Klippning din häst att se fantastisk för en show

Du vill att din häst att titta stunningly slående på en show, och du kan bara göra detta genom att göra ordentliga förberedelser av den totala gör över i förväg. En sista minuten grooming kommer inte att låta din häst har det totala vinnande utseende. Klipp din häst framåt, åtminstone en vecka innan Clipper märken växer sig vara märkbar.
Börja trimma överskottet håret från under käke av huvudpartiet. Ta del av de säsongsmässiga förändringar, som under sommaren, hästar ser snygg medan håret växer lurvig under käke under hösten och årstider våren. Genom att peka Clippers så tänderna är vinkelräta mot kinden, köra dina Clippers ner kinden mot halsbiten fånga någon katt hår och lurvig päls utan att nå ner till huden.
Fäst pälsen tätt mot käklinjen under hakan och se till att hålla kanterna även för att undvika en trasig utseende. Trimma långa strån som ombonade ner mot hakan.
Gör trimma inte något hår på resten av ansiktet, men vissa områden behöver, liksom morrhåren. Gör det förrän dagen innan showen. Trimma ögat morrhår men lämna minst en halv tum lång för ögats skydd.
Vik försiktigt öron på mitten så insidan hår sticker ut och trimma längs kanten, ta bort sticker ut hårstrån. Om det är nödvändigt för din ras eller disciplin, inte trimma den inre hår, det fungerar som skydd mot flugor under sommaren.
Innan du använder sax för att trimma ridvägar, använd Clippers. En 2 lång ridvägen är tillräckligt bra. Tänk din ras är standard, som vissa skall längre ridvägar.
Var noga med att klippa ridvägen till halsen så tätt som möjligt och kontrollera båda sidorna av halsen om du missar hår oklippt. Inte trimma lite längre, kan du trimma ridvägen lång och det kommer att sluta illa. Trimma ridvägen strax innan showen om den behöver.
Kotan bör också trimmas, men kan bara göras i ett par tid i en säsong, men det är inte riktigt göra någon skillnad gång i ringen. Följ alltid riktningen på håret när du klipper ner kotan runt leden och inte klippa framsidan. Genom att plocka upp foten, fortsätt trimma håret på baksidan av foten, mot mjöldryga. Om mjöldryga vuxit länge, kan du ta bort den.
Starta upp din häst genom att klippa det överflödigt hår som hänger över runt Coronet bandet genom klippning varje avsnitt uppåt från hoven. Se till att du fånga klippa de inre hår och de yttre hår runt hoven.
Det är mycket viktigt att veta väl normerna i din ras eller disciplin din häst som vissa raser fokus i långa fetlocks eller lurviga ansikten. Du skulle inte vilja bli förvånad i en show med prydligt klippta häst när alla poster är lurviga raser.

Hantering bita i Valpar
Sluta din hund äter avföring
Hur huset träna en hund
Sex sätt att veta att du är redo för en valp och förbereda dig
Hålla ditt husdjur säker från Coyotes
Historien om Exotic Vita huset husdjur
Styra Loppor
Allt om rasen: baskiska Shepherd Dog
Har en hund ålder verkligen 7 Mänskliga år för varje 1 hund år?
Terapi Hund: Historia och syfte
Allt om rasen: Bushland Terrier

Leave a Reply