Koppel Aggression hos hundar

Han brukade vara så vänlig! – Koppel aggression är min mest populära seminariet och våren och sommaren seminarier fördubblas i frekvens på grund av antalet hundar ut och längre varaktighet av promenader. Så med andra ord, det är inte bara din valp.
De flesta valpar gå bounding upp till en hund de ser, se till att alla kommer att älska dem så mycket som de älskar alla. Men hit många, många, många hundar en punkt av social mognad och de är inte längre vänligt medan i koppel (även om de är vackra utan koppel).
När det gäller de varför, vilka ägarna alltid vill veta svaret på, är det oftast en av två saker.
Med vissa hundar är det rädsla. Den fruktansvärda Hunden skriker på någon hund han ser att påpeka att ingen bättre bråka med honom! Han är elak!
Den andra svaret är att det kommer från frustration. Det vänlig hund vill säga hej till varje hund han kan, men du bara inte kan få honom snabbt nog, eller den andra ägaren har informerat dig om att hans hund är inte så trevligt. När Buster vill säga hej och inte få till, blir han frustrerad. Efter några frustrerande upplevelser, börjar han dra hårdare i koppel, gråta, så småningom bark och ofta gånger, så småningom att frustration vänder sig till ilska (aggression).
Oberoende av varför behandlingen är densamma …
Saker att tänka på
Din hund kommer sannolikt att ha en starkare reaktion om den andra hunden är i rörelse (med den vanliga undantag av en hund gå bort från Buster). Stationära hundar kan fortfarande få en reaktion, men inte lika stor.
Hundar i förpackningar om två tenderar att mata ut varandra, medan större förpackningar är mindre reaktiva på koppel.
Den behandling som vi kommer att använda kan även användas på en hund som är kopplad aggressiv mot människor, cyklar, barnvagnar etc.
Kom igång
Se till att din hund är klädd i en krage som ger dig kontroll, men också ger en choke utan promenad. Om han är utfall i slutet av kopplet och hans ordinarie krage skära av hans luftstrupe, det är inte den bästa föreningen han gör med andra hundar! För hundar som är ganska koppel aggressiv kommer jag att använda bara en mild ledare i början. Det halsband kan du styra din hunds huvud bort från den andra hunden, om han inte svarar på dina ansträngningar.
Starta dessa övningar på ett rimligt avstånd. Börja inte ut två meter bort från en hund om inte det är ok för Buster. Mer än sannolikt, måste du vara en fjärdedel av ett block away eller tvärs över gatan till att börja med.
Se till att din behandling är bra nog. Om din valp är inte så väldigt mat motiverad utanför, prova något han aldrig blir – kyckling eller ost är oftast säkra kort. Och nej, han kommer inte att tigga vid bordet om du börjar mata honom att kyckling och ost av dina assietter.
Det första vi ska göra är att lära din hund vad en klicker är. Du kan få en klicker från de flesta djuraffärer. Klicket alltid, alltid, alltid betyder behandla. Du kommer att lära Buster som upplysning genom att ladda upp med godsaker och klicka och behandla tills du ser hans ögon lyser upp när han hör att buller. Klicka bara en gång per behandling (detta är mycket viktigt). Jag säger alltid folk att få en vana att klicka, talar i en glad röst och sedan behandla. Det ska köpa dig lite tid om din behandling är inte så praktiskt som det borde vara på gatan.
Om du har en bullerkänsliga hund som är rädd för klickern, vilket inte är fruktansvärt vanligt men det händer, kan du ersätta ett ord som cookie. Bara vara säker på att du är mycket närvarande i din leverans. Det är svårt att byta klickern.
Ut på en promenad
Du kommer att klicka och behandlar (kom ihåg – från ett rimligt avstånd) så snart som din hund ser en annan hund. Vi är inte väntar på en reaktion, vi bara lär Buster att närvaron av en annan hund är lika en behandling. Om han tar sin behandling och sedan fokuserar sin uppmärksamhet tillbaka på den andra hunden, klicka och behandla igen. Du kan upprepa detta så många gånger du vill, bara se till att du aldrig klicka utan att erbjuda en behandling (även om Buster snubs ditt erbjudande).
Det viktigaste att tänka på är att även om du kommer att se förbättringar ganska snabbt, har du inte fast honom ännu. Du måste fortsätta under 2-3 månader. Han kommer att nå en punkt (förhoppningsvis innan dess) där han ser en hund och tittar på dig innan du ens har en chans att klicka på. Vid den tidpunkten, kan du förlora klickern och hålla godsaker. Så småningom kan du belöna mer slumpmässigt, kanske för närhet, beteende eller storleken av den andra hunden, etc.
Om du gör ett misstag eller inte ser en hund som kommer, oroa dig inte. Om Buster börjar skälla, bara bestämt säga att det är nog! och vända honom och få honom att gå bort från den andra hunden. Det är en liten seger för den andra killen om Buster måste gå iväg …
Medan vissa lärare använder det vi kallar en snabb hej att lära hunden att (eventuellt) kunna säga hej på koppel, det gör jag inte. Reaktionen på den andra hunden är alltför oförutsägbar, och jag bara inte tror att hundar var avsedda att gå runt i koppel och hälsar sina egna. Reserv social tid för off-koppel områden.
På samma ton, om det finns hundar som du vet din hund älskar och säga hej till de utvalda hundarna kommer absolut gå framgångsrikt, se till att du sätter den på kommando – Låt oss gå säga hej till Buddy! Lämna inte det upp till din hund att fatta beslut. Om du gör, han kommer att få svårt att förstå varför han inte alltid fatta beslut.
Så lätt som det låter, de flesta människor tycker om lite professionell hjälp med dessa övningar. Många beteenden specialister erbjuder seminarier koppel aggression, och problemet kan också tas upp i en privat lektion.

Katt Mind Control
Hur vet när Rooster skulle dö
Top Cat Foods
Hur att identifiera och behandla Rippling hudsjukdom i Cats
Reser utan ditt husdjur
Stoppa hunden från att skälla
Hur att skydda djur i Heat
Använda ljus att underhålla dina Bored Housecat
Orsak och behandling av Flea allergier hos katter
Flera hundar: två kan företag med lite omsorg och massor av kärlek
Är Omega Paws En av de bästa Lådor kattsand tillgänglig?

Leave a Reply