Köpa Hamstrar: A True Story

För en vecka sedan jag köpte två dvärg kinesiska hamstrar från den lokala husdjur Super Mart. Vad sålde mig var PetSmart säljare säger att de var lätta att hantera, aldrig bita, aldrig köra på ett hjul och aldrig försöka komma undan. Enligt PET smarta försäljare eftersom de var samma kön syskon bor för närvarande i en låda de kan hållas samman. Vi fick en bur och leds hem.
Hemma tog vi dem ut ur lådan och den större av de två satt orörlig i min hand i fem minuter. När han slutligen flyttade det var att bita i min handflata tills tänderna rörd. Det är väldigt svårt att inte skaka av allt som biter dig den snabbaste mest våldsamma rörelser möjligt. I slaget av åtgärder mot reaktion jag är glad att säga att jag tänkte då handlat och inte starta hamster i väggen i rasande hastighet. Han hade förts in i butiken bara en dag innan, han knuffad i en timme på väg till mitt hus och nu har jag slog upp hans mörka rutan och slet honom ut i det bländande ljuset. Jag kan se hur han kan vara lite upprörd så jag tog den bitande med en skvätt antibakteriell tvål och peroxid.
Jag gick online söker artiklar om hamstrar hoppas att de skulle säga detta aggressiva första natten var en lyckträff. Tyvärr finns det en hel del kanske-vara informerade människor publicera sina råd på nätet. För varje artikel som stöder PET smarta säljare fanns en annan emot det och ytterligare två håller med en eller annan aspekt, men inte resten. Det enda de alla överens om lämnade ett nytt husdjur enbart för 1-2 dagar att acklimatisera sig till sin nya miljö.
När jag stängt den bärbara datorn jag hörde ett konstigt ljud. Undersökningen visade båda hamstrar som körs på utövandet hjul som följde med buren. (Obs!. Det finns inget sådant som en tyst hjul oavsett vad paketet eller PET smart “kille säger) Två säljargument ner en att gå. Två timmar senare jag undersökt en annan buller. De skalning tråden väggar, kör över dem i cirklar och försöker pressa mellan barer och fly. Jag beklagar direkt välja ventilerade bur över glaset akvariet. Strike tre! Den “Pet smart” säljare är Smarts gick ner i lågor.
Jag övertygade mig själv tid för dem att bosätta sig i och lära sig de förväntade pavlovsk svaren behövdes. Jag förväntade dem att lära att hantera och få mat som belöning. Har en annan hamster jag visste det skulle ta tid och förstärkning. Jag fast i en rutin klappa dem för en minut följt av en belöning.
Den större ett kvävas ibland och de fortsatte att köra på hjulet och göra flyktförsök. Jag blev irriterad på att allt jag fick höra var en lögn. Men vad skulle jag förvänta mig en försäljare som ville göra en försäljning? Skulle du köpa något som såg ut som en råtta, om de sa att det skulle bita dig, kör en bullrig maraton till ingenstans varje natt, och spendera det är ner tid rita en flykt?
Idag gick jag in till sällskapsdjur och belöna dem på schemat. Den större en hade ryggen mot mig. Jag talade mjukt och strök honom genom gallret. Han snurrade huvudet runt avslöja blodiga huggtänder, kinder och främre fötter som innehar en bit kött från sin bur kompis är urtagen slaktkropp, som han stod på. Jag heter Pet Super Mart och samma PET smart “säljare svarade. Efter åter utbilda honom om kinesiska dvärghamstrar jag informerade honom jag skulle återvända båda hamstrar, nu lever (åtminstone tillfälligt) samma kropp. Jag hoppas att han kommer att överväga detta nästa gång någon frågar om denna art.
Den moraliska här: bara för att de kallar de anställda påstår sig vara “Pet smart” det betyder inte att de vet allt eller att informationen är korrekt. Den utbildning de får är i hur att sälja dig och de är riktigt bra på det.
Tro inte allt du läser. Varje djur och situation är specifik för sig själv. Du kanske kan få en allmän uppfattning av on-line bitar, men du bör söka en ansedd och kontrollerade informationskälla möjligen en lokal veterinär även om djuret inte är en som kommer att kräva veterinär besök.
Får bara en av vad det är! Ett par / vän är en mänsklig uppfattning. I sina inhemska miljöer flesta djur undvika kontakt förutom avel. De flesta gör lika bra i deras begränsade fångenskap utrymmen utan följeslagare trots att vi människor tror att de är ensamma.

Hur tämja en Guinea Pig
Vissa fåglar kan dansa: Snowball och Alex få ner till Disco
Nackdelen med hunduppfödning
Åtgärder för att hålla katter Off din trädgård
Hur man blir en yrkesmässig brottare
Maneter: Lägga till en till din akvarium
ScrapNFun: Lätt Dekorationer för ditt albumsidor 8/28/09
Historien om Dalmation som en brand hund
En Bunnies ‘Tale
Hur bota Wet Tail hos hamstrar
Bästa 5 stor ras hund livsmedel

Leave a Reply