Korrekt Betta Fisk Care – The Fishy Fakta

Betta fisk eller Siamesisk kampfisk, som de också kallas, är medlemmar i Anabantid familjen av fisk och göra populära akvariefiskar på grund av deras vänliga, nyfikna natur och låga underhållskostnader. Betta fisk vård är verkligen lätt om du följer dessa grundläggande tips om att göra detta attraktiva tank art glad.
Betta Fisk Care – Förbereda en tank
Betta fisk lever naturligt områden som thailändska ris risfält och är väl lämpade för grunda ännu rymliga miljöer. Dessa villkor är svåra att kopiera i ett hem tank, men håller Bettas i en ganska stor tank, fem liter eller mer, fungerar bra. Om du tänker hålla Bettas som en del av en varierad grupp av fisk, sedan en 10 liters tank skulle vara en bättre minsta storlek.
En av de mest distinkta funktioner Betta fisk är deras förmåga att komplettera sina intag av vatten född syre genom gulping luft från ytan. Så, om du håller Betta fisk i en enda specie tank, är det inte nödvändigt att lufta vattnet. En liten varmare och en mild filtret är allt som behövs. Dekorera tanken med färgade stenar, akvarium tillbehör som ger skydd och levande eller silke växter. En snabb ord av varning avseende växter du sätter in bettas tankar. Använd live eller silke
sorter som hårdplast typ kan fransa eller riva fiskens fenor.
När tanken fylls ihåg att Betta fisk kommer att hoppa rätt entusiastiskt ibland. Det är en bra idé att fylla tankarna utan omslag till maximalt cirka fyra inches från kanten för att hindra dem från att hamna på golvet. Färskt vatten bör ha en balsam tillsätts före införandet av fisken. Dessa produkter neutraliserar klor och kloraminer i vattnet som är skadliga för fiskens hälsa. Tanken ska hållas på en konstant 78 till 82 º F för att säkerställa optimala förhållanden. Tanken vattnet bör även cyklas på en regelbunden basis.
Betta Fisk Care – Att sätta Bettas i sitt nya hem
När det är dags att introducera den nya Betta fisk i tanken, flyter påsen med fisken i påsen i tanken i cirka fem minuter. Detta ger vattentemperaturen att utjämna och förhindrar chock för fisken. När temperaturen har utjämnats, försiktigt införa fisk med en räka nät. Häll inte påsen vattnet i tanken, eftersom det kan vara förorenat.
Betta Fisk Care – Betta utfodring
Utfodring är ett område i Betta fisk vård som ofta förvirrar nya ägare. Den gyllene regeln är – inte mer än mata din fisk. Över utfodring leder till förhöjda ammoniak och nitratnivåer i tanken och många andra problem. Om du inte är säker på hur mycket foder, börja mata väldigt lite och fortsätta att lägga små mängder tills fisken sluta äta. Detta kommer att ge dig en uppfattning om hur mycket mat för att ge vid en viss tidpunkt. Något mer kommer att gå uppätet och orsaka de problem som nämns ovan. Det är en bra idé att mata något mindre på en gång och mata två gånger om dagen. Varje lämplig proteinrika fiskmat gör och fisken kan också behandlas ibland med frystorkad bloodworm eller räkor.
Betta Fisk Care – Tank vård
Tankar bör rengöras minst en gång i veckan. Fisken får inte tas bort från tanken när du gör detta om möjligt. T o gör detta utan att störa fisken, ta bort mellan ¼ och ½ av vattnet, rengöra någon uppbyggnad på tanken sidorna sedan ersätta med vatten som har pre behandlats med balsam och upphettas till tanktemperaturen. Som en regel 20 – bör 30% av tankarna vattnet återvinnas på detta sätt varje vecka.
Här är ett par tillägg intressanta: bara hålla en hane Betta fisk i en tank. Manlig är mycket territoriella och kommer ofta slåss till döden för att försvara sin lapp.
Kvinnor Betta fisk bör hållas individuellt eller i grupper om tre eller fler för att förhindra över förföljelsen av en kvinna.
Var särskilt uppmärksam på temperaturen i tanken. Bettas är ganska känsliga för temperaturförändringar.
Använd aldrig vatten. Detta vatten har tömts på alla mineraler och näringsämnen som inte är bra för fisken.
Håll din Betta fisk i en tank. Att hålla fisk som dem i små skålar är inte rättvist att fisken och du är osannolikt att vinna något från erfarenheten heller.
Som ni ser Betta fisk vård är jämförelsevis lätt jämfört med andra arter akvariefiskar och dessa förtjusande lite fisk kommer att lysa upp och lägga intresse till alla rum.

Rabbit Språk – Inte så svårt att lära sig!
Hur man väljer en papegoja bur
Vad du ska göra när din hund är i värme
Den Basenji Ras: En översikt
Pärlhöns: stora fåglar att hålla
Extremt sällsynt Megamouth Shark Caught i Filippinerna, senare Ätit
Till kragen katten
Min hund hette Buddy, och han var Allas Buddy
Vissa fåglar kan dansa: Snowball och Alex få ner till Disco
Toy Rat Terrier en tuff och vänlig liten hund
Fyra Hårlösa allergivänliga hundar

Leave a Reply