Kaniner: för avel och husdjur

När min man och jag först gifte köpte han mig en siames Satin kanin. Hon var en vacker kanin med mycket mjuk päls, mjukare då de flesta andra kaniner. Hon var en mycket dyr ras.
Flera av mina vänner fick reda på min kanin. Eftersom hon var kattlådan utbildad och koppel tränade, och påsk var nära, de bestämde sig för att få sina barn en kanin.
Efter flera månader blev de uttråkade med att ta hand om deras barn husdjur, och de saker kaninen skulle göra, och lukten av sin urin, från att inte ändra buren tillräckligt ofta. Så gav de sina kaniner till mig.
Genom detta blev jag en kanin uppfödare.
Som med allt, det finns för-och nackdelar. Det tar mycket tid, och naturligtvis pengar. Du har kostnaden för mat, bur förändras utfodring, minst sagt.
Kaniner är precis som hundar och katter, alltför de kan tränas. De kan lära sig att gå på koppel, och vara skräp utbildad att använda kattlådan. Det beror på dig, tränare, liksom temperament din kanin.
Observera att vandra din kanin i koppel, använd en sele INTE en krage. Selen går under och bakom de främre benen och gör det säkrare på kanin. Om du använder en vanlig krage, kan du knäppa lätt kaniner hals.
Kaniner kan och kommer att knyta an till sin ägare. Detta kommer att hjälpa dig i tämja processen, liksom avel. Även om du har för avsikt att odla kaniner för mat, kommer du fortfarande vill göra en relation med dem, precis som du, djuret behöver hållas nöjda.
Det sättet att bestämma vilket kön ditt kanin, är precis som med alla andra djur. En kvinnlig, har vad som kallas en rosenknopp. En hane har naturligtvis den typiska manliga könsorgan. Precis som alla andra kvinnliga ras, gör den kvinnliga kanin mens.
Om en kvinnlig kanin är redo att paras, och det finns flera olika hanar runt, inte sätta ihop dem, eftersom de kommer att slåss till döden. När avel din hona, är endast en hane behövs vid en tidpunkt. Kaniner kan ha många, många kullar per år, och kan ge upphov till många kaniner per kull. Ibland honan kan välja att stampa flera av barnen, för en multipel av skäl. Inklusive om kaninen inte ville ha barn, om det inte vill uppfödda, om det inte gillar sina levnadsvillkor, eller om det känns det försummas.
En kanin kan springa runt ditt hus precis som en hund eller katt. Men vara varnat, urinen lukt från det, är mycket stark luktade. Den har en stark syra innehåll till det. Också vara medveten om, kaniner gillar att mumsa, och detta kommer att omfatta elektriska ledningar, väggar och kläder. Speciellt när uppfödd och försöka göra ett bo, kommer honan vill mjukhet i sitt bo, till exempel kläder.
När din kanin inte göra sitt bo, kommer det att dra ut stora mängder av sin päls. Detta är normalt. Detta för att skydda de unga, och hålla dem varma och säkra.
Kaniner äter grönt, såsom sallad, selleri, gräs och morötter. Men du kan inte ha dem klara sig på greenerna ensam. De behöver också fasta ämnen, såsom köpta kaninpellets, och ibland bröd är ett bra val.
När ditt barn kaniner börjar att flytta runt och undersöka matskål, tillsammans med de gröna och pellets är havre en trevlig och hälsosam touch. Inte kokta, torr. Havre hjälp med mag-spåret, så ja, även de vuxna kaniner kommer att gilla detta också.
När jag födde upp, och med tips från en annan uppfödare, han berättade aldrig någonsin att mata din kanin kål och majs. Han berättade för mig att majs är inte bra för alla slags djur, inklusive människan. Eftersom ingen kan smälta det ordentligt. När det gäller kål, fortsatte han att berätta att det orsakar gas och att kaniner kan inte fisa. Oavsett om det är sant, testade jag aldrig teorin och undvek både kål och majs för mina husdjur.
Men… På samma sätt, jag har en trädgård, och de vilda kaninerna åt från den, inklusive kål. De dock undvika flera murgröna växter nära trädgården, som är kända giftiga. För mig visade att människans teorin fel, eftersom djuret visste vad som var bra för det, och vad som inte var.
Om du höjer dina kaniner med katter och hundar, får de hela tiden. En av mina honor velat låtsas att hon var en hund, och även gjort en skällande ljud när hundarna skällde!
Kaniner gillar att gräva ibland, och ibland kommer de även äta smutsen. Detta är normalt, det finns näringsämnen i smuts som kanin behöver.
Kaniner, eftersom de har päls, kan få loppor precis som hundar och katter. Om du känner behovet av att ge dem en loppa bad, inte får något i deras öron. Visst en kanin kan skaka och sparka sina öron, men det kommer aldrig att få allt vatten ut, och är chansen stor att det kommer att sluta med en infektion.
När avel, är det mycket föreslås att avla med samma ras. Till exempel Lop eared kaniner har öron som hänger ned. Avel med en kanin med upp högra örat, kan leda till att du ger en kanin (eller två även!) med ett öra lop och det andra örat uppåt höger.
Om du någonsin vill visa dina kaniner i en tävling, kommer de inte tillåta kaniner med missbildningar och blanda avel. Och om du faktiskt få din kanin i showen, chanserna är små att du kommer att vinna någon typ av utmärkelse på grund av hur din kanin ser ut när uppfödda fel.
När du har en kanin, medan den delas i mitten av ryggen med färg, och de två sidorna ser identiska, är detta en bra show kanin. När du har en kanin som har en klyfta i mitten av ryggen och sidorna är inte samma sak, det är inte en bra show kanin, det är bättre att vara en inhemsk husdjur.
Kaniner, precis som dina hundar och katter, behöver dess naglar trimmas från tid till annan, och ibland även deras tänder kan vara känd för att komma ur handen och växer omfattande länge. Tänderna är något du kommer definitivt att behöva en veterinär att göra. Naglarna du kan göra själv med nagelklippare.
En kanin är inte ett bra val för ett litet barn. Anledningen är, är att barn kommer att försöka sätta sina fingrar i kaniner munnen, och kaninen får i sin tur mumsa, menar att det är mat.
Rengör dina burar på en daglig basis, eftersom lukten kan och kommer att få ur. Och även om du är en uppfödare, måste du ändå prata med ditt husdjur, även om det bara är när du matar dem. Detta kommer att bidra till att lugna din kanin, och bygga ett förtroende. Kaniner har känslor också!
Kaniner kan användas för mat och för päls. Många människor jag känner personligen, däribland jag själv har smakat kanin, och säg det smakar precis som kyckling!
Det finns många olika raser av kaniner ute. Jag rekommenderar starkt att göra mer forskning om du funderar på en kanin för ett husdjur, eller ens funderar på att bli uppfödare.

Produkt granskning: Wolfgang uttryck genom anpassad Saddlery
Träna din hund att svara på dina kommandon
Joe Wilson att bli talesman för Tourettes syndrom
De bästa hemlagad Halloween för hundar
Bästa Stora ras hund Sängar: att hitta den perfekta Dog Bed
Hur du lär en coonhound till Hunt Coon
Glowlight Tetra Faktablad
Skydd eller Uppfödare? Hitta din nästa husdjur
Frostskyddsvätska Förgiftning: Deadly för ditt husdjur
Illrar som husdjur
Hur borstar din häst ordentligt

Leave a Reply