Juni är Adopt-A-Cat månad

Tidigare namn anta en skyddkatt månad, är det den tid på året som skyddsrum över hela landet försöker öka medvetenheten och hitta bra hem för de tusentals katter och kattungar som är strandsatta av sina ägare.
Den amerikanska Humane Society, som sponsras av 9 liv kattmat, försöker rädda en miljon katter!
Fakta: ett enda par katter och deras avkomma kan producera så många som 420.000 katter i 7 år. Katter kvar att klara sig själva utan kärlek och omsorg ansvariga ägare är ett allvarligt problem. Djurhem drivs över varje år (särskilt under våren och sommaren) med herrelösa och överge katter och kattungar. Många av samma katter kommer somna om inte antagits till goda hem.
Under Adoptera-A-Cat månad många skyddsrum erbjuder särskilda incitament för katt antagande. Dessa incitament har rabatt på spay / kastrering, fria och / eller rabatterade första skotten år, gratis utbildning seminarier om katt och kattunge vård, och vissa erbjuder även chip implantation.
ASPCA, Humane Society, och hundratals djurhem vill att du ska veta hur antar en katt kan gynna din familj och ditt liv!
Studier har visat att:
Att ta hand om ett husdjur (såsom en katt) är ett utmärkt sätt att lära barn ansvar och vänlighet mot människor och djur.
En katts spinnande har en lugnande och avslappnande effekt.
Äga en katt kan ge sällskap, underhållning och tillgivenhet.
Med en katt har visat sig minska risken för högt blodtryck och hjärtsjukdomar.

Innan du bestämmer dig för att anta att du är katt redo. Försök att svara på följande frågor.
1) Är det någon i ditt hus allergisk mot katthår eller sällskapsdjur ilska? Om inte en katt är ett bra steg för din familj husdjur. Om så är fallet finns det raser som är mindre benägna att förvärra dig känslighet. Eller be din läkare om råd.
2) Varför vill du adoptera en katt? Det finns hundratals goda skäl att anta en katt. Om du är säker på att du vill ha en katt, anta! Den bästa anledningen: du kommer att rädda ett liv!
3) Är du redo för ett långsiktigt åtagande? En katt ska inte bara vara ett husdjur, det borde vara en familjemedlem. De flesta katter kan leva till nästan 20 år gammal (Rätt vårdade). Ska du tröttna på att ha en hårig följeslagare? Om du inte är redo för det engagemang, besök inte anta. Många av dessa katter har redan övergivits en gång. De behöver stabila och kärleksfulla hem.
4) Kan du råd med de förnödenheter och vård en katt behöver? Katter, som barn, kostar pengar. Har du någonsin hört det gamla talesättet att det finns något sådant som en fri husdjur? Katter kräver leveranser, mat, leksaker, veterinärvård, identifiering och tid!
För mer få kitty-klar besök aspca.org eller americanhumane.org att få användbara tips kvalificerade frågor och förfaranden för antagande.
Innan du antar, utbilda dig själv och din familj! När du har beslutat att en katt är rätt för dig, besök din lokala djurhemmet och bläddra val av lekfulla katter och kattungar. Övervakningsarbeten kommer att vara glada att hjälpa dig!

Hur man kan föra din första Kitten Hem
Allt om rasen: Puerto Rican Mastiff
The Painted Dog
Anta-A-Cat månad i San Francisco, Kalifornien
Ovanliga Animal Fakta
Husdjur: Marsvin
Översyn av Pounce Tarter kontroll behandlar för katter
Bladder problem hos hundar
Hur lådan träna din valp eller äldre hund
Bästa Jakt Hundraser
De Nesting Platser för fåglar

Leave a Reply