Konstiga och ovanliga Hundraser

Hundraser kommer i alla storlekar, form och färg kan tänka sig. Tror du att du har sett dem alla? Ta en titt på denna lista över några av de mest unika, ovanliga och bara vanlig weird hundar som lever i världen idag.
Affenpinscher
Denna lilla terrier är antagligen en förfader i Bryssel Griffon (hunden från As Good as Gets it), men är även konstigare titta. Affenpinschers är sällsynta och chansen att du aldrig har sett denna ovanliga ras, med sin svarta päls och kläm i ansiktet. Deras ovanliga utseende har fört dem smeknamnet Monkey hund, och deras korta nos och exceptionellt uttrycksfullt ansikte gör dem mer primat än hund.
Komondor & Puli
Dessa två konstiga ungerska hundraser har en mycket ovanlig egenskap gemensamt – deras sladd rockar! Istället för att växa långa och fluffig, päls former i långa snören som liknar en mopp, men utan underhåll och forma från sina ägare det kommer att se mer ut som dreadlocks. Den pluralization av dessa hundar namn är också ovanligt. Efter ungerska grammatik, är plural av Komondor Komondorok och pluralis av Puli är Pulik. The Puli är en liten, allrengöringsmedel gårdshund medan den enorma Komondor är en får-bevakning hund.
Kinesisk Shar Pei
Shar Pei är förmodligen den mest kända på vår lista över konstiga hundraser – men det gör inte honom något mindre ovanligt än resten. Skillnad från de flesta raser, har den kinesiska Shar Pei en svart tunga. Även konstigare är denna hunds hud rynkor! Ursprungligen en kamp och vakthund, hjälpte Shar Pei s rynkor hindra andra hundar från att få en bra grepp om honom. Shar Pei betyder sand-hud och hänvisar till korta, grova kvaliteten på deras päls. Idag gör deras ovanlighet den kinesiska Shar Pei ett populärt husdjur både här och i dess naturliga Kina.
Xoloitzcuintli
Som om namnet inte var konstigt nog, har denna hund ingen päls. Det är rätt, Xoloitzcuintli, även kallad den mexikanska hårlösa, har endast ett fåtal glesa hår på toppen av huvudet, i slutet av svansen, och dess fötter. Rasen finns i leksaken, miniatyr och standard sorter, som väger mellan 9 och 40 pounds. Försiktighet måste vidtas för att hålla denna unika ras från extrema väder som de är föremål för att få kalla lätt och även solbränna och värmeslag. Dessa hundar är oftast svart eller en röd färg med svarta fläckar.
Kinesiska nakenhunden
Denna uråldriga och mycket konstig ras liknar Xoloitzcuintli i hårlöshet, utom när det rasen har bara glesa hår den kinesiska nakenhunden har stora tofsar. En udda faktum om denna ras är att det förmodligen inte ens sitt ursprung i Kina. Även om ursprunget av hårlösa hundar är okänd, de definitivt mycket gammal. På grund av deras unika utseende och geniala personlighet, är kinesiska nakenhundarna snabbt på att bli populära husdjur. Dessutom är de ofta vinnarna av världens fulaste hund tävling. Vem kan klandra domarna? De är definitivt en av de konstigaste hundraser runt!

Vanliga orsaker till hudproblem hos hundar
Little kända fakta om djur.
Farorna med Foxtails och hundar
Planerar att köpa en Siberian Husky? Läs denna ras Primer
Top Five Bästa Dirty Jobs Episoder genom tiderna
Minnas My Dog Jiggers
Därför bör du inte ta din hund att arbeta
Guide till att köpa en hamster
Skötsel av en förlamad hund
Kinesisk mops Dog Breed
Louis 16 Red Velvet

Leave a Reply