Konstigt nymfparakiter Behavior

Cockatiels är underbara, vänliga husdjur. Deras färgglada ansikten, kammar och kinder gör dem populära burfåglar, tillsammans med undulat eller undulat undulat. Till skillnad från de större papegojorna, Cockatiels är inte alltför högt eller bullriga, och är lätta att hantera. Äga en nymfparakit kan vara ett stort ansvar men inte bara för utfodring och vård, men också att förstå naturligt Nymfparakit beteende.
Jag ägde en kvinnlig cockatiel år sedan. När jag först fick henne, jag trodde att hon var en “han” eftersom hon skriade och visslade en hel del, men med en annan röst än mina föräldrars Nymfparakit. Vi trodde att en var en hon, men senare insåg att det var män. Han hade ett gult ansikte med orange kind patchar, och fasta grå och vita fjädrar på resten av hans kropp. Mina hade en gråare ansikte med väldigt lite gul, nästan en brunaktig / grönaktig nyans, mattare kinden fläckar, och uteslutet mönster på hennes framsida och fjädrar svans.
En dag började min fågel vada i hennes vatten kopp och göra denna roliga lilla ljud drillar skriade. Hon skulle också ta klunkar vatten och sedan spotta ut dem. Vi trodde fortfarande att hon var en “han”, även om vanligt, de manliga fåglarna är mer flashig än honorna. Hon började attackera mig och alla andra som fick för nära buren, trots tidigare hon var ganska fogliga. Det hände nog när vi började sätta vitaminer i sin vatten, eftersom hon var en mager och hade utsatts för övergrepp och försummas. För ett par dagar, skulle min nymfparakit vada i hennes vatten och göra dessa konstiga ljud, och få aggressiva med någon som närmade sig. Min mamma trodde att fågeln var “psykotisk” och “whacko” medan min pappa trodde att hon bara skulle “spastisk” över vattnet och behövde en påfyllning.
Sedan, när jag gjorde min skolarbete en morgon (jag var homeschooled), hörde jag min mor säga till min fågel Ja nu vet jag varför du agerade så konstigt – du lagt ett ägg!
Nyfiken, jag fick upp för att se en liten ägg i min Nymfparakit bur. Sedan skrev min mor en anteckning, jag tror att min far, och det ingår denna dumma fågeln som ett ägg
Vi trodde att hon kanske hade parades med mina föräldrars fågel, men det visade sig att hon inte hade, och hon var inte “dum” som vi antagit. Cockatiels är kända för att lägga ägg med eller utan en manlig närvarande. Andra fåglar, notably kyckling, lägga ägg även om de inte befruktas av en tupp. Det är helt normalt och det betyder inte att din fågel har någon form av psykiska problem – det är bara en instinkt. Cockatiels vill ha barn och mammor kommer även kräva en hane att para sig med dem. Det är den skriade / drillar ljud som min Nymfparakit gjort.
Om din fågel uppvisar symptom jag nämnde som krax / drill, eller den plötsliga aggressioner när tidigare hon aldrig bet eller attackerade dig, se till att du har gott om kalcium-rika bläckfisk ben och blockerar mineral för henne att tugga på. Ägg har tankskal av kalcium och kalcium de använder tas bort från Nymfparakit eget system. Om tillräckligt är slut, kommer äggen börja ha mjukare och mjukare skal, och det blir svårt eller omöjligt för Nymfparakit att få dessa ägg ut. Detta villkor kallas eggbinding och är potentiellt dödlig. Om du tror att din Nymfparakit kan vara eggbound, som om hon går roligt eller stelt, sedan ta henne till veterinären direkt.
Ta inte sina ägg, eftersom hon kommer bara hålla om mer och mer att ersätta dem, på bekostnad av sin hälsa. En annan sak att undvika är gnugga hennes rygg, eftersom det simulerar sex och uppmuntra äggläggande grund av manliga står på toppen av den kvinnliga medan parning. Bara låt din Nymfparakit sitta på sina ägg tills hon överger dem, som inte bör ta mer än tre veckor efter den sista läggs. Snart kommer din nymfparakit vara hennes gamla vänlig själv igen.
Så din nymfparakit inte agerar konstigt – hon bara agerar som en vanlig Nymfparakit.
Cynthia Kiesewetter, Incessang äggläggning i Cockatiels. North American Cockatiel Society.
Jackiepea, Collywoble, ERHS_Finch, hur gör jag stoppa min enda kvinnliga Cockateil från att lägga ägg? Blurtit.

Tips för att namnge din nya valp
Hur mycket är en hane Calico Cat Worth?
Iller ut Fakta att välja din iller
Hur potträna en valp
Fördelarna med att äga ett husdjur
Project One Jackson Square
Rachel Ray Nutrish Hundfoder
Våra Händer Rita en hälsosam Pet
Dog Days of Summer: varmt väder Tips för hundägare
Gör din egen ekologiska hundkex
Deland, Florida Lokala Pet skyddshem att adoptera en katt för juni Adoptera en katt månad

Leave a Reply