Komma igång med ett nytt akvarium

När du ställer in ett akvarium, fisk är det sista du vill! Även om det kanske låter konstigt, är det mycket viktigt att du ger din nya tank en chans att etablera en stark biologiskt filter innan du introducerar fisk. På detta sätt kommer du undvika att döda av dina nya husdjur innan du har en chans att njuta av dem! Så även om du är ivriga att få fisk, förstår att du måste vänta ett par veckor innan det blir dem.
När du ställer in ett nytt akvarium, om du inte är erfaren, är det oftast bäst att börja med ett kit. På detta sätt kommer du att ha alla grunderna till hands. Detta bör omfatta tanken, locket, ljuset och filtreringssystem och luft pump om en sådan krävs. Du kan också få en värmare med din tank. Detta är inte absolut nödvändigt, så det kan inte ingå. Om du håller ditt hus vid en behaglig temperatur, behöver du inte en värmare.
Din tank kit kan också innehålla en liten flaska dechlorinator, ett nät, vissa fisk mat, en termometer och en del andra tillbehör. Om inte, måste du köpa dessa separat. Se till att ha dechlorinator när du ställer in din tank så att du kan neutralisera kemikalier i ditt vatten. Detta är mycket viktigt eftersom kemikalier i kranvatten kommer att döda din fisk. Du kommer att vilja ha en termometer rätt från början också. Du kan vänta tills du får din fisk för att få ett nät och mat. På så sätt kommer du att ha rätt storlek nätet och rätt sorts mat.
Du bör också få lite akvarium salt när du ställer in din tank. Lägga akvarium salt i vattnet hjälper fisken att utveckla en slem kappa som skydd. Det hjälper dem att anpassa sig till sitt nya hem, och det ger nödvändiga mineraler. Generellt kommer du att använda en nivå matsked per 10 liter tank vatten, men kommer du vill få din lokala djuraffären för att testa ditt vatten för att vara säker på att salthalten är korrekt.
När du köper grus, akvarieväxter, och dekorationer, överdriv inte. Du behöver ungefär en tum av grus på botten för att skapa din biologiska filtret (koloni av nyttiga bakterier). Mer än så bara tar upp plats där din fisk kan simma. Bara få tillräckligt växter och dekorationer för att ge fina gömställen för din fisk, men se till att lämna gott om simning utrymme. Inte bara få dekorationer som inte tjänar något annat syfte än för dig att titta på dem. De bör ge en plats för din fisk att dölja och vila också. När du väljer mellan verkliga växter och konstgjorda växter, går jag alltid med konstgjorda. De håller längre, och de är lätta att rengöra.
När du har fått allt du behöver för att installera din nya tank, se till att skölja allt rent med vanligt vatten. Använd inte några rengöringsmedel eller tvål. Du kommer att sluta döda din fisk. Bara ge allt en bra sköljning för att avlägsna damm och annat skräp som kan ha samlats.
Se till att du har en bra och hållbar möbel att ställa akvariet på. Ett akvarium står är bäst, men om du inte har en, se till att välja en möbel som är gjord av massivt, stark, trä eller metall – inte spånskivor eller något annat material som kan lida vattenskador. Kom ihåg att ditt akvarium kommer att bli mycket tung. Du vill inte att den ska komma att krascha i golvet!
När du placerar ditt akvarium, se till att den är i ett område som har bra ljus, men inte direkt solljus. Stark, direkt ljus kan överhettas ditt vatten och orsaka din fisk att dö. Dessutom kommer för mycket ljus orsaka alger uppbyggd i din tank.
När du konfigurerar din tank, se till att placera elektriska apparater, som pumpen ovanför vattennivån så att vatten inte kommer att falla på dem. Börja genom att placera din sköljda grus i botten av tanken, sedan lägga till din behandlat vatten långsamt. Placera dina växter och dekorationer och koppla in dina filter, belysning och så vidare. Vänta sedan. Du kommer att vänta i två veckor tills din biologiska filtret har fått en chans att etablera sig.
När din tank är kryddat, gör en partiell vattenbyte. Ta bort ungefär en fjärdedel av vattnet och ersätta den med färsk, behandlat vatten. Ta ett prov till din lokala djuraffären. Om de säger att det testar väl, kan du gå vidare och få din fisk. Om inte, följ deras råd att korrigera eventuella problem med ditt vatten före införandet fisk.
Det är mycket viktigt att du ha tålamod och ge din tank en chans att etablera sig innan du lägger fisk. Annars är du säker på att förlora en hel del fisk. Det är möjligt att skynda på processen genom att billig fisk som feeder elritsa, guppy eller guldfiskar i tanken, men det kan vara problematiskt. I första hand kan du döda bara dem genom att sätta dem i en unseasoned tank. Om du inte, då du kommer att behöva göra något med dem när dina två veckor är upp! Dessutom kan feeder fisk bära sjukdomar, så att du kan hamna infektera din nya tank med något innan du någonsin ens få den typ av fisk du verkligen vill.
Allt som allt är det bättre att bara ha tålamod och ge din tank en chans att etablera sig. Du kan använda tiden för att räkna ut exakt vilken typ av fisk du vill. Sök på nätet, läsa böcker och besöka din lokala djuraffären för att titta på fisken. Prata med personalen på ditt lokala djuraffären, men ta deras råd med en nypa salt. De vet inte alltid allt! Börja med bara några fogliga, lätt djurhållare tills du blir mer erfaren. Kom ihåg att det alltid är bättre att under-lager din tank än över-lager den.
För mer information om fisk och ovanliga husdjur, kan du njuta av: den gemensamma Comet Goldfish som husdjur

Den Siamesisk kampfisk som en stationär Pet

Dossköldpadda Care: Korrekt Bostäder & Utfodring

Snakes & andra Natives

Lassie Stay Home
Hur hitta ett nytt hem för din hund
Skötsel av en förlamad hund
En guide med Fem tips för god tandvård för din häst
Allt om rasen: portugisiska nötkreatur förföljer
Hjärtmaskar i katter och hur man behandlar dem
Mis Rose Doggie Sudz: Bästa Organisk hund bad tvål
Massera Hundar
En inköpslista för din nya Kitty
Tips för att spara pengar på Hundmat
Go Orange för djur på fredag

Leave a Reply