Konsten och steg för att skriva en meningsfull brev till mamma på Mors dag

När mors dag firade sitt 100-årsjubileum förra året, var det ett förnyat intresse för semestern skapare, Anna Jarvis, som startade det som en hyllning till sin egen hårt arbetande mor. Efter semestern blev mer av en kommersialiserad företag under sin livstid, beklagade Jarvis även starta speciell dag för mammor i första hand genom att visa så mycket fysisk protest som medlemmar av en skatt Tea Party. Vid den tiden var Hallmark kort en märkesvaror del av amerikanska popkulturen som inte på väg att vändas, och inte heller var de andra förväntade förfaranden för att köpa blommor eller en låda med godis. Medan alla dessa hjälpte vår ekonomi tuffar tillsammans, på något sätt USA: s mammor kapitulerade till det och bildade en hel generation mödrar som fått sina känslomässiga dras av ord högt betalda gratulationskort författare.
Under höjden av dessa protester från Jarvis (något hon greps för en gångs skull), var det en push av henne för att få människor att skriva personliga brev till sina mödrar på Mors dag att reflektera deras kärlek och uppskattning. Jarvis skulle ofta skriver arga brev till tidningar återspeglar hennes avsky mot den amerikanska befolkningen för att vara för lat för att sätta ihop några meningsfulla meningar till sina mödrar. Hon krävde detta av alla – även för dem som inte kommer bra överens med sina föräldrar.
Tyvärr har Jarvis frustration inte besannats före sin död 1948. Över 60 år efter hennes bortgång, de flesta av oss går fortfarande ut på den 11: e timme före Mors dag och köpa en Hallmark kort som kan eller inte kan innehålla en vers som förmedlar hur vi verkligen känner mamma och allt hon har gjort för oss att höja oss vara assumedly normala individer. Om du är någonting som jag, de Hallmark kort verkar allt mindre tillfredsställande i att förmedla hur vi verkligen känner, trots våra mammor växer upp med den förväntade gushing mot att ta emot en av dem.
Det är inte svårt att komma överens om att Jarvis var rätt på pengar när han säger att skriva egna brev till mamma är vad vi borde göra. Nu när vi lever i en tid där djupare reflektion sannolikt händer många som livet blir mer utmanande och fylld med mindre glädje än tidigare decennier vi växte upp i, är det svårt att föreställa sig många amerikaner inte känner mer poetiska om sina mödrar och hela familjen i allmänhet. Förutsatt att du är en av dem som hade en av dessa uppenbarelser nyligen (eller kanske alltid haft den känslighet sedan födseln), låt mig guida dig genom några steg om hur man förmedlar uppskattning av mamma i ett brev. Konsten att göra en för Mors dag är egentligen inte så svårt när du redan har en känsla av känsla i reserv.

Steg ett: Skriva poetiskt kommer från känslor …

Ta det från din ödmjuka författare som poetik skriftligen inte nödvändigtvis behöver läggas på papper effektivt endast efter att ha tagit en litterär skrift klass. När du vill förmedla starka känslor i ord, det ska flöda automatiskt när du får de första orden ner på sidan. Även om det måste börja med den obligatoriska Kära mamma …, så var det. Om du har problem med trolleri den känslan, prova några meditation av regressiva slag. Det innebär att man tar time out för att tänka tillbaka på dina mest favorit stunder med din mamma som barn eller bortom och påminna dig själv om vad som har länge glömt grund av andra prioriteringar i ditt liv.
Jag antar att dessa händelser med din mamma var alla nöjda. Även de som aldrig fick bra överens med sina mammor kommer att kunna minnas åtminstone några lyckliga stunder som kan sätta dig på rätt skrivande spår. Jag försäkrar er att en trevlig minne väcker ett flöde av ord. Och det betyder inte nödvändigtvis påverkade prosa.

Steg två: Brevet behöver inte vara Shakespeare eller skrytsam …

När vaxning poetisk skriftligen kan de enklaste ord har den mest kraftfulla innebörd. Oroa dig inte om du inte har ett brett ordförråd, eftersom enkla adjektiv som är skrivna på ett hjärtligt sätt kommer att visa din mamma att du bryr dig. Även det kanske inte skulle påfallande att din mamma om du inte är en perfekt stava, prova att använda en ordbok eller synonymordbok samtidigt bygga ditt kort brev om du fastnar på ord eller är osäker på hur man stavar ett. Med presentationen åtminstone grammatiskt ljud kommer att innebära en mycket mer i brevet ursprungliga utseende.
Oroa dig inte heller om brevet är skrivet på dyra stillastående. Om du gör det kan verka att du placerar alltför stor vikt vid hur det ser ut snarare än substans. Gå den vägen bara tar det tillbaka till gratulationskort aspekten att presentera något ganska stället för en inblick i din själ.
Lita på mig när jag säger att en enkel pappersark med ett meningsfullt sortiment av ord som kapslar hela ditt liv med din mamma kommer att skapa mer känslor och gör din mammas dag än någon blombukett eller Hallmark kort skulle. Vi automatiskt fast att dras in i lugnare eller enklare saker när vi ständigt är översvämmas med högt och komplexa på en daglig basis. Din mamma kommer att förstå detta till kärnan.

Steg tre: Presentera ditt brev kommer att vara upp till hur du delar känslor …

Som en förlängning av steg två, kommer bara en enkel kuvertet med ditt brev räcker att sätta på att mer förenklade strategi som kommer att göra din mammas uppmärksamhet. Men det är hur du presenterar det som kommer att vara upp till din personliga preferenser, baserat helt och hållet på hur väl du hanterar känslor med matriark av familjen. Denna djupa psykologiska svar kommer naturligtvis att variera kraftigt av personen. Vissa har alltid funnit det enklare att dela känslor med mamma och inte pappa. Eller omvänt, har en del funnit det enklare att dela känslor med pappa och inte mamma. Det kan vara lätt att fästa den ner till en manlig emoting bättre med pappa och en kvinnlig emoting bättre med mamma. Det är inte nödvändigtvis fallet. Som vi vet, hittar du också massor av människor som aldrig kunde emote med antingen familjemedlem.
Om du är en av dem som kan hantera starka känslor mellan dig och mamma, då är det starkt rekommenderat att du sitter i närheten medan hon öppnar ditt brev. Låt det noteras dock att om du bor långt borta, känslan av din mamma ser det utan att du kan det bara vara så stark som någon familjär känsla någonsin mönstrade.
Trots bristen på bevis för er att se det med att hända i huvudet på din mamma kommer att ha uppfyllt den innerliga grunden för den frustrerade Anna Jarvis …

Är en hund rätt för mig?
Hur mata din hund: 5 Fördelar med en utfodring schema för din hund
Välja en frågesport Dog Breed: Att välja rätt hund rasen för din livsstil, för din familj
Sex Katter med nio liv
Detaljerad Training Guide för hundägare som vill lära sina husdjur teckenspråk
Bob Barker: Kom ner
Adjö till ledstjärna
Är en Hedgehog rätt husdjur för din familj?
Att hålla Kitty friska i värmen
Vilken fågel lägger största ägg?
Historien om Dalmation som en brand hund

Leave a Reply