt kommer att bo med människor
Vilken typ av husdjur är rätt för dig?
Vad du bör veta innan du köper en hamster
Förhindra Destruktiva Chewing
Rosy Reds promelas: Underhållning Alla år
Språket av djur
Tips för Djurägare
Min häst Överlevde hans skada
Från Dagböcker av Black Lab Owner
Giftiga ormar i Texas
Seroma Utvecklingen inom hund

Leave a Reply