Katt Grooming: Bad och borsta

Det har varit en pågående debatt i en värld av ägarna katt sällskapsdjur: att bada eller inte bada din katt. Jag ska sätta min åra “i vattnet” på ett positivt sidan. Katter, särskilt de raser med långt hår eller tjockt ullhår behöver en regelbunden bad. Likaså katter som har räddats normalt behöver badas. Katter födda i mindre än idealiska förhållanden, saknar vanligen en fullt utvecklad grooming instinkt grund av tidig separation från sin mor. Dessa djur är inte smutsiga, de bara behöver lite hjälp.
Även katter kan hantera fullständig egenvård grooming, innehåller miljö ofta allergener och föroreningar som är skadliga för katter. Katter som utsätts för loppor, öronskabb, fästingar, konstgödsel och resande frön drabbas av sjukdom när de försöker rensa allt detta borta. Om en katt får öronskabb eller loppor, kommer han skrapa och gräva tills han river hans kött, för att göra sig av klåda. Katter med mycket långa, angora päls sätts svårt att hålla sin päls så rena som de skulle vilja det. Dessutom, även om katter ogillar vatten, kan de lära sig att njuta av sin bad om djurägare gör det till en trevlig upplevelse. Här är min guide till bad katter.
Samla dina leveranser innan korall katten. Du kommer att behöva flera gamla handdukar, milt katt schampo eller baby schampo, flera kompresser bomull, flera våtservetter och en gammal hårborste. Använd en diskbänk fälla för att förhindra träskor katthår. Borsta din katts päls innan hans bad för att ta bort smuts och lösa hår. Bada katten i ett badkar med en sprayanordning eller tvättbalja. Ställ vattnet ljummet varmt. Du vill inte vattnet för varmt eller för varmt. Lägg till lite schampo för att skapa ett bubbelbad.
Om du är katt samarbetar med sin bad du bara behöver placera honom i vattnet, och försiktigt tvätta honom, med hjälp av borste för att försiktigt rengöra sin roliga och massera hans hårbotten. Tala lugnt och lugnande till honom. Säg hans att han är en mycket bra kille. Torka försiktigt hans ögon, näsa, öron med barnet torka. Om hans öron är smutsiga, torka försiktigt rent dem med tops. Skölj med rent varmt vatten.
Om din katt inte har gjort sin fred med badkar, kan han skrapa dig i hans rädsla. Försiktigt samla upp honom i en gammal handduk. Handskar vid behov. Arbeta så snabbt som möjligt utan att skrämma eller störa kitty. Använd handduken för att tvätta honom. Tala mjukt och uppmuntrande. Om han ylar, bara hålla lugna honom att han är säker.
Låt vattnet ut efter sköljning och handduk torka katten försiktigt. Låt honom att skaka, men inte låta honom gå utanför tills han är torr. Du vill inte att han ska fånga en förkylning. Sätt honom i ett varmt område, som en sol veranda. Ge honom en särskild behandling och berätta vad en bra kille han är. Mellan vecka bad, borsta din katt att hålla sin päls ren. Kom ihåg att rengöra katthår ur avloppet så att du inte får träskor.
Förr eller senare om du är mild och tyst med honom, kommer din katt insåg att han mår bättre efter sin bad (särskilt om det följs av en maträtt av tonfisk fisk!)

Några riktigt förbryllande husdjur
Översyn av Pounce Tarter kontroll behandlar för katter
Curb din hund! Vad det nu betyder
Pet Care för Geckoödlor
När är Doggie Daycare en bra idé?
Varför gör katter Purr?
Utbildning själv att träna din hund
Bästa Fem kattgodis för dina Kitties
Kostnader i samband med avelsdjur
Din sökning kan ge din förlorade Pet Home
Tips om hur man sköter din hamster

Leave a Reply