Lära din hund att gå på hälen

Först börja med rätt utrustning. För promenader, använd en utbildning krage, inte din hunds vanliga läderhalsband. Den läderhalsband är för hans identifiering och att använda för praktisk korrigering och kontroll under sitt dagliga liv. För promenader, du behöver en stark, hög krage kvalitetsutbildning. En utbildning krage bör aldrig lämnas på din hund när han obevakad eftersom det kan strypa honom.
När du börjar träning, placera din hund vid hälen positionen. Jag tränar mina hundar till häl till höger. Många tränar sina hundar till häl till vänster. Det här är ditt val. Börja med hunden i häl och ställ ut på foten som är närmast hunden att signalera honom att du är på väg.
Om din hund drar framåt, säger Heel! kraftigt och anges i en ny riktning. Ha alltid den riktning du går att ditt beslut, inte din hunds. Välj set platser där du kommer att tillåta din hund att utforska och / eller lindra själv. Låt inte honom att välja var han stannar och slå dank om. Korrigera honom och gå vidare.
När du går hålla ett bra tempo och hålla din hund på hälen genom att säga Heel!, Med koppel korrigeringar (dra tillbaka kraftigt i koppel) och ändra din riktning när han börjar att ta kontroll. När din hund är välutbildad, röstkommando och koppel korrigering bör räcka. Du kommer inte att behöva fortsätta att ändra din riktning varje gång din hund drar i kopplet.
När hundar är glada, inte utnyttjas tillräckligt eller i en stimulerande situation kommer de tenderar att dra i kopplet, även när välutbildade. När detta händer, korrigera genom att säga Heel! kraftigt och dra hunden tillbaka till hälen position i en snabbt drag. Bryt inte steg. Fortsätt att gå i den riktning du vill gå. Låt inte hunden att styra ditt beteende med hans. Du är flockledare. Du är ansvarig.
Var noga med att utöva din hund regelbundet så att han inte kommer alltför vara glada varje gång du tar ut honom. Kom ihåg att berömma din hund varje gång han går bra. När han travar tillsammans vid din sida, precis som han ska, säg att han är en bra hund. När du stannar vid utsedda platser att låta honom utforska och befria sig själv, se till att prisa honom.
För mer om hundens beteende och träning, kan du njuta av:
Råd om Umgås din hund

Leveranser att köpa när de antar en katt
Lätt sätt att spara pengar på Dog Care
Vad din katts meows bör innebära att du
Kan du hjälpa till att identifiera Patrick?
Valp Bumpers Håll din lilla hund Säker
Trampa inte på det – Doggie Dooley det!
Internutbildning Tips för hundar
Declawing Katter: Är det hälsosamt eller nödvändigt?
Vård av Ghost räkor i akvariet
Hösten Vandring i Adirondacks
Jack Russell terrier

Leave a Reply