Katt Ras: Persian Cat

En av de mest unika raser av katter är kattras: Persiska. På grund av sin långa och fluffig hår, först denna ras av katt var känd som långhåriga katt, då de var uppkallad efter sin ursprungsort och håller nu på att kallas som perserkatter eller persiska långhåriga katter. Låt oss veta mer om denna kattras: Persiska.
Ras Beskrivning: perserkatter har vackra, långa flödande kappor, med en kort kompakt, välbalanserad, tungt benfri kropp och korta, tjocka ben. De har stora, runda, uttrycksfulla ögon brett isär, och ett brett runt huvud med små öron. De väger i allmänhet mellan 7 och 12 kg.
Det finns dock en skillnad mellan två face typer: Den moderna platt-faced persiska vanliga i utställningar och den traditionella docka-faced perser. Den traditionella docka-faced persiska har en mer proportionell ansikte med munnen och näsan ligger väl framför ögonen, samtidigt som man behåller den grundläggande breda, runda och platta utseende.
Det kanske mest slående inslag i den persiska katten är fullt, lång päls. Denna unika utseende skapas genom en kombination av lång underull och lång topplack. Perserna kommer i en mängd olika päls färger. De sju färger divisioner är: Fast Färg: Vit, svart, blå, grädde, röd, choklad och lila. Denna ras har en livslängd på 15 år.
Kännetecken och temperament: Dessa katter blir utmärkta husdjur och följeslagare, som har en kärleksfull natur. Perserna är mycket tillgiven, men relativt lugn. En varning, mild katt, kan perserna vara både lekfull och tillgiven. De är mer benägna att en stillsam livsstil och känner sig mest bekväm i lugna, tysta omgivningar. Vi har funnit perser vara mycket tillgiven och kärleksfull, och de kommer bra överens med andra katter och våra hundar. Perserkatter vill inget hellre än att mysa upp och sova bredvid dig om du råkar sitta ner, och de gör utmärkt säng kompisar! Var försiktig de inte låta utanför ensam, eftersom deras milda temperament gör det benägna att få attackeras av andra katter eller hundar.
Grooming behov: På grund av närvaron av långa rockar, kräver perserkatter kamning dagligen för att förhindra håret falla och mattor. De kommer också att behöva en tillfällig bad. På grund av den långa pälsen och foglig temperament, är det särskilt viktigt att hålla persiska katter inomhus. Perserkatter kräver regelbunden pälsvård och bad att hålla sina rockar ren och un-tovigt. En daglig tandborstning rekommenderas att se till att kontrollera om mattor bakom öronen och under armarna. Perserkatter också kan kräva att du torkar ögonen på en daglig basis med en varm tvättlapp (På grund av deras i grunden rinnande ögon).
Slutsats: Onekligen vacker, elegant och kunglig, är den persiska perfekt om du vill ha en katt som är söt, tillgiven, foglig, tillgiven och tillbakalutade.

Vad är det bästa hundras för dig?
Hur man gör Homemade Rat Leksaker
10 åtgärder för att hålla Aquatic fisk Alive
Några av de bästa utomhus Hundraser
WrestleMania 25 Recap
5 Vanliga Urinary Tract problem hos hundar
Horse Trails
Samarbeta med grupper Dog Rescue
Ormar: Utfodring levande föda på rätt sätt
Skötsel av din Pomeranian valp
Vad orsakar hundar att bete sig illa?

Leave a Reply