Katt Care Guide: Hur man Groom en katt

Du kanske undrar om denna artikel är även nödvändigt eftersom katter rengör sig själva hela tiden. Varför behöver de grooming? Detta är en mycket bra fråga att ställa, så vi kommer att utforska ytterligare skäl för katt grooming och varför det är så viktigt. Till att börja med de flesta katter, oavsett om de är purebreds eller inhemska korthår eller långhåriga, behöver lite hjälp med sin pälsvård. Längden på sina rockar kommer att avgöra hur du kommer brudgummen dem. Dessa grooming sessioner ska vara roligt för er två. Det är en bra idé att schemalägga dem när din katt är avslappnad.
Medan en professionell sällskapsdjur groomer kan låta som ett bättre alternativ, kan det bli kostsamt att inte tala betona din katt ute på väg resor till groomer. Så småningom kommer du att behöva göra underhållet grooming på egen hand om du använder professionell grooming tjänster. Till att börja med gör din första session kort med din katt, till exempel 5 till 10 minuter. Så småningom kan du förlänga tiden tills ditt husdjur är bekväm. Framför allt, ha tålamod. Efter att grooming är vara över säker på att berömma din kisse och erbjuda dem en behandling.
Tips för borstning
Kom alltid ihåg att kamma försiktigt från front-to-back samtidigt lugnande din katt i en lugnande röst. Var noga med att göra detta ofta så att du kan hålla dem från att sprida och få knop. Korrekt kammar och borstar kan vara till stor hjälp.
Vinthund kammar är perfekt för långhåriga katter. Även stift penslar och vildsvin hår borstar borst är idealiska för långhåriga. Du måste borsta dem varje dag. Ett bra ställe att börja grooming är deras mage och ben, så att du kan reda ut eventuella knutar. Sedan borsta pälsen i en uppåtgående rörelse med borst eller stift borste. Gör förfalska inte svansen när grooming. Allt du behöver göra är att göra en del i mitten och borsta pälsen på vardera sidan.
Korthåriga katter kräver en metall kam och borst eller gummi borste. En metall kam används först. Nu fungerar det genom deras päls från huvud till svans. Använd sedan borst eller gummi borste för att ta bort lösa hår. Se till att vara extra försiktig nära deras bröst och mage.
Problemet med Mats
Mattor eller klumpar av torkad, trassligt hår på din katts päls, vilket är problematiskt för min långhårig katt Otis, är vanliga även för mycket välpreparerade katter. Om du hittar dessa på din katt inte försöka klippa ut dem, eftersom du kan skada dem genom att skära för nära deras hud, som är mycket tunn.
Det bästa sättet att bli av mattor är att arbeta ut det med en trimning kam. Ta en hand genom att hålla håret nära dess bas som möjligt utan att dra på kattens hud. Därefter håller grooming kammen i den andra handen med spetsen på kammen att plocka ut mattan tills det löser upp och du kan borsta ut klumpar. Du kan behöva upprepa processen.
Tvätt & Bad
När du har borstat din katt ett bad rekommenderas då om du behöver bli av med sina loppor eller om de är rörigt. Lägg ut varorna för effektivisering som en showerhead eller kanna, schampo formulerade specifikt för katter på grund av den känsliga arten av deras hud, och en handduk för torkning. Katter gillar inte slag torktumlare. Var noga med att prata med din katt samtidigt tvätt och bad dem så att de kommer att vara lugn. Mer än troligt att du kommer att behöva hjälp med någon som håller katten, medan du gör resten.
När din katt är torr kommer de att vara som nya, känsla så mjuk och deras päls ser så blank. Nu har du alla tips och verktyg som behövs för att hålla din katt frisk genom grooming dem för att förhindra hårbollar, mattor och kasta.
KÄLLOR:

Trimning en iller är Tånaglar
Spara pengar genom att Vårda din hund hemma
Rekommenderad Tidsplan för vaccinering av hundar
Enkla sätt att bli av med en Doggy lukt på en hund
Nationella Dog Day Poem för din fyrbenta vän
Dog Training i Des Moines
Ormar som husdjur
Nuheart hund hjärtmask medicin
RapidBath den 3-minuters Challenge
Min älskade hund Boomer
En hyllning till vår hund: Nick E. Reed

Leave a Reply