Kan din hund Kennel Hosta?

Vad är kennelhosta? Kennelhosta är ett tillstånd där din hund utvecklar en luftvägsinfektion från att vara i områden som inte är väl ventilerade. Sjukdomen kan ofta överföras för att visa hundar, eftersom de ofta måste bordade. Din hund kan vara i riskzonen för kennelhosta om den har stigit ombord på en kennel med flera andra hundar. Sjukdomen är ungefär som influensa hos människor. Kennelhosta är mycket smittsam, men inte utgör ett betydande hot mot katter eller människor.
Ditt husdjur behöver inte leva i en kennel för att utveckla kennelhosta. Ditt husdjur kan utveckla kennelhosta i ditt eget hem, till exempel, om du röker, och / eller har en stor mängd damm i ditt hem och det är inte väl ventilerat, kan din hund eller katt utvecklar en luftvägsinfektion.
Termen är kennelhosta en allmän term för tillstånd som kallas hund smittsamma trakeobronkit. Det finns andra namn för samma sjukdom, som är trakeobronkit, Bordetellosis och Bordetella. Eftersom sjukdomen är mycket smittsam, bör en hundägare vidta försiktighetsåtgärder inte utsätta sina husdjur till förhållanden där insjukna kan vara troligt. Precis som influensa hos människor, kommer de flesta fall av kennelhosta försvinner inom ett par veckor, men om din hund är barn, gamla, eller har ett svagt immunsystem sjukdomen hunden kan dö av sjukdomen. Inkubationstiden är ungefär en vecka innan symptomen uppstår.
Vilka är de tecken och symtom på kennelhosta?
Hosta – Din hund kan ha en våldsam hacking hosta. Din hund kan utveckla lunginflammation om sjukdomen inte behandlas i tid.
Kräkningar – Din hund kan ha våldsamma episoder av kväljningar, som kommer att producera en skummig urladdning. Vissa kanske kallar detta skumbildning i munnen.
Rinit – Din hund kan ha en grön snuva som kommer från näsan, inflammerade slemhinnor i nässlemhinnan.
Inflammation – Inflammation i luftstrupen (luftstrupen) och bronker är mycket smärtsam, speciellt när din hund är att ha täta episoder av hosta trollformler.
Feber – Din hund kan utveckla en förhöjd temperatur. En hunds normal temperatur går mellan 100 och 102 grader. En feber skulle vara högre än 102.
Konjunktivit – Din hund kan ha röda irriterade ögon, även känd som rosa öga.
Medvetandenivå – Om din hund har en mild form av kennelhosta kan röra sig som vanligt, medan man äter och dricker som vanligt, men om din hund har en allvarligare fall av kennelhosta din hund kan lägga runt och tappar intresset för mat och vatten.
Om din hund har en eller flera av de tecken och symtom som anges ovan, bör du isolera din hund från andra hundar i ditt hem. Ring din veterinär direkt till att din hund kan utvärderas och diagnostiseras.

Raising Koi fisk
Top 5 hästraser för turridning
Att hålla en valp från att tugga oönskade objekt
Celebrity Brick Estate Dog House
Tips om hur att observera och erkänna fåglar
Avlidne Pet Care, The Premiere Pet Cemetery i Atlanta
Varför din fågel Bites
Hur man gör din hund älskar sin Crate
Bygga ett kaninbur
Prince ~ barnets Phenom
Dog Training för nybörjare

Leave a Reply