Kostnader i samband med avelsdjur

En effekt av den nuvarande popularitet Labradoodles och Goldendoodles är att det finns en hel grupp människor som vill ha en kull eller två för att komplettera sin inkomst. En annan grupp av människor har en sådan stor hund de vill ha “bara en kull” för att hålla en valp för sig själva eller en familjemedlem. Men andra vill att deras barn ska uppleva mirakel av födelse, så planera bara en kull föreskriva att för sina barn.
Om du någonsin funderat avelshundar, av någon anledning, kanske du vill titta noga innan du hoppar. De finansiella åtaganden avel är något du kommer att vilja bli bekant med innan du accepterar.
Denna förteckning över kostnader är inte alls klar, men kan ge dig en uppfattning om den faktiska nedersta raden för valpning en kull, trots allt är sagt och gjort. Antagandet här är att du planerar att närma detta på ett ansvarsfullt sätt, genom att testa din avel, och erbjuda stöd till ägarna av valparna även efter valparna lämnar händerna. De är kännetecknen för en respektabel, ansvarsfull uppfödare. Om avel ansvarsfullt inte din avsikt, så inget jag säger kommer avskräcka dig, som du delar moral bane av hunden världen, valp kvarn. I så fall har du förmodligen kommer att göra en lite pengar, på bekostnad av valpar liv och livet för dem som älskar dem.
Kostnader före leverans: Hälsa testkostnaderna för att screena för genetiska sjukdomar varierar beroende på om du föder Labradoodles eller Goldendoodles. Denna lista är ett minimum av hälsotester, som andra tester som är värda som görs inte ingår. Bra uppfödare ofta också göra blodprov för att kontrollera sköldkörtelfunktionen och också och hjärt ultraljud, till exempel. Men låt oss börja med grunderna.
Hip tester: PennHIP $ 300-600 beroende på region i landet
OFA, höft och armbågar $ 150-300 beroende på region
CERF (synundersökning av en certifierad veterinär opthamologist) $ 50-200 beroende på region
PRA $ 165-195
von Willebrands $ 150
Brucellos, om naturlig betäckning $ 75
Progesteron test om AI $ 300
Frakt av sperma om AI $ 300
Stud avgift: Vanligtvis priset på en valp. Låt oss vara generösa och säga att du kommer att få $ 1000 per valp, för F1 valpar. Högre generationer säljer mer och stud kostnaderna är mycket högre ($ 2000 – $ 3000). Även om du planerar att sälja valparna för mycket mindre, är det vad regeln avgiften kommer att köras. Om du inte har ett etablerat namn, kan du ladda betydligt mindre än den nuvarande takten per valp, trots den höga stud avgift. Om du råkar äga pojken du tänker använda som pappa, dubbla alla kostnaderna för testning eftersom han måste testas också!
Material och förnödenheter: valplådan, värme kuddar, värmelampor, sax, termometer, handdukar, baby skala, pincett, peanger, spritsuddar, baby sug glödlampa.
Bygg din egen valplådan, $ 30, eller köpa en valplådan, $ 200
Leveranser, $ 200
Så totalt varierar från $ 2500 – $ 3200 innan din tjej har även levererat sina valpar.
Förväntade kostnader efter leverans
Mjölk ersättning formel, nappflaskor, rör för sondmatning, steriliseringslösning, nagelklippare $ 50
Valp mask medicin (2,4,6, och 8 veckor), valp diarré medicin: $ 50
Mat: en gravid kvinna behöver cirka 4X vad hon normalt äter, och alactating hona behöver också extra ransoner. Växande valpar är alsochow hundar. För en god kvalitet kibble, kommer förmodligen $ 400 att användas för mamma och ungar från tiden mamma blir gravid med den tid ungarna går till nya hem
Vaccinationer (2 satser innan valparna gå hem) $ 160-300
Kostnad för varmvatten, el och tvål för att göra 2-3 massor av valp / hund tvätt varje dag i 8 veckor: Beroende på region, $ 0,50 en belastning, $ 60
El för att hålla valpar varma: $ 50-200
Ledigt från arbetet för att övervaka mamma och valpar för första 5 dagarna (minst):. Olika för alla, men sannolikt minst $ 1000
Tugga leveranser: Antingen $ 300 att reparera väggarna valparna kommer tugga, eller $ 50 i hund leksaker!
Rengöringsmateriel: Valpar är bajsa maskiner. Vill du verkligen använda ditt kök mopp och hink? Förmodligen inte. $ 30 för tvål, blekmedel och förnödenheter.
Reklam sälja valpar??
Så totalt minst $ 1700 med den tid valparna gå hem. Och en sak till. Många ansvariga uppfödare försöker se valparna de föder inte sedan producera valpar som hamnar i härbärgen genom att valparna de föder kastrerade och kastrerade innan de säljs. Det är $ 150-250 PER PUP.
Göra Math: 8 valpar i en genomsnittlig kull, men neonatala dödsfall i genomsnitt 25%, så det är 6 valpar att sälja. Dessa dödsfall ofta inträffar många veckor efter förlossningen, har efter en hel del kontanter redan investerats i matning och worming och vaccinera dem. Att hålla en för dig själv eller en familjemedlem? Det är en man inte kan sälja. Så räkna med 5 valpar att sälja, beräknade rå inkomst $ 5000. Wow, det låter bra! Lägg upp alla kostnader som anges ovan (utom desexing, som inte alla gör), och total vinst, om allt går väl, ungefär $ 800. Detta tar inte hänsyn till all den tid du spenderar att prata med potentiella valpköpare (du kommer att prata med minst 10 personer för var och en som faktiskt köper en valp), tillbringade hela tiden rengöring, vägning, kontroll, hantering och umgås valparna. Detta genomsnitt minst 4 arbetstimmar varje dag i 8 veckor. Och det är om allt går väl. Men titta igen: Oväntade kostnader
Akut kejsarsnitt: $ 1200
Akut resa för eklampsi: $ 150 (ofta dödlig om den inte upptäcks tidigt)
Behandling för mastit $ 175
Behandling för pyometra (livmodern infektion) $ 250, och förhoppningsvis hon överlever ……. pyometra är ofta dödlig.
Vet besök för sjuka valpar: $ 150 – $ 600
Vet besök för mamma hund feber, diarré, osv $ 200
Dessa kostnader är oväntade, eftersom du inte kan schemalägga dem, men de är inte ovanligt. Alla som har fötts upp för någon tid alls kommer att säga att en eller flera av dessa händelser inträffar i minst 50% av kullar. Och ibland mer än en händelse i samma kull. Murphys lag lever och mår bra i valpning världen. Så låt oss vara optimistiska och säga att du har $ 300 i oväntade kostnader. Resultatet är nere på $ 500.
Återigen är optimistisk, låt oss säga att du fick hela $ 1000 för varje 5 valpar, och alla gick hem exakt 8 veckor, så du behöver inte någon extra mat eller kostnader vaccination för valpar hängande runt mer än 8 veckor. Och det är optimistisk. Efter valparna gå hem du får ett samtal från en ägare, eller 2, som säger att deras valp kom hem med öronskabb eller maskar eller coccidia eller Giardia. En ansvarsfull uppfödare kommer att täcka dessa kostnader. Det är ett par hundra dollar. Sedan ett år senare En ägare samtal har deras valp fått diagnosen svår höftledsdysplasi eller grå starr. Japp, dyker det upp trots våra bästa ansträngningar att välja hälsosamma föräldrar. En ansvarsfull uppfödare kommer att återbetala köpeskillingen eller har någon annan ersättning policy för genetiska sjukdomar. Nu är du mest uppriktigt i hålet. Eller någon annan person ringer och de överförs ut ur landet och inte kan hålla hunden. Kan du ta det tillbaka eller låta dem överlämna den till ett härbärge?
Visst är det möjligt att snåla och raka kostnader. Använd en billig torrfoder, ta inte ledigt från jobbet och om mamma squishes en valp, så var det. Testa inte din avelsdjur och inte erbjuder en garanti. Men att göra det är det som ger begreppet “bakgård uppfödare” så dålig klang. Gör det för mer än en kull och det gör dig till en valp kvarn.
Och för en dos av verkligheten från någon, är Katie Olds, som inte är uppfödare, här ett inlägg från en doodle diskussionsforum. Det används av tillstånd, och var ett svar på någon bokföring att de tänkte avel sin tjej “bara en gång”.
Att ignorera pengar och testning och allt som – ungar är svåra.
För en de luktar som i en bokstavlig mening. Valpar gör hela huset luktar. Som bajs. ALLT. Jag tog nyligen en kull på 7 valpar när deras mamma dumpades på räddning. Det var en underbar upplevelse jag aldrig vill aldrig ha igen. Jag älskar valpar. Jag älskar hundar. Jag älskar inte 8 veckors förstörelse och lukt inne mitt hem.
Förutom lukten du spenderar bokstavligen varje ögonblick oroande. Kommer de blir sjuka? Är de alla friska? Hur är det med Parvo? Och sedan plocka hem?! Glöm det. Är de sökande tillräckligt bra? Kommer de att följa upp? Kommer de att älska valpen som du gör?
Oh och för 4 veckor mamma äter och dricker non stop och även att pott lika ofta – om du inte är hemma hon fortfarande måste gå.
Ärligt jag är glad att dela mina erfarenheter med er. Jag tog 7 valpar i mitt hem och medan jag älskar hundar och kan hantera 10-13 åt gången, höja valpar var en helt annan match jag vill inte någonsin spela igen!
Utöver de finansiella kostnaderna är det viktigt att beakta den känslomässiga effekten avel kan ha på dig och din familj. Kolla vad är det att dräktig och höja valpar? för den diskussionen.

Viktiga Avancerade Horse Training Tips
Dog Skin Itch Problem
En översikt av den sällsynta Kaspiska Häst Ras
Hur man skapar en personlig Akvarium Bakgrund
Hur säkert rengöra kattens öron
Varför din fågel Bites
Träna din döva hund
Montering bitar Hästar
Herrgård med veranda
Tips för Intermediate hästtränare
Toalett Träna din katt och förlorar Papperskorg

Leave a Reply