Kungspyton vård och utfodring

Kungspyton bör ha en tank som är 30 liter för vuxna eller 10 till 20 gallons för yngre ormar. Se till att locket sitter säkert eller ormen att fly. Botten av tanken kan vara fodrade med strimlad bark, tidning eller Astroturf. För Astroturf du skär några bitar att passa i buren och byt ut dem när de är smutsiga. Det bästa Astroturf är att du kan njuta av smutsiga bitar i en liter vatten med ett par matskedar blekmedel, skölj väl, låt den torka och återanvända den. Kungspyton behöver rejäla grenar och en plats där de kan gömma sig och känna ordentligt slutna. När ormen är i mörkret gömställe det inte bör finnas en hel del extra rum.
Värme är mycket viktigt för kungspyton. De är tanken bör hållas mellan 80 och 85 grader med en sola fläck av 90 grader. På natten temperaturen kan vara så låg som 75 grader med en sola fläck av 80 grader. En värmedyna avsedd för reptil tankar placerade under tanken fungerar bra för uppvärmning. En glödlampa kan användas för värmeplatsen. Använd aldrig värme stenar i kungspyton tankar och aldrig placera lampan på ett sätt som ormen någonsin skulle kunna röra vid det. Inköp termometrar, åtminstone en för botten av tanken och en för sola plats.
Kungspyton är nattdjur och behöver ingen speciell belysning. Emellertid bör på natten glödlampor glödlampor vara avstängd. Röd, blå eller svarta lampor kan användas i stället. Den kungspyton behöver en vatten skålen är tillräckligt stor för att suga in Blötläggning i vatten är mycket viktigt när ormen är utgjutelse. Ett alternativ är att ge vad vissa kallar en luftfuktighet reträtt. En små behållare med ett hål stort nog för ormen att passa in kan vara fodrade med fuktig vitmossa kommer att vara mycket fuktigt och ge ormen med fukt den behöver. Om du använder en luftfuktighet reträtt en vatten skålen ska ändå finnas utanför reträtt.
Kungspyton behöver mat endast en gång någonsin vecka eller två. De kan matas möss eller små till medelstora råttor. De behöver inte för någon annan mat. Det rekommenderas att inte ge din kungspyton levande föda som bytet kan skada ormen. Dessutom, om du matar ormen i ett område från sin normala kapsling det kommer att hjälpa att tämja den. Om det associerar annat område för utfodring är det mindre troligt att förväxla din hand för byte när du når in i tanken. Kungspyton kommer ibland snabbt för en månad eller så. Så länge ormen är frisk och inte förlora alltför mycket vikt det finns behöver lite att oroa.
Referenser

Sällskapsfåglar – Köpa och underhålla en bur
Allt om rasen: Atlas Terrier
Hur Re-Hem ditt husdjur när det är ett absolut måste
Anledningar till att äga en katt
Anledningar till varför du bör äga en hund
Puppy Utbildning: Ju tidigare desto bättre
Fem idéer för Dog House Decor
Katt Leksaker: tre typer att din katt kommer att njuta
En tio steg guide till Umgås en reaktiv eller aggressiv hund
The Warrior
Bästa Hundraser för allergiker

Leave a Reply