Labradoodle Fakta och information

Sommaren 2005, min söta cocker spaniel, Jax, stulit och återvände aldrig. Det var förödande. Jag älskade absolut den hunden och missade sällskap som vi delade. I september gick min chef till New Orleans för att underlätta orkanen Katrina lättnad. Medan han var där, han kom över en nyfödd ras av Labradoodle valpar som hade förlorat sina hem och ägare. Naturligtvis kunde han inte lämna dem, så han tog alla de söta lilla valpar hem till östra Texas med honom nästa vecka, att veta att jag skulle vara benägna att ta ett hem.
Jag var kär. Det var en lekfull liten blond Labradoodle särskilt som fångade mitt öga. Efter att ha tillbringat ett par timmar leker med henne, hävdade jag henne som min egen. Vi döpte henne Daisey och hon blev snabbt en lekfull del av familjen. Men vi ser inte skillnaderna mellan henne och vår tidigare hund Jax. Hade vi payed uppmärksamma några små krångligheter, skulle det ha besparat oss mycket arbete och frustration.
KARAKTÄR: Labradoodles är mycket söta hundar. De flesta människor köper dem eftersom de har kärlek en labrador retriever, och den något allergitestade päls en pudel. Men det är något som de flesta människor inte vet: Labradoodles är små genier. Det är rätt De är lysande! De måste utmanas på en daglig basis för att undvika tristess. Jag tror att alla vet vad som händer med en uttråkad hund. De tenderar i allmänhet att orsaka problem. Tidig utbildning är viktig för denna aspekt. Den goda nyheten är Labradoodles är väldigt lätt att träna och inte mycket envis alls.
Grooming: Detta är en stor en. Och det är nog en underdrift. Labradoodles har ett mycket tjockt skikt, många av dem ganska lockigt. Beroende på vilken generation Labradoodle du äger, kan pälsen växa mellan 2 och 6 inches lång. När de är sex månader gamla, kommer du att se fullheten av pälsen kommer in Om den inte tas om hand, kan pälsen bli snabbt tovigt och trassligt, vilket gör grooming processen en mardröm. Labradoodles kan kosta upp till $ 150 för en grundläggande grooming, så om du vill ta itu med denna kostnad själv, måste du komma ihåg ett par saker. Först borsta din hund ofta. Jag skulle rekommendera minst tre gånger i veckan om din hund är utanför en hel del. Detta kommer att hålla den från att bli tovigt upp. Var också noga med att tvätta din hund på en regelbunden basis. Hitta en bra hund schampo som kommer att mjukna håret och göra det mer hanterbart.
Labradoodles växer till en genomsnittlig storlek på 45-50 pund och levande uppåt av femton år. De är mycket bra med barn och familjer. I själva verket trivs de i dessa sociala situationer.
Jag måste säga, att äga Daisey är inte riktigt vad jag förväntade mig. Det är bättre. Även om vi har haft vår andel av frustration, hon är en perfekt familjehund. En Labradoodle är inte knähund på något sätt, även om vissa av de mer lekfulla dem kanske tror att de är. Men om du vill ha massor av goda minnen och en fantastisk relation med ditt husdjur, jag tror inte du kommer att bli besviken med en av dessa stora hundar.

Vistas borta från H3N8 Dog Flu
Vanliga livsmedel anses vara farliga för katter
Omsorg om Aged Horse
Pet Första hjälpen: Första hjälpen kit du bör ha hemma
Bygga ett kaninbur
Tips för Intermediate hästtränare
Gröna smeknamn
Dödsorsakerna i Valpar och hur man mata dem för hand
Olika mutationer av Gouldian Finches
Greenies Pill Fickor Feline
Hund lydnad utbildning Tips: inlärningspsykologi principer

Leave a Reply