Lär din show häst att säkerhetskopiera ordentligt

Låt oss säga att vi visar en fantastisk engelsk nöje häst som är en fin show häst och ett verkligt nöje att rida och visa. Vi koncentrerar oss på hans konformation och briljans, hans gångarter och rörelse, hans vilja att ta rätt leder till galopp. Hästen ger en fantastisk prestanda i klassen och kan mycket väl vara vinnaren. Vi rada upp och sedan, oh no! Han ombeds att säkerhetskopiera och han inte eller inte eller sidles runt.
Faktum är att din häst kan behöva backa efter klassen ställer upp – det kan bli en viktig faktor för att vinna en klass om det finns en annan utmanare i drift och om båda hästarna hade en lysande prestation. Kanske de var både fantastisk och det hela kommer ner till backup. Kommer din häst kan bättre än eftersom konkurrenten smyger i bästa igen? Nu kan du inte sparka bara dig själv. . .
Undervisa eller förstärka en bra backup under sessioner Markbunden utbildning. När din häst förstår din signal att backa upp, kommer han att svara enkelt, då du kommer att be honom att backa upp från sadeln.
Här är grunderna.
Halter din häst, knäppa på en leadrope och stå på hans vänstra sida mot honom. Handen håller leadrope vara ganska nära hästens haka.
Observera hur din häst står. Försök aldrig att backa hästen om han är i den klassiska engelska parkeringsläget. Om han är även något sträckt, be honom att kliva upp och stå honom rakt. Sedan, när han står rakt, tillämpa lätt tryck på bröstet med ena handen samtidigt som du flyttar leadrope hand med en stadig pull-något nedåt och bakåt – mot sin hals. Ge kommandot tillbaka! Om han gärna tar ett steg eller två bakåt som svar på lätt tryck, är att en wow och han förtjänar en bra klapp och beröm! Om han inte plocka upp på den vita, gör det igen och utöva lite mer tryck och överdriva bakåt leadrope trycket också. Upprepa kommandot tillbaka! Belöna din häst när han framgångsrikt reagerar och rör sig bakåt ett steg eller två.
Upprepa detta flera gånger, belöna din häst med en klapp och beröm varje gång han får det rätt. Efter ett par sessioner kommer han ett steg tillbaka utan svårighet.
Efter att han förstår ordet tillbaka, och han lätt följer, fortsätta sin mark utbildning medan han är i please. Upprepa alla samma steg och vara påkostade med beröm och klappa. Ditt mål är att få hästen reagerar enbart den verbala kommandot Tillbaka.
Gamla Gray Mare anmärkning: Så snart min egen häst lydde tillbaka kommandot, substituerad jag tillbaka med en mjuk sssssss ljud – som om jag härma en orm ljud. Han svarade snabbt på min knappt, bråkdelen av en sekund långa sssss. Från sadeln eller från marken, uppbackad min häst lätt så länge jag frågade.
Nu är du redo att montera hästen och fortsätta att öva på sadeln. Använd en assistent i början för att göra det lättare för din häst. Applicera en liten bakåt tryck på tyglarna följt av snabb frisättning och lätt tryck och quick release för att signalera din häst att backa upp. Säg till honom att säkerhetskopiera (eller göra den sssss-ljud) medan din assistent tillämpar lätt handtryck på din häst bröst. Upprepa tyglar tryck / släpp varje gång du vill att din häst att backa.
Använd ben hjälpmedel för att hålla din häst säkerhetskopiera i en rak linje. Om han svänger till höger, öka trycket med höger ben, om han flyttar för långt till vänster, utöva påtryckningar med vänster ben. Upprepa utbildning om och om igen i flera dagar tills din häst sätter ledtrådar tillsammans. Så småningom din minsta ryck / release på tygeln räcker.
Undervisning din häst att backa upp lätt och fritt användbar på många sätt. Vardagliga situationer kräver din häst vilja att gå framåt, bakåt och åt sidan. Kliva in en häst släpvagn och säkerhetskopiera ut är bara ett exempel.
Under hela denna utbildning, förblir fast men mild. Aldrig skrika, tappar humöret eller använda en piska. Belöna honom frikostigt för gott uppförande. I ingen tid alls, kommer han flytta tillbaka som ett proffs eller en mästare Quarter Horse. Och, du vet, det kan även vara en klass seger!
Denna artikel och andra hur häst artiklar skrivna av Gamla Gray Mare hittar du på DressYourHorse.

Rå Turkiet Friskare Katter
Direkt från hästens mun: Tips för korrekt Equine Dental Care
Saker att veta om Hamstrar
Små vita Frogs
Är en Parakeet rätt för dig?
Hur du lär en coonhound till Hunt Coon
Goniodysgenesis – ett öga problem hos hundar
Fakta om luftvägssymtom i Cats
Att hålla en valp från att tugga oönskade objekt
Hur Groom din hund hemma
Våra Händer Rita en hälsosam Pet

Leave a Reply