Kaninrasen Profiler: Mini Lop

Kanske en av de vanligaste misstagen som begåtts i Bunny världen är förvirrande Mini Lop kaninen med den mindre sällskapsdjur lop, känd som Holland Lop. Medan Mini Lop är mindre än sina kusiner, den franska Lop och engelska Lop kaniner, Mini Lops väger vanligen i ca 6 pounds. I själva verket är allt över 6 1/2 pounds anses vara en diskvalificering, enligt ARBA s (American Rabbit Breeders Association) standard av perfektion.
Kanske det bästa sättet att klassificera Mini Lop kaninen och satte honom i perspektiv, det vill säga att han är den minsta icke-dvärg ras av lop-eared kanin.
Mini Lop kanin rasen har sitt ursprung i Tyskland, där han först känd som Klein Widder och var resultatet av korsar en liten chinchilla-färgad kanin med stora inhemska tyska lops. Medan de hade de massiva runda huvuden och väl hamlade öron som fortfarande önskas i dagens Mini Lops hade Klein Widder en lång och smal kropp, och ofta vägde in på mer än 8 1/2 pounds! Även om det fanns endast cirka 20 i existens, skulle dessa miniatyr lop kaniner fånga fortfarande öga uppfödare, Bob Herschbach. År 1972 skulle han samla sin stiftelse lager för att börja sin egen avelsprogram i USA. Hans mål var att selektivt avla Klein Widder och producera en större mängd olika färger av dessa små lop kaniner.
Importera en trio av små lops, bestående av en agouti (vild kanin färg) Buck, en agouti doe och en vit doe skulle Herschbach börja sedan korsa Klein Widder trio med en bruten (fläckig) Franska Lop och en standard Chinchilla, i en Försök att utvidga de olika färger som den lilla Lop kom in Idag kan Mini Lops finns i mer än 50 sorter, fasta ämnen, bruten, agouti, skuggade och kryssat, ofta med exotiska klingande namn som lodjur, rök pärla, lila och opal.
När den första amerikanska uppfödda Klein Widder visades på 1974 ARBA konventionen upptäckte Bob Herschbach att de inte var lika populär som förväntat – kanske på grund av sin storlek (jämfört med andra raser av kanin) och deras ovanliga namn. Detta skulle leda till Klein Widder s namnändring till Mini Lop och selektiv avel som så småningom skulle leda till Mini Lop s mer kompakt, basket stil kroppstyp. År 1980 skulle Mini Lop slutligen erkännas och accepteras som en officiell ras av kanin i USA. Idag är han en av de mest lätt igenkännbara och populära raser av kanin i världen.
Mini Lop kaniner är mest lätt igen på deras runda boll-liknande kropp och massiva runda huvuden. Toppad med en väldefinierad krona bör öronen hänga strax bakom ögonen, på ett avslappnat sätt. Särskild uppmärksamhet bör ägnas öron Mini Lop, se till att de inte är alltför korta och tjocka (liknar den i skuggan Holland Lop), inte heller bör de vara lång och tunn som engelska Lop. Av alla de andra lop raser är Mini Lop sade att mer likna en miniatyr av den franska Lop i övergripande stil. Han kvarstår dock sin egen unika ras.
När vi söker att köpa en Mini Lop kanin bör man motstå frestelsen att köpa en kanin från djuraffären och i stället hitta en seriös uppfödare att göra affärer med. Medan Mini Lop kaniner kan göra utmärkta husdjur, kan vissa individer vara mer aggressiva än andra, och en viss grad av aggressivitet kan överföras från föräldrar till avkomma. Innan du köper någon Mini Lop kaniner, det är alltid mycket lämpligt att du ber att se både far och mor till kullen och se till att diskutera rasen, omsider, för att säkerställa att din uppfödare är kunnig innan du köper beslut. Om du tar dig tid och välj klokt, kan en Mini Lop göra en underbar husdjur som är säker på att värma ditt hjärta under många år framöver!
Källor

Jolie, Min mops
Deland, Florida Lokala Pet skyddshem att adoptera en katt för juni Adoptera en katt månad
Threading Teknik bort oönskat hår, skapar perfekta ögonbryn
Greenies Pill Fickor rädda dagen
Tennessee generalförsamling anser Bill att reglera Puppy Mills
Njursvikt hos hundar
Första hund, Bo, Fogar första familjen i Vita huset
Anledningar att ta din hund att arbeta
Hjälp husdjur överleva den ekonomiska krisen: 10 saker du kan göra
Amerikanska Lamalese: Hundar Bred specifikt som Companion
Dog Houses of Idag

Leave a Reply