Kanin Info101

Jag älskar kaniner. Om du vill ha några tips om hur du kommer igång med en kanin, har du kommit till rätt ställe.
Kanin Info 101: Är en kanin rätt för dig?
Jämfört med hundar och katter, kaniner är ett lågt underhåll husdjur. De måste vara foder en gång om dagen och har färskt vatten varje dag. Foderpellets köpts från Feed Store tillsammans med en handfull hö. Kaniner egentligen inte behöver något annat, men du kan komplettera sin kost med färska råvaror. I motsats till alla de böcker som vi läser som barn, bör du mata inte kaniner isbergssallad eller en konstant diet av morötter. Du hittar en lista med förslag grönsaker på
Kattlådan underhåll är precis som en katt och kan elimineras helt om din kanin hålls utomhus. Om du har för avsikt att strö tåg du kanin, måste du köpa kanin kull. Du kan inte använda kattsand för kaniner. Det är giftigt för dem.
Visste du att mogna hankaniner (kallas dollar) beter sig som hankatter och tycker om att markera sitt territorium genom att spraya urin överallt. Detta problem kan lösas genom kastrering.
Kaniner är intelligenta, nyfikna och sociala. Jag för att betygsätta deras personligheter mellan den överväldigande tillbedjan av hundar och privatliv för katter.
Beroende på ras, kaniner lever 5-12 år. Om du tröttnat på din kanin, går det inte honom lös i naturen.
Kaniner behöver inte beträdas varje dag, inte heller kaniner behöver vaccinationer som hundar och katter behöver. Värme är farligare för kaniner än kylan. Hålla sin bur i direkt solljus. Om buren är utanför, se till att du skydda dig kaninen från regn och från kalldrag.
Kaniner gillar uppmärksamhet, men är mer patienten om att få det än hundar och katter. De är tysta, så de kommer inte störa dig eller dina grannar, även om du bor i en lägenhet. Men kaniner kan vara blyga så om ditt hus är en virvelvind av barn och andra husdjur, kanske en kanin inte är rätt för dig.
Kanin Info: Gnagande Factor
Kaniner gillar att tugga. De kommer tugga en trädgren eller ett stolsben. De kommer också tugga elektriska sladdar och mattor. Om du låter din kanin fri körning av ditt hus (som jag inte rekommenderar) så måste du kanin bevis det. Kanin proofing är som barn korrektur utom mer intensiv. Din två år gamla dotter kommer inte att krypa under kylskåpet.
Du hittar massor av motstridiga kanin info ute. Det som fungerade för oss var att kaniner hölls i burar. Vi skulle föra dem ut när vi var hemma. Kaniner tittade på TV med oss, satt på bänkar med barn gör läxor och lade bredvid oss ​​för en söndag tupplur. Men de återvände till burar när ingen var runt att övervaka.
Kanin Info: Backyard Bunny
Kaniner kan pressa under eller genom ett staket som normalt kommer att hålla en katt eller en hund. Kaniner kommer också håla hål i bakgård. Du kanske inte ens märker det förrän han är borta. Jag har aldrig hittat någon kanin info som rådde vända en kanin lös, obevakad, på en bakgård.
En trevlig, kontrollerad alternativ är att placera buren (komplett med en tråd golv) utanför på gården. Gräset kommer peta igenom och din kanin kan knapra på den. Var försiktig så att du inte ställer in buren i direkt solljus och se till att han alltid har gott om vatten.
Kanin Info: Rätt Rabbit för dig
Det finns över 50 raser av kanin. En stor källa för kanin info är American Rabbit Breeders Association, Inc. Det finns bilder på de olika raser och länkar till webbplatser för varje ras.
Det finns riktigt stora kaniner, som den flamländska Giant, som väger minst 13 pounds. Och det finns små kaniner. Britannia Petite och Netherland Dwarf väger mindre än 2,5 pounds. Det finns kaniner med små öron som de nederländska eller lång, silkeslen öron som en Beveren. Droopy eared kaniner kallas Lops. Den engelska Lop har öron så länge de får trampas på. Det finns också franska Lops, Holland utvecklar, Mini lops och amerikanska Fuzzy lops. Det finns kaniner med unika färg som de Harlequins eller Den engelska plats, och kaniner med fantastiska päls, som Rex eller Chinchilla. De Angoras är uppskattad för sin päls, som kammade och spinns till garn.
Ditt val kommer förmodligen att bestämmas av tillgången på rasen i ditt område. Inte bara leta efter kaniner vid djuraffärer. De flesta städer har kanin uppfödare. Fråga djuraffär, ring fodret butik eller titta under Rabbit Breeders i telefonboken. Och glöm inte Humane Society eller annat djur skydd.
Kanin Info: Leveranser för att komma igång
Vanligtvis när du köper från en uppfödare, kommer de ge dig lite av fodret som din kanin äter. Många av dem kommer att ge dig en kanin info paket som inkluderar vård och instruktioner utfodring. Anmäl dig för några kataloger. Inte bara kommer du att se produktalternativ, men kataloger kan vara en stor källa till kanin info och råd.
Förbereda i förväg kommer att hjälpa övergången kommer att gå smidigt. Här är en grundläggande inköpslista: • Kanin bur: storlek bestäms av kaninen. Du kan köpa kaninburar på djuraffärer, butiker foder eller järnaffärer. Du kan även bygga en själv. De flesta böcker eller webbplatser som bär kanin info kommer ha rekommenderat bur storlek med rasen.
• Matning skål: Jag älskar de tunga kokkärl. De kommer inte välter och de är lätta att rengöra. En liten en är bra.
• Vatten skål eller vattenflaska: Jag föredrog en stor keramisk vattenskål eftersom det var så lätt att rengöra.
• Hö hållare: tråd och plast hö bollar knäppa på sidan av buren. Eller så kan du stoppa hö i en toalettpapper eller pappershandduk tub. Dra hö ur en grej ger en kanin något att göra och håller höet inne i buren.
• Pellets
• hö eller halm (timotej, kust, kvast, hundäxing). Det bästa råd jag ger dig är detta: Lyssna på experterna på din feed butik.
• Rabbit leksaker: Du kan hitta speciella kanin leksaker på djuraffären. Du kan också använda återvunnet barnleksaker gjorda av tjocka, hårda plast eller tunga leksaker lämpliga för små hundar och katter. Kom bara ihåg att materialet måste hålla upp till mycket skarpa kanin tänder.
• Cat nagelsaxar
• kattlådan (tillval): Om du har valt att hålla din kanin inne, behöver du en låda. Du kommer också vill få kull specifik för kaniner som inte är den typ som du använder för katter.
Kanin Info: Att Bunny Hem
Oavsett om du väljer att hålla din kanin i en bur eller ge honom fri kör i kammaren, måste du hålla din lilla kompis säker tills alla blir acklimatiserad. Ibland en uppfödare låter dig låna en bur. Din kanin kommer att känna en mycket säkrare i en bur som han introduceras till ditt hushåll, inklusive andra husdjur.
Har aldrig välja en kanin upp i öronen. Plocka inte din kanin upp av kragen heller. Har din uppfödare visa dig på rätt sätt. Titta på dina handleder lika rädd kaniner gillar att använda sina bakben och du kan repas. Stressa inte din kanin att bli vän med alla på en gång. Långsam och stadig vinner det loppet. Men låt inte honom bli en eremit heller.
Kanin Info: Lära deras språk
Kaniner känner igen dig från din röst, men visste du kaniner gör ljud? Om du aldrig har haft en kanin spinna innan, är du i för en behandling. Vissa kallar det nynna eller surrande. Du kommer att veta din kanin avgudar dig när du hör det. Kaniner också morra av samma skäl som hundar och katter gör – för att visa sitt missnöje och ge dig en varning.
Kaniner kan skrika, och det är blod ystning. Jag växte brukade höra mitt pris buck skrika efter att han födde upp en hind. Först skrik, då han skulle svimma, och då skulle han vakna undrar vad sjutton hände. Kaniner skrika också när de är i extrem smärta eller livrädd.
Kaniner Thump ryggen fötter som en varning. De kommer slicka dig som ett tecken på kärlek. Vissa pojke kaniner kommer haka sitt folk. Det är hans sätt att flirta med dig! Vissa kaniner kommer aldrig att göra ett ljud, men det betyder inte att de inte försöker kommunicera med dig. Jag jämför det med att lära sig läsa en människa, inte alltid självklart, men det är det om du tittar.
Glöm inte, ditt bibliotek kan vara en stor källa till kanin info. Se om de har: Våning guide till att höja Rabbitsby Bob Bennett, Kanin Språk av C. Crampton, Rabbitlopedia av M. Brown och The Rabbit Whisperer av I. Tarrant.

Vård av Ghost räkor i akvariet
Den flamländska jätte kanin
Hur man ger din hund en icke-stressande Bath
Den sanna historien om en kvinna och en hund Dela en livstid Bond
Saker att veta om Hamstrar
Förväntade livslängden för en katt
Midwest Tyst Time Naturlig Pet Bed recension
Saker att tänka på innan ett katt
Kläckning med Broodies (Specifikt Silkie Bantam)
Canine Bloat – Gastric Dilitation och tarmvred (GDV)
Djurägare måste tänka Farliga Vinter hälsa för sina katter och hundar

Leave a Reply